Hiç içimden gelmiyor

HayatBen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2016
2.698
1.137
133
Selam kk insanları.
Bende sanırım insanlar üzülmesin diye sustuğum bi korku var yada eksiklik bilmiyorum . Halam annem ben aynı evin içinde kalıyoruz.halam evlenmemiş eski kafa kalıbında kızsan 2.plandasn butun haklar erkeğe. Ve işin ilginci abimde böyle düşünüyo işine geliyo yada bi de saf önde gideni karısı ne derse onu yapıyo tek dayanağım annem. Herşey verdim yaranamadm sadece dededn kalma 3daireden 1i benm neyse dedim sustum ama onnda kirasını alıyorlr halaya nişanlanacağım dedim yarısını istedi annem evleneceğim adam sus diyo nişanı bozmasınlar mahvetmesinler . Evleneceğim adam tapu kadastro ya avukata gideriz dedi öğrenirsin sonra illa abinle başbaşa kalırsın nişandan snra güzellikle konusursun dedi baktın olmuyo sen gereğini yaparsın dedi ama şuan ne yengemle ne abimle ne halamla konusmak istemiyorum öyle Merhaba! Modu bende ki . İçimden gelmio annemde belli etme dio ennde sonunda senn güzellikle konuski eline koz geçmesin şimdi direk bşy yaparsan bak bak biz zaten verecektik olur üste çıkarlar dedi. Ama ben nasl dayanırım bilmiyorum. Nişanmda hiçbşy takmayacaklarmş erkek tarafı yaparmış 🙄 annemde senn utanacagın bşy yok onları ayıplarlr dedi .. sen nişanına odaklan dedi .. kafaya takıyorum 😞 kuruyorm.. yardım edin ne olur

Her gün bu ev mevzusuyla ilgili bir konu açacaksınız sanırım.

Miras kağıt üstünde mirassa alırsınız hakkınızı geçersiniz köşenize kimse de bir şey diyemez. Kağıt üzerinde değilse, yasal değilse de yapacak bir şey yok. Susup oturacaksınız. Her gün her gün işkence resmen.

Ben size daha öncede sordum,tapu kimin üstünde diye ?
Bende dediniz ,
Ev kinden kaldı ,tapu kimde ?

Dededen kalma ev demissiniz. Annenizin babasıysa zaten varis siz değilsiniz ki. Dedenizin altsoyu yani anneniz ve varsa annenizin kardeşleri varis. Üst soyunuz vedat etmeden siz zaten mirasçı olamazsınız. Büyük babadan kaldıysa ve baba da hayatta değilse yani babanızdan kalmaysa da eşi ve çocuğu hayattayken halaya mal mülk kalmaz.

Her gün bu ev mevzusuyla ilgili bir konu açacaksınız sanırım.

Miras kağıt üstünde mirassa alırsınız hakkınızı geçersiniz köşenize kimse de bir şey diyemez. Kağıt üzerinde değilse, yasal değilse de yapacak bir şey yok. Susup oturacaksınız. Her gün her gün işkence resmen.
Ben sadece evleneceğim ailemle kötü olmak istemiyorum sizden güç alıp destek alıyorm sanki bşyler olmayacakmış gibi .

Ben size daha öncede sordum,tapu kimin üstünde diye ?
Bende dediniz ,
Ev kinden kaldı ,tapu kimde ?
Ev dededen kalma idi. Sonra ben hissemi abime verdim evi müteahhit e verirken abimle konuştum tamam dedi hisse verdi bana bölelikle müteahhit kat ittifak tapusu çıkardı bana ev bana geçmiş oldu ben sadece ailemn böle davranışı üzüyo

Dededen kalma ev demissiniz. Annenizin babasıysa zaten varis siz değilsiniz ki. Dedenizin altsoyu yani anneniz ve varsa annenizin kardeşleri varis. Üst soyunuz vedat etmeden siz zaten mirasçı olamazsınız. Büyük babadan kaldıysa ve baba da hayatta değilse yani babanızdan kalmaysa da eşi ve çocuğu hayattayken halaya mal mülk kalmaz.
Buyukbabadan kalma. Babam öldü.. halamda evlenmediği için hakkını abime verdi

Başınız sagol sun. Bence de üzerinize ise ev güzellikle halletmeye calışın.Aile ile arayı bozmayın. Eşinizle sonra ne olacak bilemezsiniz. Belki o da ev için bazı şeylere katlanıyor olabilir. Kimseyi bilemezsiniz

Başınız sagol sun. Bence de üzerinize ise ev güzellikle halletmeye calışın.Aile ile arayı bozmayın. Eşinizle sonra ne olacak bilemezsiniz. Belki o da ev için bazı şeylere katlanıyor olabilir. Kimseyi bilemezsiniz
Bende öyle düşünüyorum evleneceğin adam şimdilk ii hep destekçim ama korkuyorm ya bırakırsa tamam ev benm üstüme hak talep edemez ben vermedikçe yada ölmedikçe çocuğuma kalacak ama yada boşanacaksam oturrm evimde ama bilemiyorum . Evlendiğimde tam anlamıyla ailemden uzak küs yeni eve adepte olmak korkutuyor sanırm

Bende öyle düşünüyorum evleneceğin adam şimdilk ii hep destekçim ama korkuyorm ya bırakırsa tamam ev benm üstüme hak talep edemez ben vermedikçe yada ölmedikçe çocuğuma kalacak ama yada boşanacaksam oturrm evimde ama bilemiyorum . Evlendiğimde tam anlamıyla ailemden uzak küs yeni eve adepte olmak korkutuyor sanırm
İyi kötü aileniz varsa hiç arayı açmayın. Bir kavgada vs. Ailenize sıgınacaksınız çünkü.

