Hiç kısmet çıkmıyor, bunaldim

Şimdi tekrar 24 yaşında ve bekar olsam şuan yapmak istediğim ama yapamadığım o kadar çok şeyi yapardım ki! Karış karış tüm Türkiye'yi hatta mümkünse dünyayı gezerdim. Birde uzmanlık alanıma ait daha spesifik eğitimler alır, çalışma hayatında daha aktif ve cesur girişimlere imza atardım. Şimdi ise bari yüksek lisans yapayım diyorum. Ama çoluk çocukdan ne zaman var, ne de onlara harcadığımız paralar ve başka ödemeler sebebiyle eğitime harcayacak yeterli bütçemiz var.

Bak ne güzel evde sakin oturuyorsun. Güzel bir kitap seç, al eline çayını iç takıl. İstediğin zaman uyu, istediğin zaman uyan. İstediğin filmi, diziyi izle. Çocuk olunca bunlar lüks oluyor. Tadını çıkar anın. Herkes bir gün evleniyor. Bak ben eşimle 27de tanışıp 28de evlendim mesela.

Bazı beldelerde evlilik yaşı genelde daha düşük oluyor sanırım bu sebepten öyle düşünüyorsunuz. Evlenmek isteyebilirsiniz normaldir ama evlenmeliyim diye iyice tanımadığıniz birine evet diyip aceleye getirmeyin herkesin nasibi ve zamani belli zaten sıkıntı etmeyin sadece zamanı gelmedi..

Ben 20 yaşında evlendim..
Ama bekleyebilirmişim de 25 yaşına kadar.. :)
Bekarlık çok güzel, evlilik te güzel ama bekarlığın tadı bi ayrı..

Evlilik degil de hayatinda biri olsun istiyorsun diye yorumluyorum ben bunu. Tutucu bir cevrede de bu yol evlilikten gectigi icin dile böyle dökülüyor. Gencligin baharinda bir insan karsi cinse ilgi duyar, yakinlik ister, sevilmek ister. Bunlar cok ama cok dogal.
Bakin evlilige odaklanmayin, sevgiye odaklanin. Iyi enerji sacin etrafa, korku ya da ümitsizlik degil. Buna hazir oldugunu bir arkadas istedigini umutla beyninde olustur, dua et.

Kismetinde varsa bir sekilde yoluna cikar evlenecegin kisi... Ama üzülme. Bende 24 yasindayim esimi sevmeme ragmen keske evlenmeseydim bekleseydim 4 5 sene daha dedigim cok oluyor...

Bekar kadınlara evlenince ve çocuk yapınca yaşayacakları bir film şeridi gibi izletilse eminim bir çok kadın evliliği aklının ucundan bile geçirmezKeşke dönebilsem sadece kendimden sorumlu olduğum bekar günlerime

Ben 23 yaşındayım 9 sene önce tanıştık eşimle evlenmek için gün saydık hep ve evlendik. Kesinlikle pişman değilim ama evliliği gözünüzde büyütmeyin bazen insan bekarlık sultanlıkmış demiyo değil :)

Ailenden ayri yasiyorsun galiba? Ben de ogretmenligimin ilk yilinda (23 umdeydim ) 14 bin nufuslu gelismemis, kasaba gorunumlu bir ilcedeydim. Evlenmek boyle cazip geliyordu kendimi yalniz hissediyordum, boslukta hissediyordum. Hayatima biri girdi. Bulusuyoruz geziyoruz falan. Sıkıcı gunler gitti, sonra evlenelim dedi; baktim ben korkuyorum evlilikten yani hazir olmadigimi hissettim. Şutladim cocugu. Sizinki de boyle bir sey olabilir. Hayatinizda biri olsun istiyorsunuz, biraz renk olsun gibi dunuyor olabilirsiniz:)
3 yil o ilcede calistiktan sonra ailemin yanina, memleketime tayinim cikti. Hemen yuksek lisansa basvurdum. Cunku kendimi yalniz hissetmiyordum artik. O dusuncelerden siyrildim

Aman ya bosver bekarlik sultanliktir bosa dememisler
Bir evlenen pisman birde evlenmeyen ayni yani
Bugun burada acilan konular iyyy dedirtiyor eblilikten
Iyiki bekarken bu siteyi takip etmiyormusum
Valla evlenemezdim

Sende bol bol dua et evlenmek muhim degil iyi insana denk gelmek onemli olan

"Yalnızlık Allah'a mahsustur." sözü size şuan dünyanın en doğru sözü gibi geliyor değil mi? Cevabınız evetse bu gayet normal, çünkü kimseyi tanımadığınız belki de şimdiye kadar ki hayat şartlarınızla alakası olmayan bir yerde yaşıyorsunuz ve en önemlisi de ailenizden uzaktasınız. Şuan daha önce hiç hissetmediğiniz kadar kendinizi yalnız hissetmeniz gayet anlaşılabilir bir durum. Sizin o "kısmet" diye adlandırdığınız biri aslında sizin yalnızlığınızı gidermesini, size yoldaşlık etmesini istediğiniz biri; bir de severse ne alâ. Bekarlık sultanlıktır ya da yaşınız küçük gibi kesin yargıda bulunmam ne kadar doğru olur emin değilim çünkü bu işler tamamen kısmete ve kişinin kendi kafa yapısıyla alakalı bir durum; nitekim benim kuzenim 23 yaşında evlendi ben 28, Allah'a şükür ikimiz de mutluyuz. Kimisi 24'ünde hazır olur evliliğe kimisi 30'unda. Sadece, bu yalnızlığın verdiği sıkıntıyla yanlış birine kapılmamanız adına nacizane tavsiyem, hazır bu sakinlikte kendinizi daha iyi tanımaya çalışmanız; isteklerinizin ve önceliklerinizin ne olduğunu daha iyi belirlemenizdir. Ona göre bazı şeylerin devamı gelecektir zaten. Seçimlerinizin sizi mutlu etmesi dileğimle.

30 yaşındayım ve evliyim.
Hala evlilik için acele ettim diyorum.
Çocuk içinse aman aman benden uzak olsun.
24 yaşında neyin depresyonu ya ben o yaştayken çocuk gibiydim düşünüyorum da.
Başka yere tayinin çıkar karşına fırsatlar çıkar.
Ye, iç, gez, para biriktir daha ne olsun.

24 yaşındasın evde kaldığını mı düşünüyorsun :)))
ben 31 yaşındayım daha evlenmek geçmiyor aklımdan
evde kaldığımı da hiç hissetmiyorum deli miyim
evlenen evde kalın :D

Boyle hissetmeniz bulundugunuz yerle ilgili de olabilir. Evlenemeye bu kadar kafayi takmamaya calisin, klişe ama gercekten kismet bu isler :) hic ummadiginiz anda oluverir.

Back
X