Hiç bitmeyen tartışmalar

eso_es

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2014
24
1
6
35
Adana
Nişanlımla 1 bucuk yılı geckin bir birlikteliğimiz var. Önceden de sorunlar tartışmalar yaşardık ama nisanlandiktan sonra iyice arttı bunlar nerdeyse her gün tartışıyoruz o başka bir ilde bu arada. Sorun genellikle herşeyden çıkabiliyor ozelliklede aile konusu açıldığında. Ailesine dair en ufak bişey desem savunmaya geciyo hakli da olsam toz kondurmuyo ailesine.. bide surekli annesini över ben de bunaldim artık dinlemekten.. ve evde en son kendisi karar verecekmiş erkekle kadın aynı değilmiş bu zihniyet de bana ters kızlar inanın evlenmeden böyleyiz nasıl olacak bilmiyorum. Çok mutsuzum aylardir böyle.. ben onla tartışmaya giremiyorum artık her türlü üste çıkıyor

Canim ya birakin bu ailelerle ugrasmayi... Daha nisanlisiz niye giriyosunuz böyle tartismalara.. Unutmayin bi erkek asla ailesine laf söyletmez ..

birine ayrıl demek kolay değil ama bazen demek geliyor içimden.evlendiğinde yaşayacaklarının habercisi bunlar.sen bilirsin ama evlilikte sıkıntın çok olur.düzeleceğini de sanma.sadece artarak büyür.katlanabileceksen evlen ama mutlu bir hayat istiyorsan herşeyi göze al ve bitir.

Aslinda simdiden hersey cok net. Benm nisanliligimdada cok netti ama gormek istemedm. Bi kez daha düşünün inanin evliliginizde cok daha buyuk mucadeleler vermek zorunda kalabilirsinz yipranabilirsinz. Hakkinizda hayirlisi olsn ins.

Son düzenleme:

Slm anneci bir erkekle olan birliktelikte siz ailesini ve özellikle annesini alttan almadıkça ve çıkan sorun hakkında haklı da olsanız konuşursanız daima sorun çıkar.O yüzden daima ılımlı ve alttan alan biri değilseniz yani baskın karakterliyseniz işiniz zor Ablamın eski eşi de sizin nişanlınız gibiydi; ablamda baskın karakterli olduğu için ayrılmak zorunda kaldılar. Bir kız çocuğu var ablamın ne kadar sevgi ortamında yetişse de olan çocuğa oluyor. İnsanın aşık olunca gözü pek görmüyor bence çok iyi düşünün..

Zaten tartışmaların çoğu ''başkalarından'' dolayı çıkıyor..

Karşınızda ki insan ailesine son derece bağlı biri görünüyor.Zıtlıkları veya küçük sorunları büyütüp de , ben haklıyım ailen haksız kavgalarına dönüşmektense biraz uyumlu olup , ufak tefek huzuru kaçıracak şeyleri görmezlikten gelip , yolunuza baksanız daha iyi olur sizin için ve senin için..

Tabi tartışmaların ne derece büyük kavgalar olduğunu bilmeden yazıyorum bunu..
Eğer kişiliğinizi rencide edecek haraketlere veya sözlere maruz kalıyorsanız , ayrılın derim ..

Canim ya birakin bu ailelerle ugrasmayi... Daha nisanlisiz niye giriyosunuz böyle tartismalara.. Unutmayin bi erkek asla ailesine laf söyletmez ..

Evet, baskaci, macho erkekler öyledir, fakat her erkek öyle degildir. Benim esim gayet iyi bir sekilde ailesinin yalnislarini görüyor ve hatta gerekirse annesi ile felan konusur, beni savunur ve korur.

Ayrica mesele anladigim kadariyla sadece aileler degi, yani sadece anneci olmasi söz konusu degil. Biraz diktatörlükte sergiliyor. Ne demek erkek ile kadin ayni degil ve son söz erkekte olmasi gerekiyor? Konu sahibine bunu çok içten söylerim: ayril, kaç, kendini kurtar! Böyleleriyle evliligin cehenem gibi olur. Seni 2. sinif insani olarak gören biri ile sakin evlenme! Ask maalesef herseyi kurtarmiyor!

Bana hakaret etmez tartışmalarda ben ondan daha sert cümleler kuruyorumdur belkide ama normalde kadınlar çok konuşur derler bizde tam tersi bi tartışmada hic yorulmadan saatlerce konuşur kendini haklı çıkarmaya çalışır artık tahammül edemiyorum bende çok inatçı çok zor beğenen bi insan çıkmazdayım yaza düğün planlıyorduk

işin zor.......

oooffffff diyorum başka birşey demiyorumm

Ailesine duskunlugu falan her erkekte olan cinsten gibi. Simdi bide nisanli evlilik arifesi falan aileleri hic olmadigi kadar degerli oluyor. Ama bu erkegin sozu gecer kisminda eger gercekten ciddiyse bence acik acik konus tavrini koy. Ilerde ne durimda nasil karar vereceginizi konusun. Simdi konusmazsan ilerdehic konusamazsin. Normal normal oturup konusmaya calis bence.

Teşekkür ederim canım yorumun için bu erkeklerin geneli böyle sanırım bana ailesiyle ilgili hiç olumsuz bişey anlatmaz mesela ama ben ne var ne yok dökerim hep de anlatmayı diyorum kendimi tutamıyorum :/

Ailesiyle aranızda çok ciddi bir sorun yaşanmadıysa annesini vs. övmesi normal bence. Geneli zaten bu şekilde.
Ama olur olmaz her durumda sizi savunmayıp, zor durumda kalmanıza ses çıkarmayıp, ailesini savunacak bir alt yapı varsa yol yakınken dönün bence.
Binlerce bu tarz konu açılıyor az çok okumuşsunuzdur.
Diğer konu ise; ben erkeğin biraz daha masaya vurur cinsten olmasını seven bir insanım.
Karar verilirken beraber konuşulur, fikirler alınır benim fikrime saygı duyularak son kararın erkekte olmasını severim bilmiyorum sadece ben mi böyleyim..
Ama bu biraz da karşınızdakinin size verdiği değere bağlı, eğer sizin asla istemediğiniz, sonunda üzüleceğiniz bir konuyu onaylaması büyük sıkıntı.
Çok iyi düşünün bence.

Çok zor işim gerçekten değişir diye düşünmek istiyorum.. çünkü nişan atmak hiç kolay bişey değil bütün hazırlıklar tamam gibi.. bazende değiştirebilirim gibi geliyo
Bende kendi ilişkimde çok tartışmalı bir dönemden geçiyorum
sizin durumunuzuda okuyunca(keşke bir şekilde yardım edebilsem)
hem sizin için hem kendim için deriiiiinn bir off çekmekten başka birşey gelmedi elimden
İnşAllah bir şekilde orta yol bulunur... bu erkekler niye hep kas kafalı olmak zorunda yaaa

ay konuşma yönünden aynı eşim bizde tartışma sırasında öyleyiz 1-2 saat boyunca konuşabilir bende susarım aslında evet tam tersi olması gerekiyor benimde eşim laf söyletmezdi demiyimde ben annesinden fazla hoşlanmadığımı söyleyince annem sana ne yaptı kadının ne zararı var sana gibisinden söylendi bende hoşlanmadım ısınamadım napim dedim oda önceden çok bağlıydı ailesine şuan en muhtaç olduğu dönem yani herşeyyi aileler yapıyo o yüzden senin en ufak bi sözüne tahammül edemiyodur ama çokta ana kuzusu değilse ki bunu görüyorsundur devam edersin yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…