• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç olgun değilim

Öncelikle iyi bir izleyici ve dinleyici olmaya bak.
İnsanları çok izle. Vücut dillerine dikkat et, konuşurken ellerini, mimiklerini nasıl kullandıklarına.
Ve iyi dinle. Hitapları, ses tonu ayarlamaları, bilgiyi aktarım sekillerini ölç tart.
Kitap okuyormuşsun zaten, girin olduğu konuda biraz daha girişken olmayı dene.
Ayna karşısında şarkı söyle.
Ve normal hayatında insanlarla daha çok muhabbet et, selam ver. Ekmek aldığın fırına, alışveriş yaptığın markete, temizlik görevlisine vs... gönüllü bir yerde çalışmayı dene. Vakıf olur, okul olur, bir yerler ara bul farklı ortamlarda belki kendini saha iyi ifade eder hata yapmaktan korkmazsan aşabilirsin.

Bazı insanlar çok konuşkan diye hiç özenme canım çünkü geneli boş konuşuyor. :110:

Bence sürekli konuşmaktansa az ama anlamlı cümleler kurmak daha büyük olgunluktur. Senin yapın böyle demekki, ağır bir insansın. Yeri geldiğinde konuşabiliyorsan problem yok demektir. Herkes illa 2-3 saat oturup muhabbet edecek değil ya? Daha iyi senin davranışın bence. :KK66:

Dinleyici ol eger coxukca konustugunu dusunuyorsan.
allah iki kulak bir agiz vermis.sukut hep kiymetli gelmistir bana.
Davranislarin konusun da sakin ol yavas davran.
Imrendigin insnalari gozlemle.beden dili diye bir kitap var mutlaka oku

Yani ben de oyleyim. Bana baksaniz tonlarca belgesel izledim yuzlerce kitap okudum ama rahat rahat konustugum tek konu survivor falan :D hele siyaset vs. Hak getire. Gecen derse gec kaldım 500 kisilik amfinin ortasinda hoca dönüp bana bakti diye adama siritmaya basladim. Adam profesor:Dd

bu olgunluk değil yalnız :)

birikim ve kültürdür.

önce kitap okumaktan başla kelimelerin anlamlarını algıla iyice. sonra belgeseller ve internet araştırmalarına geçersin.

Tamam yapım böyle de benim ileride resmi ortamlara girmem gerekecek ya da işe alınmam için ik çalışanını etkilemem gerekecek en basitinden. Yapım böyle deyip çekilmem hoş değil bence.
Yapi meselesi degil, kimse çocuk yapisindaki gibi kalmiyor, sosyal ortamlara girmek lazim biraz, o sunucularr bunun eğitimini aliyor bence burdan basla...arastir, gir o egitime, topluluk önünde konusma, sektorlerde konusma gibi bir suru kitap mevcut...bunlar tabii psikoloji vs den ziyade is sektörüne ait.. kitapcilarda o sektore agirlik veren seyleri oku

Back
X