Hiçbir halt yapamamak...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Koşunnnn. Gene araba konusu açmışşş🙈engelli babaannenin üstüne alınan arabayı senelerce dinledik. O satıldı da kurtulduk derkennnnn ………🤣
Yine mi aynı konu?
Bu gerçek olamaz 😂
Araba varken ayrı dert yokken ayrı.

Çocuksuz her şekilde gezilir ama keyif almayı illaki maddiyata, arabaya bağlamayın. Valla çocuksuz günlerde çok yer gezdik. Paramız vardı ama çocuklu günler ve ilerisi için doğru kullandık meyvesini şimdi yiyoruz.

İki memur maaşımız vardı ama özellikle bir çok yeri bırakın toplu taşımayı sırtımızda çanta yürüyerek gezdik. Köylüden kavun, fırından pide, bakkaldan peynir alıp bir ağaç altında yerdik ve yemin ederim şimdi en lüks yere gitsek o kadar keyif almam. Konaklama ise makul yerlerde kalırdık.

Veya deniz kenarı olan yerlerde müstakil apartlar vardı (lüks sahil değil) orda kalır ve kendimiz yapar, yer ve denize girerdik. Yine yürüyerek gezerdik.

Maksat gezmek, anı biriktirmekse ne araba bahane, ne para. Bütçen kadar gezersin çocuğun yoksa.

Çocuk var, araba var, imkan var izinde tatile gideriz 10 gün. Oğlum atlama, kremini sürelim, bak düştü, hadi ye vs. Kapanış saat 21:00 çocuklar uyuyor bırakıp gidemeyiz yanımızda birisi yoksa. 😅

Bütçe yoksa evinden hazırla, yakınsa yürü veya toplu taşımaya bin. Peynir ekmek yediğimiz günler daha keyifliydi sen yeterki gezmek iste.

70 yok işte. Senede belki 2 ay ancak 70 geliyor. Yaz dönemi asgari ücret artı yemek kartıyla geçiniyorlar.
Evet yazın kötüymüş. Ama ben hala adamın cimriliği olduğunu düşünüyorum. Eline daha fazla para geçtiğinde de önemsemiyormuş böyle şeyleri. Herkes bütçesi kadar geziyor bir şekilde. Evine çift asgari ücret giren insanlar ömür boyu evinde durup oturmuyordur bence. Hele de çocuk yoksa. Devlet tiyatrosundaki bir oyuna bilet almak, doğal güzellikleri olan yerlere pikniğe gitmek, yakın şehirlere günübirlik gidip gezmek vs. zor değil. Kamu kurumlarının otel, misafirhane tarzı yerleri oluyor. Orada siviller de kalıyor uygun fiyata. Bazı sahil ilçelerinde çok ucuza günlük daireler var. Buraları önceden ayarlasa yer bulur her türlü. Yaşadığı şehre göre artar bu uygun fiyatlı aktiviteler. İstanbul gibi yerlerde daha fazla seçenek var. Yoksa ben de farkındayım, yaşamak zor. Çocukları olsa böyle düşünmezdim kesinlikle.

Sizin asgari ücret kadar fon geliriniz yok. O dediğinizin bence tamamına yakını enflasyonu amorti ediyordur. Bence siz ya devlet için iyice ugrasin ya özel ders falan verin. Eşiniz de biraz daha hırslı olup baska bir iş yapmaya çalışsın. Bu kadar paradan şikayet edip adım atmıyorsunuz hic.
Evet asgariye yakın var.Her ay üzerine 30 bin tl de ben atıyorum.Para katlanıyor.
Devlete atanma şansım neredeyse kalmadı.Alimlar çok az.

