- Konu Sahibi tuana berrem
-
Cok gecmis olsun...Ilk defa duydum bunu...Bilgilenmis olucaz sayende...Allah sifalar versin...
Çok geçmiş olsun canım. Bende yeni duyuyorum böle bişeyi.
Korkulacak ciddi bişey olsa doktorlar uyarırlardı. tedevisi mümkünmüş erken fark etmen çok iyi olmuş. Bebeğin ve sana sağlıklı günler dilerim.
merhaba benim kızımda da aynı hastalık vardı doğuştandı başını hep sol tarafa çevirirdi ben sağa çevirdikçe o sola çevirirdi bilmediğim için önemsememiştim 1 aylıkken doktor kontrolüne götürmüştüm orada doktor kalça çıkığı başlangıcı olabileceğini söyledi ve ortopediste yönlendirdi ve boynundaki durumu söyleyince bir sorun olabileceğini söylemişti ortopedist ultrasonlarla ve muayene yolula kalça çıkığı başlangıcını ve tortikolisi doğruladı ve bundan sonra kalçası için palvik bandajı kullandık 2 ay süreyle çok zor günlerdi boynu içinde sürekli fizik tedaviye gittik ve evdede sürekli kendim yaptım günde kaç kere yaptığımı hatırlamıyorum bile aylarca sürdü hatta bir ara suratının sağ tarafında boyun tarafında zayıflık başlamıştı şekil değişikliği çok korkmuştum ama devam ettik düzeldi şimdi iyi ama çok dikkatli bakıldığında eğiklik belli oluyor gerçi kimse anlamıyor o derece az bizim fizyoterapistimiz şöyle demişti ileriki yıllarda mesela ağır grip olduğunda bu hastalık tekrar edebilir ancak yine hareketlerle düzelir
üzme kendini korkma ama fizik tedaviyi ihmal etme
canım benim çok geçmiş olsun
merhabalar.ben aranıza yenı katılmış sayılırım..15 haziran doğumlu bir kızım var ve dgumundan 1 ay sonra boynunda bır sertlık farkettım 3 ayrı dr a goturduk.
tortıkolis dedıler.yanı doğuştan egrı boyun rahatsızlıgı.egzersızle gecebılecegını erken farkettıgım icin duzelecegını soyledıler .
tamamen duzelme oluyormu yoksa tekrarlayabılırmı onu merak edıyorum
hıc başına gelen varmı ..fıkırlerınızı.tecrubelerınızı paylaşabılırmıyız acaba...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?