Hiç iş tercübem yok..İş arkadaşlarıma nasıl davranmalıyım ?

boncuk84

nefsim içine sindi!!!
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2008
1.912
1
116
Diğer
arkadaşlar geçenlerde konu açmıştım işsizim filan diye...
Allah yüzüme baktı çok şükür bi işe başladım...
ama ordaki çalışanlara karşı nasıl davranıcamı bilemiyorum hiç iş tecrübem yok....
bayadır çalışıyor ordakilerde ve dogal olarak samimiler ben bu arkadaşlarla nasıl kaynaşıcam....
bana bi yardım edin bu durumda olanlar nekadar süre içinde ortama uyum sagladınız....
ne yapmam gerek
:27:

arkadaşlar geçenlerde konu açmıştım işsizim filan diye...
Allah yüzüme baktı çok şükür bi işe başladım...
ama ordaki çalışanlara karşı nasıl davranıcamı bilemiyorum hiç iş tecrübem yok....
bayadır çalışıyor ordakilerde ve dogal olarak samimiler ben bu arkadaşlarla nasıl kaynaşıcam....
bana bi yardım edin bu durumda olanlar nekadar süre içinde ortama uyum sagladınız....
ne yapmam gerek
:27:

canım çalışanlar seninle aynı pozisyondaysan sadece gözlemle..
birbirlerine nasıl davranıyorlar, ortamın havası nasıl
sende aynı rahatlıkta davranmaya çalış...
yemek aralarında sohbet etmeye çalış
zamanla alışırsın merak etme..
aranı iyi tutarsan onlarda sana işi öğrenme konusunda yardım edeceklerdir.

ilk önce işin hayırlı olsun canım :71:
her zaman güler yüzünü eksik etme
onları izle nasıl davranıyorlar diyalogları nasıl birbirleriyle
sohbetlerine katıl mümkün olduğunca gayet içinden geldiği gibi davran bi bakmışın kaynaymışsın
:74:

Son düzenleme:
ilk önce işin hayırlı olsun canım :71:
her zaman güzler yüzünü eksik etme
onları izle nasıl davranıyorlar diyalogları nasıl birbirleriyle
sohbetlerine katıl mümkün olduğunca gayen içinden geldiği gibi davran bi bakmışın kaynaymışsın
:74:

Son düzenleyen: Moderatör:
Klasik bir durum.
Eski elemanlar her zaman daha rahat ve oranın yerlisi şeklindedir. Fakat yeni gelen her zaman ilk etapta hafif dışlanır ve bir türlü yeni elemanı aralarına almazlar..Sanki bir gelenek...
Ne olur azıcık aranıza alsanız yeni iş arkadaşınızı hanımlar=)Şaka bir yana herşey zamanlar olur arkadaşım.Daha yeni olduğun için biraz birbirinizi tanıma dönemindesiniz.Bir ay kadar bi zaman geçsin herşey daha güzel olacaktır.

çok samimi olma hanım biri ol herşeye karışma sessiz kal böylece yavaş yavaş sevilirsin canım :nazar:

hayırlı olsun cnm allah bana da nasip etsin inşallah
ilk başta zordur ama zamanla aşılır bu durum.İlk izlenim çok önemli buna dikkat et çok fazla samimi olmadan insanları tanımaya çalış her söylenene de inanma insanlar hakkında sen karar ver nasıl olduklarını..

Öncelikle hayırlı olsun, umarım başarılı ve huzurlu bir iş ortamın olur.
Devlet memuru olmama rağmen çok farklı ortamlarda çalıştım. Bir kaç madde halinde sıralayacağım düşüncelerimi.

1) İş arkadaşlarınla samimi olmak zorunda değilsin. İş hayatı okul dönemine benzemez. Çıkarlar mutlaka çatışır. Aralarında dost olabileceğin insanlar olabilir. Ama acele etme. Dostluklar yıllar içerisinde kurulur. Mesafeyi koru.

2) Derdinden ölüyor da olsan, mutluluktan uçuyor da olsan özelini paylaşma. Seyrettiğin filmi anlat, okuduğun kitabı, elektriğe gelen zammı, indirimde gördüğün ayakkabıyı. Ama annen, baban, maddi durumun sevgilinle ya da eşinle olan sorunların, sağlık problemlerin iş arkadaşların tarafından bilinmesin. Zaman içerisinde sana karşı bir şekilde kullanılabilir.

