Hiç ummadığım anda gelen talibim

Şu boşanmış kızlarımızı nasıl bir yükün altına sokuyorlar...nasıl bir suçluluk psikolojisine iteliyorlar...çok üzülüyorum...sana örnek oluşturması için yorum yapmadan geçemedim...benim kızım da 23 te evlendi 24 yaşında anlaşamayacağım dedi çektik aldık...3 sene sonra 27 yaşında ikinci evliliğini yaptı...bekar evlenmemiş biriyle...ilk çıktığında söylemiş bir daha da ne damattan ne ailesinden hiç kimse bu konuda konuşmadı...konuşamaz da...o gün konuşuldu ve bitti...ayrıldığı zaman da isteyenleri hep evlenmemiş kişilerdi...bu konuda eksik hissetmemesi için evde babası da, bende, erkek kardeşi de onu zedeleyecek,psikolojisini bozacak bir şey söylememek için azami gayret gösterdik...o da işine gücüne sarıldı...şu anda 2 yıllık evli çok iyiler maşallah...tabii ki hiçbir evliliğin garantisi yok maalesef...önemli olan kızlarımızın canı...canları sağolsun...mutlu olsunlar:))
Kizin senin gibi bir annesi oldugu icin cok sansli
Insallah hep mutlu olsun

Şu boşanmış kızlarımızı nasıl bir yükün altına sokuyorlar...nasıl bir suçluluk psikolojisine iteliyorlar...çok üzülüyorum...sana örnek oluşturması için yorum yapmadan geçemedim...benim kızım da 23 te evlendi 24 yaşında anlaşamayacağım dedi çektik aldık...3 sene sonra 27 yaşında ikinci evliliğini yaptı...bekar evlenmemiş biriyle...ilk çıktığında söylemiş bir daha da ne damattan ne ailesinden hiç kimse bu konuda konuşmadı...konuşamaz da...o gün konuşuldu ve bitti...ayrıldığı zaman da isteyenleri hep evlenmemiş kişilerdi...bu konuda eksik hissetmemesi için evde babası da, bende, erkek kardeşi de onu zedeleyecek,psikolojisini bozacak bir şey söylememek için azami gayret gösterdik...o da işine gücüne sarıldı...şu anda 2 yıllık evli çok iyiler maşallah...tabii ki hiçbir evliliğin garantisi yok maalesef...önemli olan kızlarımızın canı...canları sağolsun...mutlu olsunlar:))
Kendi annemmis gibi okudum valla ağzına sağlık ama psikolojimiz ne kadar da güzel düşünsek bozuk oluyor malesef..Allahım hakkımızda hayirlisini versin Yarabbim ..bi anne olarak bize de dua edin :)

Hanimlar istihare kulun allahla olan uhrevi iletisimidir dalga gecmeyin lutfen ha istihareyle dalga gecmissiniz ha namazla inanip inanmamak size kalmis ama inananlara da saygi duymak zorundayiz

Erken bekle biraz olmazsada olmaz hayırlı evlilik icin dua et ayrıca sende istihare yap. Bu arada istihare üç bes gün deneniyor

İşte bu Boşanma olaylarında keşke her aile sizin gibi olsa . Benim ailemde aynı sizin gibi davrandı . Ve en hafif şekilde atlatmamı sağladı . Ancak herkes bizim kadar Şanslı değil . Hatta adın dula çıkmasın , elâlem ne der diye sahip çıkmıyorlar . Sonuç kadın cinayetleri . Allah mutluluğunu daim etsin kızınızın .

benim deginmek istedigim iki nokta var.

1. yukarida da cok degerli bir anne olarak sifatlandiracagim C combine hanim da orneklendirmis. bosanmak dunyanin sonu degildir. bosanmis bir kadinin kendini "lekeli" gorme psikolojisi kabul edilemez ancak sizin butun konularinizda muhafazakar hayata nokta atisi oldugundan hic polemige dahi girmiyorum bunun aksine sizi inandirmak icin. fakat su noktaya deginmek istiyorum, bu is olsa bile muhtemelen her zaman aranizda olacaktir bu bosanma cunku hem siz, hem de bu namzet abi gecmis bosanma eylemini diri tutacak zihniyette insanlarsiniz. buna hazir misiniz?
  2. yorumda bulunmak adina konulariniza goz gezdirdim. evveliyatla bipolar hastasi oldugunuzu bu arkadasiniz, ailesi, abisi biliyorlar mi? bu arkadasiniz olan kisi losandiktan sonra sizin ruh durumunuza gore degisen begendiginiz kisilerden haberdar mi? bu durumda abinin dusunme suresinin uzun olmasinda bir sakinda yok.

siz bosandıgınız ıcın kendınızı ona layık gormedınız basta, o da imtihanım boyle dıyıp tenezzul etti sizinle gorusmeye :) nasıl bir mantık. imtihan ne? evlilik gecirmis (yani bizim milletin mantıgına gore bakire olmayan) kadınla evlenmek mı ımtıhan. siz neden kendınızı ona layık gormedınız basta onu da anlamadım. ne sacma bir mantık

Hanimlar istihare kulun allahla olan uhrevi iletisimidir dalga gecmeyin lutfen ha istihareyle dalga gecmissiniz ha namazla inanip inanmamak size kalmis ama inananlara da saygi duymak zorundayiz
Kuranda istihareden bahsedilmez ama namaz öyledir. Biri kulluktur, diğeri bir inanış. Yusuf peygambere verilen bir mucizedir rüya yorumlama ve onunla amel etme. Peygamberlere verilen mucizelerden faydalanabilseydik; ölüleri diriltir, denizleri yarar, Allahla konuşabilirdik... Kuranda adı bile geçmeyen yanlış bir inanışı namaza eşdeğer kılarsak, Allahla ve onun diniyle asıl biz dalga geçmiş oluruz.

benim deginmek istedigim iki nokta var.

