Hiç kıyafetim yok?

Özel okullarda bile kıyafet serbestliği yok ,hani imkanları daha iyi ya.Kıyafetin serbest olduğu dönemde önceki mesajımda dediğim gibi ne dramlar yaşandı zaten yarım dönemde de uygulama kaldırıldı.Esas o zaman gençlerin psikolojisi bozuldu,derin yaralar açıldı ruhlarında.Siz hala giysin etsindesiniz .Giyemeyenler,alamayanlar ne yapacak ?? Hele bu ekonomik krizde? Koca koca kadınlar giyim kuşam yarışındayken onların yetiştirdikleri çocuklar da okulda akranına baskı yapıyor.Önce toplumu eğitmek lazım.Ülkemizde bir bilim adamına verilen değerle bir şarkıcıya verilen değeri kıyaslarsanız hangi noktada olduğumuzu daha iyi anlarsınız :KK66:
Ne yapalım bu genç kızımıza, yardım kampanyası mı? Yoksa arkadaşlarının yaptığının yanlış olduğunu mu. ? Hangisine ikna edersek kesin çözüme ulaşırız onun için ??
ozel okullarda nereye kiyafet serbestligi yok? devlet okullarinda bile var. ben bundan 6-7 sene once lisedeyken bizim okulda her sey okulun urunu olmak zorundaydi. bilenler bilir ted kolejinin K logosu olurdu butun urunlerinde. giyecegin corap bile K logolu olmak zorundaydi. o K logolu kiyafetler bile fiyat fiyatti. mesela duz lacoste gibi olan tshirtler 200 lira, hoodieler 450 civariydi. hoodie giyen daha zengindi anlasilirdi yani. biz de sabahlari siradan gecerken K logolu kiyafetlerle gecerdik, sonra lavaboda herkes uzerine sweatlerini giyerdi. okulda marka ayakkabi giymek yasaklanmisti cunku okula 10 bin liralik ayakkabiyla gelen olurdu. siradan duz ayakkabiyla gecip iceride valentinosunu giyen vardi. hadi o olmadi diyelim ders cikisi dershanede giyilirdi. ergenleri durdurmak kolay is degil yani.

sizin dediginiz dogru da, karsimizdakinin daha yasi kucuk. biz gerekirse toplanip hepimiz anlatalim arkadaslarinin yanlis dusundugunu, yine onun duygularina engel olamayiz. o da gidip hababam sinifi ahmet gibi sinif arkadaslarina firca cekecek degil. biraz daha karsimizdaki genc kizi anlamak zorundayiz diye dusunuyorum cunku biz o yaslardan gectik. git ders calis ve demekten daha yapici yorumlar yapilabilir.

Tabi ki özenir, bu yaşta bile bir seylere ozeniyoruz elinde olmayabilir ama nebileyim okulu birakacak, gitmek istemeyecek, bunalimlar bunalimlar da biraz fazla sanki... 🙄 Bazi uyeler serbest kiyafetin facia seylerle sonuçlandiğini yazmiş yani o kadar da olmamali alti ustu kiyafet.
İşte her insanın tepkileri farklı. Çocuğun içinde nasıl bir yara var, nelerle karşılaştı bilmiyoruz.

Çocuklarımıza özgüvenin kılık kıyafetle olmayacağını anlatmak bize düşüyor.Böyle yetişen bir toplumda bu tür durumların yaşanması nasıl da azalacak.İleri,medeni ,gelişmiş ülkelerin kültürüne bakın,insanlar bu tür boş işlerle uğraşmıyor.Başarı,bilim takdir görüyor.Biz de ise hava civa…
Siz o kazakla okula gittiğinizde sizi küçümseyen,rahatsız eden bakışlar oldu mu?
Ben de önceki sayfalarda yazdim benzer bir sey. Annemin tişörtü ile okula gitmistim ve arkadasim "bok gibi olmuşsun" demisti. Küçümsendim ve rahatsiz oldum evet.

Dolabım çakılı, istediğin her lüks marka var. Ama covidim ve halsizlikten 3 gündür aynı pijamayı giyiyorum. Şu devirde sağlıklıysan, karnını doyurabiliyorsan şükret, öyle bi zamana geldik ki sağlık, ekonomik kriz dört bir yanımızı sardı 😢
"Istedigin her lüks marka var" deyince kiza bir seyler göndermek istediginizi sandim.

Lüks markalara sahip olup bunu nispet havasinda yazıp kıza azla yetinmesi, şükretmesini önermek...

