Hiç huzurlu Değilim

Madamgonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
3.476
1.496
63
41
Merhaba hanımlar ,
Kendime güvenim yok , insanların ne söylediğini hakkımda ne konuşulduğunu kafama çok takıyorum , aşırı takıntılı ve hassas biriyim önceden bu kadar değildim sonradan böyle olmaya başladım . Üniversite'de falan hiç böyle değildim sonradan hayatın zorluklarını görünce mi böyle oldum bilmiyorum ne yapmamı önerirsiniz ?

Hiç kimse başka birinden üstün değil hepimiz eşitiz insan olarak,kendinizi sevin değer verin kendini sevmeyene kimse saygı duymuyor

Takmamaya çalış. İnsanlar her zaman diyecek bir şey bulur.
Sen olmak istediğin yerde, olmak istediğin kişiyle birlikteysen kimseyi takma.
Neleri takıyorsun bilmiyorum ama
Çalışsan hatta kariyer yapsan, "x hanım da bizi beğenmez" derler
Çalışmasan "aman o anca bi tarafını büyütsün" derler
Gezmeyi seven biriysen "bu da ne gezenti" derler
Kimseyle görüşmesen "burnu kaf dağında" derler...
Kimseyi mutlu edemezsin. O yüzden kimseyi takma.
Kimseye bir zararın yoksa eğer istediğin her şeyi yapmakta özgürsün.
Kimseye hesap vermek ve istedikleri gibi olmak zorunda değilsin.
Önce kendini sev ve kendine saygını asla yitirme

Özsaygıyı yitirmeden kendini olduğu gibi sevince insan herhangi bir kusur işlese veya hata yapsa hatta patavatsızlık dahi etse pişmanlıgını yaşayıp kendini affedip yola devam eder ve kimseyi takmaz. kendini affedince karşıya da yansır bu ve biraz konuşur susarlar, zaten kimin ağzı torba ki büzelim. önemli olan bizim kendi hakkımızda ne düşündüğümüz. diğer insanları boşverin

1 günde böyle olmadığınıza göre 1 günde de düzelmezsiniz. Yani şöyle yap böyle yap diyebileceğimiz hap bi bilgi yok maalesef. Bu bi birikim ve süreç işidir. İşe farkındalığınızı arttırmakla başlayın. En çok hangi konuları kafanıza takıyorsunuz ve sizi neler tetikliyor bunları keşfetmeniz lazım. Bazen bizimle alakası olmayan olayları bile çok fazla kişiselleştirip üzerimize alınabiliyoruz. Böyle anlarda kendinizi yakalamaya çalışın ve abartıyor olabilir miyim şeklinde içsel değerlendirmeler yapın.

Tüm bunlar ve daha fazlası için çok güzel ve açıklayıcı hazırlanmış kendine yardım kitapları var, onlardan faydalanın. Özgüvenle ilgili kitaplar okuyun mesela. Kitaplardaki pratikleri uygulayın, değerlendirmeleri yapın. Kısacası kişisel gelişiminize odaklanın.

Hiç kimse başka birinden üstün değil hepimiz eşitiz insan olarak,kendinizi sevin değer verin kendini sevmeyene kimse saygı duymuyor
Bende böyle düşünmeye çalışıyorum hatta bazen kendine nankörlük ettiğim için kızıyorum burada bazı Konuları okuyunca kendimi Şanslı bile bulduğum oluyor ya böyle olsaydı diyorum Ama atamıyorum Üzerindeki çekingenliği

"Üniversite'de falan hiç böyle değildim sonradan hayatın zorluklarını görünce mi böyle oldum bilmiyorum ne yapmamı önerirsiniz ?"

Canim buyuk ihtimal mezun olduktan sonra bir seyler yasadin ya da bosluktasin ondan boylesin.