3) Asla ve asla dedikodu yapma dedikodu yapılan ortamda da bulunma. Hele yöneticiler yada patronlar hakkında asla. Ağzını bile açmasan bir şekilde söylenenleri tasdik etmiş konumuna düşersin.

4) Sorumluluklarının ve yetkilerinin net bir şekilde çizilmesini sağla. Her işi öğren ama balıklama atlama.

5)Yardıma ihtiyacı olan kişiye yardımdan kaçınma. Emeğini esirgeme ama bir başkasının görevini üstlenme. Sadece o anlık destek verdiğini hissettir. Yardım ettiğin kişinin bir süre sonra yardımını iste ve tepkisini gör. Karşılığını alamıyorsan mesafeni koy.

6)Sakın para ilişkisine girme. Borç verme borç alma..

7) Evli olup olmadığını bilmiyorum. Olmamama ihtimaline karşı yazıyorum. İş ortamı duygusal brliktelikler için uygun değildir. Olacaksa olur engel olunamaz ama kaçınmanda fayda var.

Devlet memuru olmama rağmen çok farklı ortamlarda çalıştım. Bir kaç madde halinde sıralayacağım düşüncelerimi.

1) İş arkadaşlarınla samimi olmak zorunda değilsin. İş hayatı okul dönemine benzemez. Çıkarlar mutlaka çatışır. Aralarında dost olabileceğin insanlar olabilir. Ama acele etme. Dostluklar yıllar içerisinde kurulur. Mesafeyi koru.

2) Derdinden ölüyor da olsan, mutluluktan uçuyor da olsan özelini paylaşma. Seyrettiğin filmi anlat, okuduğun kitabı, elektriğe gelen zammı, indirimde gördüğün ayakkabıyı. Ama annen, baban, maddi durumun sevgilinle ya da eşinle olan sorunların, sağlık problemlerin iş arkadaşların tarafından bilinmesin. Zaman içerisinde sana karşı bir şekilde kullanılabilir.

3) Asla ve asla dedikodu yapma dedikodu yapılan ortamda da bulunma. Hele yöneticiler yada patronlar hakkında asla. Ağzını bile açmasan bir şekilde söylenenleri tasdik etmiş konumuna düşersin.

4) Sorumluluklarının ve yetkilerinin net bir şekilde çizilmesini sağla. Her işi öğren ama balıklama atlama.

5)Yardıma ihtiyacı olan kişiye yardımdan kaçınma. Emeğini esirgeme ama bir başkasının görevini üstlenme. Sadece o anlık destek verdiğini hissettir. Yardım ettiğin kişinin bir süre sonra yardımını iste ve tepkisini gör. Karşılığını alamıyorsan mesafeni koy.

7) Evli olup olmadığını bilmiyorum. Olmamama ihtimaline karşı yazıyorum. İş ortamı duygusal brliktelikler için uygun değildir. Olacaksa olur engel olunamaz ama kaçınmanda fayda var.

çok güzel özetlemişsin canım , ben sadece şunu eklemek istiyorum , ilk etapda gruplaşmalardan uzak dur , herkese eşit mesafede ol ve herkesi tanımak için kendine ve iş arkadaşlarına şans ver

evet canım sütlü kahve atlanmaması gereken çok önemli bi noktaya değinmiş, asla kimsenin dedikodusunu yapma

* Herseye ben bılırım dıye atlama.
* Herseye bılmıyorum da deme. (bılmedıklerın elbette olacak, bunu ıfade ederken boynu bukuklerı oynama)
* Mutevazı ol.
* Senı bır konuda uyardıklarında, mahcubıyetle ozur dıleme. Yoksa ılerleyen gunlerde cok ezılırsın. Bunun yerıne kendıne guven duyan bır ses tonu ıle, 'bır dahakı sefere daha dıkkatlı olacagını' soyle.
* Kımseye saka yapma, bazı ınsanlar sakadan asla hoslanmaz. Bılhassa yenı tanıdıkları tarafından yapılan sakalardan.
* Cok konusma.
* Mola vermen gerektıgınde surelerı kısa tut.