1. yukarida da cok degerli bir anne olarak sifatlandiracagim C combine hanim da orneklendirmis. bosanmak dunyanin sonu degildir. bosanmis bir kadinin kendini "lekeli" gorme psikolojisi kabul edilemez ancak sizin butun konularinizda muhafazakar hayata nokta atisi oldugundan hic polemige dahi girmiyorum bunun aksine sizi inandirmak icin. fakat su noktaya deginmek istiyorum, bu is olsa bile muhtemelen her zaman aranizda olacaktir bu bosanma cunku hem siz, hem de bu namzet abi gecmis bosanma eylemini diri tutacak zihniyette insanlarsiniz. buna hazir misiniz?
  2. yorumda bulunmak adina konulariniza goz gezdirdim. evveliyatla bipolar hastasi oldugunuzu bu arkadasiniz, ailesi, abisi biliyorlar mi? bu arkadasiniz olan kisi losandiktan sonra sizin ruh durumunuza gore degisen begendiginiz kisilerden haberdar mi? bu durumda abinin dusunme suresinin uzun olmasinda bir sakinda yok.

Bipolar hastasıymış ve biz burda boşanmaktan bahsediyoruz öyle mi?? Şok oldum şuanda..bipolar çok ciddi ve hastanın hayatını ve yakınlarını çok ciddi derecede etkileyen bir hastalık..birçok psikiyatr hastasına evlenmeyi bile önermiyor(tabi duruma göre değişiyor) umarım tedavisini aksatmıyodur..ve biriyle tanıştığında ilk söylemesi gereken şey bu olmalı..

İstihareye 7 gün yatılıyor. Yani bir hafta beklemeniz lazım. İnşallah ikiniz için de hayırlısı olur.

Canim sonuç ne olur bilemem ama lutfen tedavini aksatma. Önemli olan sensin. Karşındaki bulunmaz hint kumaşı değil neticede.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar güzel yazmışsınız. Keşke herkes sizin gibi düşünse...

siz bosandıgınız ıcın kendınızı ona layık gormedınız basta, o da imtihanım boyle dıyıp tenezzul etti sizinle gorusmeye :) nasıl bir mantık. imtihan ne? evlilik gecirmis (yani bizim milletin mantıgına gore bakire olmayan) kadınla evlenmek mı ımtıhan. siz neden kendınızı ona layık gormedınız basta onu da anlamadım. ne sacma bir mantık
onun imtihanı böyleymiş demiş. Konu sahibi için demiş yani.

İmtihanım böyle dememiş. Ya da ben mi yanlış okudum. Neyse.

Kuranda istihareden bahsedilmez ama namaz öyledir. Biri kulluktur, diğeri bir inanış. Yusuf peygambere verilen bir mucizedir rüya yorumlama ve onunla amel etme. Peygamberlere verilen mucizelerden faydalanabilseydik; ölüleri diriltir, denizleri yarar, Allahla konuşabilirdik... Kuranda adı bile geçmeyen yanlış bir inanışı namaza eşdeğer kılarsak, Allahla ve onun diniyle asıl biz dalga geçmiş oluruz.
Peygamberimizin sünnetlerine inancınız yok demek ki. Sadece Kuran diyenlerdensiniz. Hakkımızda hayırlısı olsun. İstihare ve istişare önemli kararlarda yapılması gereken şeyler. Peygamberimizin tavsiye ettiği şeyler. Onun tavsiyelerine uyanlara da zaman ne olursa olsun saygı duymak lazım. Bu hurafe falan değil.

Dini yorum yapmak yasak o yuzden daha fazla ileri gidip yorum yapmayacagim sadece tavsiye verecegim bakara suresi 45. Ayete bi bak canim olur mu

Yok istihareler, istişareler.. Yarın bir gün elalem dedi, rüyam öyle çıktı da evlendim der.
Pek sağlıklı değil. İnsanın kendi değer yargısı, fikri olur. Bakar tanışırsın beğenir beğenmezsin. Ayrıca niye yorgan döşek yatıyorsun? Hayaıtnın aşkı mı, aşık mı oldun yoo. Kendin onu sevdin mi 1 görüşmede de evlenmek istemezse diye yataklara düşeceksin..
Bırakın adamın seçimini, kendiniz ne hissedip istiyorsunuz ona bakın. Daha tanımıyorsunuz bile..
Kendinizi aşağıda görüp önemli olan onun beni seçmesi diye kayınvalideye kendini beğendirmeye çalışan gelin gibi olmuşsunuz. Bodoslama bir heves.

Back
X