Çok zor bir çocukluk dönemi geçirdim . Bilmiyorum sebep olabilir mi ama Çocukken daha çekingendim sonra Üniversite'de biraz açıldım Ama sonra tekrar özüme döndüm
Çocukluk çok derin ve mühim bir dönem. Elbette etkisi vardır. Çocukken alınan yaralar dönem dönem unutulur ama muhakkak hatırlanır. Psikoterapi alın gerekirse, insan bazen nasıl atlatacağını bilemiyor içinde yaşadıklarını, her zaman iman veya tevekkül insana yetemeyebiliyor çünkü insan aciz madden de birilerine ihtiyaç duyan bir varlık, bir psikolog sizi güzel yönlendirecektir diye düşünüyorum ama ehlini bulun muhakkak

Çalışıyorum işimi seviyorum ama muhattap Olduğum kişiler çok sığ görüşlü dar fikirli insanlar . Daha iyi daha elit bir ortamda çalışabilme imkanım da yok şimdilik. Ailede de keza öyle herkes benim çok farklı onlardan çok uzak olduğumu düşünür . Onlardan uzaklaştığımı düşünüyorlar ama yakınlık kurmakta gelmiyor içimden

Işte onu yapabilsem son derece huzurlu bir Hayatım olacak ama yapamıyorum . Siz nasıl takmamayı başarıyorsunuz ?

O çekingenlik çocukken alınan bir yara nedeniyle olabilir. İçsel olarak bir şeye çok içerleyip bilinçaltına işlenmiş olabilir . Bilinçaltımız bazen bizi kontrolsüz yönetiyor hatta bedenimize sirayet ediyor olumsuzluklar. Ne olduğunu bulup hemen içsel tedaviye başlayın, dışa da yansıyacak ve çekinmeyeceksiniz Allahın izniyle

Kişisel gelişim Kitapları okuyorum . Ama mesrla bakıyorum bazen insanlara sanki etrafımda herkes benden üstün gibi görünüyor Gözüme . Sanki tüm insanların içinde bir tek ben ezik gibiyim bu şekilde hissediyorum . Halbuki böyle hissetmek için hiçbir kusurum yok me fiziksel be de baska bir anlamda . Bazı insanlara çok özeniyorum mesela kafasına göre yasayan ve herseyi dert etmeyen ben bunu yapamıyorum .

kimseyi takma asla. yani asla demiyim ama %90 takma. seni sevdiginden emin oldugun insanların dediklerini takabilirsin ama onları da %50 tak yani. önce kendini sonra aileni dinle cogu zaman. ama burada ne aileler okuyoruz o yuzden de her zaman dinleme.yukarıda bir baska arkadasın dedigi gibi, ne aparsan yap illa bir sey bulur söylerler.
ben cok gezip dolasan sosyal hayatı fazla olan biriyim. insanlar benim icin her gun baska yerde davetten davete kosuyor surekli gezip baba parası yiyor tatile gidip duruyor. dogru ama onlara ne:) babamın parasını ben yemiyim de kim yesin. ayrıca gencim güzelim tabii ki gezicem eglenicem dolasıcam hayatın tadını cıkarıcam. illa kendileri gibi zavallı olmanı beklerler. kendileri ne kadar asagıdaysa seni de asagı cekmek icin yerip dururlar. o yuzden bosver.. nasıl icinden geliyorsa oyle yasa.
millet hep kıskanclıktan ve kendisini ön plana cıkarma hırsından yani birilerini ezme duygusundan dolayı hep konusur durur. birileri arkandan konusuyorsa onlardan öndesin demektir hic unutma

Evet mezun olduktan sonra bir dönem parasız ve işsiz kaldım sonra tüm neşemi kaybettim .

Psikolog denedim gittim gecen yıl ama be yazık ki işe yaramadı ya da ben ehlini bulamadım . O kadar çok türedi ki herkese psikolog ünvânı verildi

Çocukluğumda çok baskıyla büyüdüm zaten parçalanmış bir ailenin çocuğuyum . Teyze dayı amca hala hepsine ayrı ayrı kırgınım

Işte keşke bende böyle düşünebilsem . Mesela makyaj Yapmıyorum sadece özel Günler'de Yaparım çok abartılı değildir o da bi kalem bi ruj biraz allık şeklinde ama takılmış insanlar sen neden makyaj yapmıyorsun kendine mi yakıştırmıyorsun düşüncesine

Evet mezun olduktan sonra bir dönem parasız ve işsiz kaldım sonra tüm neşemi kaybettim .

Ben de issizim canim ve normalde cok ozguvenli biriyken su an icime kapandim biraz ve kirildim.Belki hevesin gitti is ortamini da sevmiyorsan.Senin boyle olman cok normal bir de insanlara hislerini fazla belli etme seni ordan vurmaya calisirlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…