Sizlerin ergenligi bitkisel hayatta geçti herhalde. Hiç bunlari yasayan bir arkadaşınız olmadı demek ki.
İnsan ne konuşacağını biraz olsun bilmeli.

"Istedigin her lüks marka var" deyince kiza bir seyler göndermek istediginizi sandim.

Lüks markalara sahip olup bunu nispet havasinda yazıp kıza azla yetinmesi, şükretmesini önermek...

Sizlerin ergenligi bitkisel hayatta geçti herhalde. Hiç bunlari yasayan bir arkadaşınız olmadı demek ki.
Kıza şükret, ders çalış vs diyenler muhtemelen yokluk görmeden ergenlik geçirip farkında olarak ya da olmayarak yoksul arkadaşlarına zorbalık yapanlar. Yoksa insan bu kadar empati yoksunu olamaz bence.

Tabi ki özenir, bu yaşta bile bir seylere ozeniyoruz elinde olmayabilir ama nebileyim okulu birakacak, gitmek istemeyecek, bunalimlar bunalimlar da biraz fazla sanki... 🙄 Bazi uyeler serbest kiyafetin facia seylerle sonuçlandiğini yazmiş yani o kadar da olmamali alti ustu kiyafet.
Facianın, giyime bir sınır getirememe, sivil hayattaki rahat giyimin okula taşınması, okul bahçesindeki sivillerin öğrenci gibi kamufle olabilmesi oldugunu düşündüm. Daha farkli da olabilir.

Kıza şükret, ders çalış vs diyenler muhtemelen yokluk görmeden ergenlik geçirip farkında olarak ya da olmayarak yoksul arkadaşlarına zorbalık yapanlar. Yoksa insan bu kadar empati yoksunu olamaz bence.
Empati yoksunluğu mu baskın yoksa hazımsızlık mı çözemedim. Konunun senin sahip oldugun lüks kiyafetlerle ne alakası var? Araya sıkıştırma ihtiyacını anlayamıyorum.

Ben öğrenciyken durumumuz hep kötüydü. Durumu iyi biriyle empati yapamıyorum.

Ama yatay geçişle, 2. Donem kayıtlarıyla, il dışı göç ile gelmiş, gruplaşmış bir toplulukta yalniz kalmiş, tedirgin çocuklarla hemen iletisime geçip grubumuza almaya, onlari endişeli ve çekingen hallerinden kurtarmaya ve okula kolay uyum sağlamalarına çaba gösterirdim.

"Öteki"leşeni görüp destek olmak varken, böyle üstten tavırlar göstermenin kimseye katkısı yok.

Psikoloji bilmese de bunu akıl etmeli.

Lüks kiyafetlerim var demeden, "Hayatta en onemli şey sağlık, covid oldum bunu anladim" dese, yararli degil ama en azindan zarari da yok diyecegim.

Bu şekliyle çok çiğ duruyor ve kalp kırıyor.

Ben de önceki sayfalarda yazdim benzer bir sey. Annemin tişörtü ile okula gitmistim ve arkadasim "bok gibi olmuşsun" demisti. Küçümsendim ve rahatsiz oldum evet.
Oluyor evet. Çocuklar ve ergenler çok acımasız olabiliyor. Ben sessiz sakin, inek, önde saçı örgülü oturan bir çocuktum, nenemin ördüğü alaturka kazağı giydim diye köylü, kezban dedilerdi 🤣 Şimdi gülüyorum ama o zaman okula gitmek istememiştim, çok üzülmüş ağlamıştım.

Oluyor evet. Çocuklar ve ergenler çok acımasız olabiliyor. Ben sessiz sakin, inek, önde saçı örgülü oturan bir çocuktum, nenemin ördüğü alaturka kazağı giydim diye köylü, kezban dedilerdi 🤣 Şimdi gülüyorum ama o zaman okula gitmek istememiştim, çok üzülmüş ağlamıştım.
Kirilan küçük kalbinden öperim.🥺 keske gecmise dönüp üzülen çocukluklarımızın başını okşayabilsek.

Kirilan küçük kalbinden öperim.🥺 keske gecmise dönüp üzülen çocukluklarımızın başını okşayabilsek.
Olsun sonra kendini buluyor insan. Özellikle liseden sonra istediğim gibi yaşadım. Hiçbir şey içimde kalmadı. Sonra da o yüzden eleştirildim, dün kezbandı şimdi de piercing yaptırmış, crop top giyiyor dediler aşağıladılar:) Şimdi gülüyorum ama büyük travma yaratıyor. Ben şahsen zorbalığa uğradığım çok küçükken. Takmasını, okula gitmek isteyecek kadar bunu abartmasını anlıyorum.

