Bi önceki konumda da belirtmiştim biriyle beraberim nolacak sonumuz bilmiyorum demiştim.Ailelerin araya girmesinden korktuğumu belirtmiştim.Şimdi kızlar işler değiştiSevdiğim adamın karapapak (terekeme) olduğunu öğrendim.Bu konu hakkında bilgim yok netten araştırdığım kadarıyla var.Ama bildiğim ve güvendiğim insanlardan duymak sanırım beni rahatlatacak şimdi merak ettiğim şu aranızda karapapak (terekeme) olan var mı? Sanırım azeri oluyorlarmış bilgisi olan varsa lütfen cevap yazarsa çok sevinirim.Geleceğim sizin ellerinizde
sevdiğin adam azeri miymiş anlamadım
kars'ta epk çok terekeme var.netten bi de öyle bir araştırma yapmayı deneyebilirsiniz....yalan yanlış bilgi olmasın ama galiba azerilerin bi kolu oluyolar...
canım ben de duymuştum "muş'un bulanık ilçesi var orada hep terekemeler yaşar" diye ama ne anlama geldiğini bilmiyorum
Evet doğunun pek çok ilinde varmış Ağrıda olduğu gibi ama netten araştırdığım kadarıyla sabit bilgiler var oğuz boyundan geldikleri fln..Ben daha samimi bilgi istiyorum :97: Hani nasıllardır ne özellikleri vardır yakını,tanıdığı,akrabası,kendisi vs karapapak (terekeme) olan olursa yada bu konuda bilgisi olan olursa çok sevineceğim..Evlilik düşünüyoruz çünkü yanlış adım atmak istemiyorum
canım benim babam bu konuda bilgilidir istersen ona bir sorayım kesin bi cevap verir canım
sinemcim, eger erkek ardasinla evlilik karari vermissen demek ki onu yeterince tanimissin ve hayatini birlestirmeye karar vermissin....
simdi onun azeri mi, terekeme mi yada farkli bir mezhepten olmasinin ne önemi var...
diyelim ki karapapak olanlar cok kötü huylu insanlar oluyorlar (tekrar belirtiyorum bu bir varsayim) ne yapacaksin o zaman?
vaz mi gececeksin ondan?
birden bire o senin icin farkli biri mi olucak?
yani demem o ki eger duygularindan, ondan ve kararindan eminsen, onun karapapak olup olmadiginin hic bir önemi yok bence...
Evet evlilik için bi yola girmişsem tanıyorum demektir ama canım ben ailesini vs fazla tanımıyorum
Eğer kültürü yaşayışları düşünceleri farklıysa bilmiyorum ama ailemi de zora sokmak istemem..Sonuçta o kişiyle değil ailesiyle evleniyorsun..Yarın bi gün evlendiğimde ailesinin yanına gidicem bayram seyranda ayak uyduramazsam bu benim yaptığım evliliğe de olumsuz etki bırakır bu yüzden tam araştırmadan kökenini yanlış adım atmak istemiyorum..Böyle evlilik yapıp ayak uyduramayan arkadaşlar bana hak verecektir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?