Sizin yerinizde olsam artık tektaş falan görmek istemezdim. Ben bana bi şaka yapıldığında arkasından yüzük verilse de bi kere demoralize olmuşsam asla sevinemezdim. Yani eşin o yüzüğü almış olsaydı da durumun vahimliğini kurtarmaya yetmezdi.
Yapabileceğin tek bişey var eşinle uzun uzun bu konuyu konuşmak ama öyle derdin yüzükmüş gibi değil. Bunun ilk ve son olması gerektiğini anlamasını sağla. Duygularını, hissettiklerini, bunun seni küçük düşürmek olduğunu söyle. Yaptığının hata olduğunu anlayıp pişmanlık duyması gerek ki arkası gelmesin. Daha da önemlisi komşu delisi eşinin bu çiftten uzaklaşmanızı kabul etmesi lazım. İyi niyetli değiller, bize uygun değiller deyin görüşmek istemediğinizi ve mesafe koyacağınızı söyleyin. rolleri değiştirerek anlatın. Ben onun yerinde olsam eşinin o yüzüğü ona almasını sağlar, komşumun mutlu olmasına vesile olmak isterdim. Aksi aklıma bile gelmezdi deyin ki nasıl temiz kalpli bi karısı olduğunu anlasın.
Umarım eşiniz şuanki ruh halinizden, günlerdir yemeyip içmeyip ağladığınızdan o gereksiz komşunuza bahsetmemiştir.
Ayrıca komşunuzla ilk karşılaşmanızda bu konuyu konuşun. Konuşmazsanız içinizde kalacak emin olun. Söyleceklerinizi siz seçin, mümkünse ağır olsun lütfen. Konuşun ve kestirip atın. Misilleme yapmak sizi daha çok yorar , öyle aman aman da rahatlamazsınız ama susup oturup ağlayıp zırlayıp kendinizi de yemeyin.
Merak ettiğim başka konuda şu geniş çevrenizdeki insanlar bu olayı duyunca ne tepki verecek. Onunla oturup ağzını hava dikip gülerlerse onlarla da konuşmayın. İnşallah aklı başında biri çıkıp iki çift laf eder bu insana.