Bu 7 maddeye tamamen katılıyorum,eklenecek fazla birşey kalmamış.Sadece vurgulamak istiyorum,işle özeli asla karıştırma.İşyerinde aile gibiyiz söylemlerine aldanma,kimseyle fazla içli dışlı olma.Başkalarını çekiştirip,dalga geçerek sevimli görünmeye çalışanları dinleme.Böyle insanlar seni de başkasına çekiştirebilir veya ağzından laf alıp başkasına taşıyabilirler.

internette sörf yapma, yapsanda çaktırma, hele kk yı hiç çaktırma:1::1:

tşk edm arkadaşlar
bazı arkadaşlar çok nasıl denir bilmiyorum cıvık gibi kızlı erkekli koridorda koşusmalar filan sanki lisede sanıyorum kendimi... tamam iyiler hoşlar ama çok çocuksular böle bi iş ortamı beklemiyodum dogrusu...
kendimi garip hissediyorum...

tşk edm arkadaşlar
bazı arkadaşlar çok nasıl denir bilmiyorum cıvık gibi kızlı erkekli koridorda koşusmalar filan sanki lisede sanıyorum kendimi... tamam iyiler hoşlar ama çok çocuksular böle bi iş ortamı beklemiyodum dogrusu...
kendimi garip hissediyorum...

iş ne canım, muhasebe ya da sigorta bürosumu

Selam canım, hayırlı olsun öncelikle, ben de 6 aydır çalışıyorum ilk iş yerim benim de, yazdıklarını çok iyi anlıyorum, dışarıdan çok ciddi bir ortam gibi görünen yerlerin bile öyle olmadığını bir süre sonra anlıyorsun. ben de kendi deneyimlerimden yola çıkarak anlatayım, öncelikle kimsenin dedikodusunu yapma, kendin düşün ama en yakın gördüklerine bile anlatma, birini sevmesen bile sevmediğini sakın belli etme, ben malesef bunu beceremedim:( herkese günaydın de karşılaştığında sohbet et, bunu yalakalık olarak düşünme, emin ol herkesin birbirine işi düşüyor, güleryüzlü ve kibar olmak sana bir şey kaybettirmez aksine kazandırır. bunları sana söylüyorum ama ben yapabildim mi hayır :D dış görünüşüne önem göster bakımlı ol, insanlar görünüşe çok önem verir. bunun dışında duygusal ilişkilere gelince de, iş yerinde olabildiğince mesafeli ol, uzun bir süre ortamı gözlemle en iyi kararı ver. çünkü okul hayatına benzemiyor. biriyle çıkıp ayrılıp başka biriyle çıktığında hoş karşılanmaz. eğer hayatına biri girerse de olabildiğince gözden uzak ol, bunu kimseyle paylaşma derim cnm, benden bu kadar.

herbir kelimesine katılıyorum.

insanlara çabuk güvenme ama buz gibide olma (ben güvendim iyi olmadı )
sütlükahve nin 7 maddesi geçerli
dedikodu konusu üzerinde en çok durman gereken konu
herkesi beğenme ama herkeside eleştirme
mutlaka iş yerinde
-eee nasıl buldun ortamı alıştınmı anlaşamadıkların varmı diyecek biri çıkacaktır
daha yeniyim :) herkesi yeni yeni tanıyorum de
politik ol
ilerleyen zamanlarda samimi olacağın kişiler olacaktır
makyajını saçını başını işyerinde yapma
magazin alışveriş moda gibi dergiler bulundurma yakınında (adın iş yapmıyor a çıkar)
herşeyi bilme ve ben biliyorum diye atlama
mutlaka o ortamın iyi bilen bir kalantoru vardır ve sana gıcık kapacak ve gruplaşma yada soğukluk doğacaktır.
siyasi olmayan güncel olaylardan konuş böylece su gbi olur
iş yeri ile ilgili muhabbetlerle ilgilenme ( a desen b olur başınderde girer sonra biton ben demedimle uğraş birde en yeni sen olduğundan senden şüphelenilir)
birilerinin çeöberine girmek yerine kendi çemberini kur :)
birilerine takılırsan onun kuyruğu olursun o nede sende onu demiş gibi olursun
ama senin çemberin herkes için yeni
alternatifler sunabilen sen ol
konuyu sen aç
şurada deprem olmuş
sen başlat konuyu
kızlar arasında şurada güzel indirimler var ( gidelim mi gittiniz mi kısmını geç adın meraklıya çıkar)
her konuşulanla ilgilenme
:32:

Back
X