canim yapı meselesi ama elbette bu durumu aşabilirsin sende ara ara o muhabbetlere katıl çekiniyormusun acaba dicem ama bilemedim şimdi ben de tam tersi cok konuskanimdır bana bir kelime söyle 2 saat konuşacak konu çıkartirim.Psikolojik birşey mi yoksa icinden mi gelmiyorHerkese iyi akşamlar. Başlıkta da belirttiğim gibi hiç olgun birisi değilim mesela kendi yaşımdan büyüklerle oturup hayatta sohbet edemiyorum. Kendi babamla bile 13 yaşındaki kuzenim benden daha iyi, daha kaliteli sohbet ediyor abartmıyorum. Bense sadece 4 yaşındaki çocuklar gibi bol bol soru sorarım. Lisede hocalarla sohbet eden arkadaşlarıma hayran hayran bakardım, şimdi neredeyse üniversite bitecek hala ders aralarında hocalarla uzun uzun sohbet edenlere imrenirim. Ne konuşuyorlar ki bu kadar?
Geçenlerde okulumda seminer vardı. Gelip konuşan insanları bilirsiniz hayatta belirli bir yere gelmiş kişilerdir. Ben kendimi onların yerinde hayal bile edemiyorum. O resmiyet, sorumluluk, ciddiyet, insanları etkileme durumu yok sanki bende. Sanki bambaşka dünyadanlar. Tabi yine onlarla gidip konuşup, kaliteli, eğlenceli sohbetler edenler hatta staj teklifi alanlar bile oldu.
Kendi alanım dışında kitaplar okurum astronomi, biyoloji, psikoloji ne olursa ama bunlar üzerinde oturup sohbet edemiyorum, yorum yeteneğim yok sanırım(?) Sizce nasıl daha olgun, muhabbeti kaliteli, yaşından büyüklerle arkadaş olabilen birisi olabilirim? Nerede yanlış yapıyorum? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Halbu ki cok kitap okuyanlar. Insanlarla ic ice olanlar boyle bilinir. Sosyal olmak lazim. Ben buna inaniyorum.Herkese iyi akşamlar. Başlıkta da belirttiğim gibi hiç olgun birisi değilim mesela kendi yaşımdan büyüklerle oturup hayatta sohbet edemiyorum. Kendi babamla bile 13 yaşındaki kuzenim benden daha iyi, daha kaliteli sohbet ediyor abartmıyorum. Bense sadece 4 yaşındaki çocuklar gibi bol bol soru sorarım. Lisede hocalarla sohbet eden arkadaşlarıma hayran hayran bakardım, şimdi neredeyse üniversite bitecek hala ders aralarında hocalarla uzun uzun sohbet edenlere imrenirim. Ne konuşuyorlar ki bu kadar?
Geçenlerde okulumda seminer vardı. Gelip konuşan insanları bilirsiniz hayatta belirli bir yere gelmiş kişilerdir. Ben kendimi onların yerinde hayal bile edemiyorum. O resmiyet, sorumluluk, ciddiyet, insanları etkileme durumu yok sanki bende. Sanki bambaşka dünyadanlar. Tabi yine onlarla gidip konuşup, kaliteli, eğlenceli sohbetler edenler hatta staj teklifi alanlar bile oldu.
Kendi alanım dışında kitaplar okurum astronomi, biyoloji, psikoloji ne olursa ama bunlar üzerinde oturup sohbet edemiyorum, yorum yeteneğim yok sanırım(?) Sizce nasıl daha olgun, muhabbeti kaliteli, yaşından büyüklerle arkadaş olabilen birisi olabilirim? Nerede yanlış yapıyorum? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Bence yapi meselesi bu.
Sikma canini.
Oldugu kadar.
Tamam yapım böyle de benim ileride resmi ortamlara girmem gerekecek ya da işe alınmam için ik çalışanını etkilemem gerekecek en basitinden. Yapım böyle deyip çekilmem hoş değil bence.Yapın böyleyse kendini neden zorluyorsun.
Tamam yapım böyle de benim ileride resmi ortamlara girmem gerekecek ya da işe alınmam için ik çalışanını etkilemem gerekecek en basitinden. Yapım böyle deyip çekilmem hoş değil bence.
Evet işte o olay yok sanırım bende. Yeni ve biraz da lüks ortamlara girdiğim zaman elim kolum birbirine dolanıyor ne yapacağımı ne diyeceğimi şaşırıyorumherkes konusmayı sevmez kendine halsızlık etme. ama yinede ne nerede nasıl konusulur bunları ögren .
Davranmıyorum zaten???? Sadece kendimden daha tecrübeli insanlarla da akıcı sohbet etmek istiyorum. Bu başkası olmak değil kiNeden olmadığınız biri gibi davranıyorsunuz
Herkesin kendince meziyetleri vardır bence onlara odaklanın
Bence sende çekingenlik var. Yoksa yazı dilinde kendini gayet iyi ifade etmişsin. Yorum yapma yeteneğin olmadığını düşünmüyorum, kendin için bu yorumu yapman bile bişeydir.Evet işte o olay yok sanırım bende. Yeni ve biraz da lüks ortamlara girdiğim zaman elim kolum birbirine dolanıyor ne yapacağımı ne diyeceğimi şaşırıyorum
Lise zamanında yaşadım bir şeyler maalesef. Onun dışında konuşurken bazen cümleleri toparlayamıyorum birbirine karışıyor. Kısık sesle ve hızlı konuşurum o yüzden insanlar anlamakta zorluk çekiyorlar ben de daha yavaş konuşmaya çalışıyorum bu yüzden düşüncelerimle konuşmam birbirine giriyortravmatik bir olay yaşadın mı hiç? Küçükken sana sen sus bilmezsin diyenler oldu mu ya da ilk okulda konuşma yapıp dalga gecilme durumun yani konuşma yaparken kendini hayal ettiğin zaman aklına gelen ne? Cevap verememek? Rezil olmak? Yanlış cümle kurmak? Sizi kimsenin dinlememesi?
Bir sorunum var işte ama ne olduğunu bilmiyorumBence sende çekingenlik var. Yoksa yazı dilinde kendini gayet iyi ifade etmişsin. Yorum yapma yeteneğin olmadığını düşünmüyorum, kendin için bu yorumu yapman bile bişeydir.
ne yaşadığıni anlatmak ister misin? Bizimle paylaşırsan üstünden yük kalkarLise zamanında yaşadım bir şeyler maalesef. Onun dışında konuşurken bazen cümleleri toparlayamıyorum birbirine karışıyor. Kısık sesle ve hızlı konuşurum o yüzden insanlar anlamakta zorluk çekiyorlar ben de daha yavaş konuşmaya çalışıyorum bu yüzden düşüncelerimle konuşmam birbirine giriyorhele heyecanlı heyecanlı anlatırken, olay anında espri yapmaya çalışırken daha beter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?