Evi satıp ilerde yen bir ev alırsanız o evde payı olur ama eşinizin.

İyi kötü aileniz varsa hiç arayı açmayın. Bir kavgada vs. Ailenize sıgınacaksınız çünkü.

Ya satmak istemiyorm abimle nişandan snra başbaşa konusacagım ama eger olmazsa da yapacak bişiyim yok kirayı da bırakmak istemiyorum çünkü ben abime herşeyimi verdim sadece istediğim o da sırf evleniyorm diye kira hepsi bu. Kötü olmak istemiyorum güzellkle konusucam ama tam tersi de olursa yapacak bişiyim kalmıyo

İşin ilgincide ne bliyor msnz . Evleneceğim adamn babası hayatta 2dairesi var babann ölürse benmkne ve kızkardesne kalacak. Yani evlenirsek ve babası ölürse bende hak sahibi olacagım. Ve kız kardeşi evli .. kızın babası ölürse enişteye de hak kalıyo . Baska bi alternatifi olabilrmi ii kötü

Aslına bakarsanz aileme sığınırmıyım bilmiyorum ama abim ve halama glmem gibi. Öyle canımı acıttılarki

nişanlınızın tapuya avukata gideriz demesi vs sadece bana mı çok çirkin geldi

Babam öldüğünde 11 yıllık evliydim
Ev satıldı eşim bir kuruş almama izin vermedi tüm kardeşlerim aldı ben istemem dedim

Malulen emekliliği olmuştu babamın kanserden vefat etti hayattayken emekli maaşı hiç alamadı biriken maaş o öldükten sonra hesabıma yatmış kız kardeşim haber verdi
Eşime dedim ki alayım (2013 yılında 800 liraydı söz konusu para) koluma bir bilezik bir künye alayım babamın hatırası diyeyim
Alırsan yersen çocuklarıma yedirrsen haram olsun sana hakkım dedi
Parayı aldım ama tümünü babamın hayrına dağıttım
Bilmiyorum ben böyle gördüm erkek dediğin eşinden nişanlısından gelecek paraymış evmiş böyle şeylere zerre kıymet vermemeli
Bana ters geldi
Sanırım sadece de bana ters geldi

Allah hakkınızda hayırlısını versin ne diyeyim

nişanlınızın tapuya avukata gideriz demesi vs sadece bana mı çok çirkin geldi

Babam öldüğünde 11 yıllık evliydim
Ev satıldı eşim bir kuruş almama izin vermedi tüm kardeşlerim aldı ben istemem dedim

Malulen emekliliği olmuştu babamın kanserden vefat etti hayattayken emekli maaşı hiç alamadı biriken maaş o öldükten sonra hesabıma yatmış kız kardeşim haber verdi
Eşime dedim ki alayım (2013 yılında 800 liraydı söz konusu para) koluma bir bilezik bir künye alayım babamın hatırası diyeyim
Alırsan yersen çocuklarıma yedirrsen haram olsun sana hakkım dedi
Parayı aldım ama tümünü babamın hayrına dağıttım
Bilmiyorum ben böyle gördüm erkek dediğin eşinden nişanlısından gelecek paraymış evmiş böyle şeylere zerre kıymet vermemeli
Bana ters geldi
Sanırım sadece de bana ters geldi

Allah hakkınızda hayırlısını versin ne diyeyim
Durumumuz farklı ben alırsam tamamen kendm için alacagım evleneceğim adamda aynısını söylüyor kendne birikim yap.. sizin ev durumu normal çünkü sizden miras kaçıran yada elinnzden almaya çalışan kimse yok size hakkınızı vermek istemişler siz almamışsnz bana dededen kaldı köy tarla 3 daire ben hiçbirini istemedim hepsini abime verdim sadece 1daire istedim dedilerki sen bekarsın kirayı biz alalım tamam dedim ben evleniyorm çeyizimi alırım dedim hayır dedi halam yarısı benm. Ki halam payını bana vermediği halde benden istiyor. Sizin durum duygusal babanz allah rahmet eylesin farklı. Benm durummda erkek egemenliği var.

Benden sana tavsiye o nişanlın olacak adam karışmasın senin ev meselesine.
Aslında hata bende ben o kadr dolmuştmki anlatmak zorunda kaldım.. karışmıyor sadece bana destek olmaya çalışıyo ailemle aramı bozmamamı istiyor beni durduran o yoksa ben çoktan bende habersiz evimi kiraya verdiler şikayt etmiştim

Back
X