Hiç Gerçek Anlamda Dibe Vurdunuz mu?

merllins06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2019
489
1.449
113
35
Merhaba,

Kendi hatalarım yüzünden dibe vurmuş durumdayım. Bir süredir psikolojim iyi değildi, fon aldığım bi projeyi bitiremedim, başım inanılmaz ağrıyacak çok ama çok sıkıntılı süreçler beni bekliyor.

Bunun yanı sıra yalnızım. Eşimle ayrı kalmak zorundayız önümüzdeki iki sene boyunca, benim vize alabilmem mümkün değil iki seneden önce. Burada bi düzenim yok, maddi sorunlarım var, gelecek kaygım var. Çok fazla arkadaşım var sanırken inanılmaz yalnız hissediyorum. Hiç iyi hissetmiyorum sürekli uyumak istiyorum, kabuslarla uyanıyorum.

Kendimi suçluyorum sürekli, hiç durmadan. Gerçekten de benim elimde olan seyler yüzünden böyle oldu büyük ölçüde. Sorumsuz plansız davrandım. Böyle bi insan değildim, ama bi senedir böyle bi insana dönüştüm. Bi yandan da geçmişi değiştiremem farkındayım.

Tavsiyeye ihtiyacım var. Siz zor zamanlarınızı nasıl atlattınız? Kendinizi suçlamamayı nasıl öğrendiniz? Tutunacak ne buldunuz herşey karmakarışık görünürken. Geleceği düşündüğümde içim sıkışıyor, yüzleşmem gereken çok fazla şey olacak çünkü.

Teşekkür ederim okuyanlara, fikir verenlere. İyi ki varsınız ^^

suçlu değilsin hayat, kader seni buralara getirdi daha fazla güçlenmen için biraz rahatlayın. İyi düşün iyi olsun demişler ya basit bi cümle gibi ama anlamı çok büyük. Ne hatalar yapıyoruz o hataları düzelten yine biziz. Yani senin ilacın sensin ruhunu ve bedenini sağlıklı tutman gerek

Depresyondasınız sanırım.Aynısını ben de yaşamıştım.çare olarak psikiyatra gittim. İlaç kullandım 8 ay. Tabi ki sorunlar aynı duruyor ama siz o çaresizlik hissinden kurtulup daha olumlu bir insan oluyorsunuz hatta neşeli... cesur. Bence mutlaka Dr gidin. Çünkü aşırı uyuma isteği ve ya uyuyamama ilk belirtiler.düşüncelerin peşinizi bırakmaması. Kendinizi suçlama, geçmişe takılıp kalma aynılarını yaşadım.

2019 bana hatta sözlümle bana öyle uğursuz geldi ki anlatamam. İşten atıldık iki kere, sözlümün saçma sapan olaylardan başı ağrıdı, maddi olarak çöktük, iftiralara maruz kaldık, yanımızda sandığımız kişiler öyle bir kuyumuzu kazmış ki bunlarla yüzleşmek zorunda kaldık. En nihayetinde sözlümle başbaşa kaldık.

Sorunlar bitti mi, hayır. Hala insanlar bizimle uğraşmaya devam ediyor, hala hayat üstümüze üstümüze geliyor. Çabalamaya devam ediyoruz.
Böyle zamanlarda en yakınınla oturup dertleşmek çok iyi geliyor. Ben bir haftadır kendimi salmıştım ama sözlüm ayağa kaldırdı beni. Bazen dank etmesi gerekiyo bişeylerin.

Başına gelenlere üzüldüm. Herkesin stres yönetimi farklıdır. Sorunları, sıkıntıları taşıyabilme kapasitesi farklıdır. Nasıl başa çıkabileceğini en iyi sen bilirsin. Ne yapınca rahatlıyorsun mesela, uzun zamandır yapmayı düşündüğün bişey varsa onu ertelemeden yap. Hayal kur, yaz, çiz. İyi şeyler düşünmeye çalış. Ve dertleşeceğin insanı iyi seç. İnsanlar o kadar acımasız ki..Allah yardımcın olsun.

Okadar çok dibe vurdum ki hala çıkmış sayılmam ama böyle yaşamayı öğrendim böyle mutlu olmayı , birgün herseyin geçecegini öğrendim
Elinizden geleni yapın olmuyorsa kabullenin

İlk olarak kendini suçlamak hiçbir şeyi değiştirmez hatta olayları daha da karmaşık hale getirir. Dibe herkes vurmuştur bende vurdum defalarca ama ben dipten çıkmayı başardım bunu bence herkes başarabilir. Kendinizle barışın sonra bir plan program ayarlayın bundan sonra nasıl yola devam ediceginin planını stratejisini yapın. Dertlerini birisiyle paylaşın ve ileride başını agritscak bir durumun neden şu anını berbat etmesine izin veriyorsun? Bu arada profosyonel yardım al meditasyon gibi dinlendirici şeyler yap ruhen kendini temizle ve depresif halinden çık

Dibten cikmadimki.bende senin gibi surekli uyumak istiyorum hicbisi yapmak istemiyorim çişm gelmezse wc ye bile gitmem. Ama mecburum cocukta olunca zaten istesende bunlari yapamıyorsun.kelin ilaci olsa kndi basina sürer

Kaç kez dibe vurdum hatırlamıyorum
Beni iyileştiren her seferinde çalışmak oldu
Çok başarılı işler yaptığım zamanlar en dipteki zamanlarımdı
Çalışırken unutuyorum çünkü, bir enerrji geliyor üzerime birden iyi hissetmeye başlıyorum
İnancın var mı bilmiyorum ama namazda çok iyi bir etki bırakıyor bende, namaz,dua ve çalışmak aylarca kimseyle konuşmadığım bile olmuştur, oturup yaralarımı sararım, sonra devam
Hayatta her şey insanlar için, hatalarından ders almak mühim, yılmadan düşüp düşüp kalkacaksın, sonra da koşacaksın

Öyle zamanlar geliyorki hayat insanı yerden yere vuruyor , bu durumda kendi payimizda olsada sonucu degistiremiyor , önemli olan geçmişimizden , hatalarimizdan ders alabilmek..Ben hala dipteyim ama tirmanabiliyorum ,yürüyorum , koşuyorum hiç durmadan ..sizede tavsiyem kendinizi bırakmayın mucadeleye devam edin lütfen , sıkıntılar gelip geçicidir ,peşinden güzel günlerde gelecektir sadece sabır
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…