Olsun sonra kendini buluyor insan. Özellikle liseden sonra istediğim gibi yaşadım. Hiçbir şey içimde kalmadı. Sonra da o yüzden eleştirildim, dün kezbandı şimdi de piercing yaptırmış, crop top giyiyor dediler aşağıladılar:) Şimdi gülüyorum ama büyük travma yaratıyor. Ben şahsen zorbalığa uğradığım çok küçükken. Takmasını, okula gitmek isteyecek kadar bunu abartmasını anlıyorum.
Ben de anlayabiliyorum. Her ergen her duyguyu ayni şiddette yaşamıyor. Bireysel farklılıklarımız var.

Ben onu nispet havasında yazmadım ama siz uğradığınız zorbalıklar yüzünden saldırışa geçtiniz. Belki de ben vermek istediğim mesajı yanlış bir üslupla vermişimdir, kusura bakmayın…

Ergenliğim anksiyete, kayıplar, trajedilerle geçti. O yüzden kim ne giymiş, kim ne takmış dikkat edebilecek durumda bile değildim. Zorbalık şu hayatta yapabileceğim son şey olur, ama gerçek zorbalık ne biliyor musunuz? Burada geçmişte yaşadığı travmaların acısını çıkartmaya çalışıp önüne gelene saldırmak.

Ben onu nispet havasında yazmadım ama siz uğradığınız zorbalıklar yüzünden saldırışa geçtiniz. Belki de ben vermek istediğim mesajı yanlış bir üslupla vermişimdir, kusura bakmayın…

Ergenliğim anksiyete, kayıplar, trajedilerle geçti. O yüzden kim ne giymiş, kim ne takmış dikkat edebilecek durumda bile değildim. Zorbalık şu hayatta yapabileceğim son şey olur, ama gerçek zorbalık ne biliyor musunuz? Burada geçmişte yaşadığı travmaların acısını çıkartmaya çalışıp önüne gelene saldırmak.
Hiiiiç öyle bir niyetim yok. Önüme gelene saldirsa. Cirilla'ya da yapardim. Onunla da bu konu cok fazla ayni fikirde degiliz.

Siz çok iyi niyetli olsaydınız. Ikinci paragraftaki hastaliklarinizi, travmalarınızı yazar, "bunlara rağmen, meslek sahibi oldum, kendi paramı kazandim, sen de böyle yapabilirsin. Ekonomik özgürlüğün oldugunda icinde kalan her seyi yaşarsın" diyebilirdiniz. Bu daha faydali ve iyi niyetli olurdu.

Dolap dolusu lüks kıyafet sahibi olmanızın bilgisi, konu sahibine 🤏 şu kadarcık bile faydalı olmadı.

Hiiiiç öyle bir niyetim yok. Önüme gelene saldirsa. Cirilla'ya da yapardim. Onunla da bu konu cok fazla ayni fikirde degiliz.

Siz çok iyi niyetli olsaydınız. Ikinci paragraftaki hastaliklarinizi, travmalarınızı yazar, "bunlara rağmen, meslek sahibi oldum, kendi paramı kazandim, sen de böyle yapabilirsin. Ekonomik özgürlüğün oldugunda icinde kalan her seyi yaşarsın" diyebilirdiniz. Bu daha faydali ve iyi niyetli olurdu.

Dolap dolusu lüks kıyafet sahibi olmanızın bilgisi, konu sahibine 🤏 şu kadarcık bile faydalı olmadı.

Sağdan. Hadi ya. Travmaların için de terapist öneririm.

İkinci el uygulamalarda evleneceği için taşınacağı için falan kendine yük etmek istemeyip dolabını boşaltan ve çok çok uyguna kıyafetler yükleyen üyeler oluyor onları takip edebilirsiniz. İnsanı insan yapan şey üzerindeki kıyafetler değildir asla ama o yaşlarda bu tarz şeyler gurur kırıcı olabiliyor…Tatillerde part time iş bakabilirsiniz iyi kötü harçlığınızı çıkartıp bir şeyler alırsınız.

Ben olsam ağlayıp duygu sömürüsü yapardım. Herkes dalga geçiyor dışlıyorlar beni diye. Belki ikna olurlar. Para olmasa tamam insanlar ne yapsın diycem de paraları da varmış. O yüzden sen üzüldüğünü belli et surat yap. Anne babalar dayanamaz ağlayınca.

Back
X