Bir şeyi merak ediyorum gezmeyi mi sevmiyor ya da arkadaşlarıyla plan yapıyor mu ya da sizinle gezmek istiyor mu bunu sordunuz mu ya da tek sorun masraf olmasın isteği mi
Bensiz plan yapmıyor.Tek sorun para.Bana 1 sene sabret diyor.Para ikiye katlayın yarısıyla araba alalım diyor

Pintilik değil be margaret, adam asgari ücret artı yemek kartı alıyor diyordu. 70 e yaklaştığımız oldu diyor ama kiraları da var. Üstelik iki ay işsiz de kalıyor. Kocası özel derse izin vermiyor. İki üç asgari altı veren dershaneyle çalışıyorsa seviniyor konu sahibi. Bahsettiği 70leri de senede bir belki iki ay ancak görüyor. Genel tablo aylık en iyimser tabloda 50 bin gelir ve kira gibi giderler var.
Yani aslında fakirlik sınırındalar adam da ne gezmesi be araba kiralaması ne araba alma kafasında.
Asgari artınca eşimin maaşı da arttı.Yemek kartını devlet alışverişe kapatti.Daha doğrusu şirket.Onu maaşa eklemeye başladılar.Ben okulu bırakınca başka dershane ile anlaştım ek olarak.Dönem ortası olduğu için güzel fiyata anlaştım.6600 kira veriyoruz.Mutfak faturalar kira 20 bin giderimiz vardır.Benim maaş komple kenarıya atılıyor.

Evet asgariye yakın var.Her ay üzerine 30 bin tl de ben atıyorum.Para katlanıyor.
Devlete atanma şansım neredeyse kalmadı.Alimlar çok az.
Anlatamadım sanirim. Sizin gelir dediğiniz şey anca paranın kendi enflasyonunu amorti ediyordur. Belki çok az da kar geliyordur ama güzel takip etmiyorsanız sanmıyorum da. Sizin o her ay asgari dediğiniz kısmı kullandığınız anda paranız zaten kısa sürede çöp olacak. Eski konunuzda yurtdisinda yaşıyorum demişsiniz mesela o konu ne?

Izmir'de yasadim, benim o donem arabam yoktu, bazen kurumun araciyla eve donmek zorunda kaliyordum, cile cekiyordum park yeri bulacagim diye, o dar sokaklardan geçip araba kullanmak cileydi resmen.
Bornova taraflarindan emin degilim, belki oralarda daha genis park alanlari ve caddeler vardir ama yinede İzmir arabali bir hayata cok uygun bir sehir degil bence.

Yakinda onlarca tatil imkani var iken yazlari evde geciriyorsaniz bence sorun arabasizlik degil, esinizin ici ölmüş olabilir mi?

Son durumda araba kiralamaya karar verdik.Ama benim tutturdugumu, anlayışsız oldugumu söylüyor.
Olsun zafer sizindir 😎😅 saka bi yana neden anlayissizsin diyor? Yani otobusle gidelimmi dedi eşiniz sonradan yoksa tatil yapmayalım dediği için anlayışsızsın mı dedi?

Eger tatile gitmek istediniz diye dediyse siz de bunun anlayışsızlıkla alakası olmadığını, tatilin hakkınız olduğunu söyleyin çünkü bu konu böyle havada kalırsa yarın bir gün sizi hep bu konu ile suçlayabilir. Bu konuya dayanarak benzer konularda hep sizi suçlusu çıkarabilir.
Aslında yani birlikte tatil yapacaksınız çok güzel bir şey ama niye bu kadar isteksiz genel olarak mı isteksizdir onu bilmiyorum. Muhtemelen hem maddiyat hem de genel olarak herhalde çok istekli hevesli değil tatil yapmaya ama siz yine de canınızı sıkmayın. Belki tatilde de bir iki söylenebilir, biraz erkekler böyledir. Umarım gönlünüze göre geçer.

Arabaya gerek yok kiralayın motor bitsin gittiğiniz yerde tatil kültürü olmayan insan çok. Benim memleketim tatil beldesi çok da güzel ben farklı yere tatile gittiğimde deniz aynı deniz diyorlar ama değil. Gençken arabasız her yere gittik hala öyle uzun yolda güvenmem yolda kaldım bir kere. En kötü alaçatıya efese gidin muğla zaten yakın. Ev tutun oda tutun.

İzmir'e yaşıyorum.Evliyim.Çocuk falan yok.Özel sektörde öğretmenim.5 senedir arabasız.Araba olmayınca doğal olarak hiçbir yere gidilmiyor.Geçen yılda bir yere gitmedik.
Biraz kenarda paramız var.Fona yatırdık.Her ay düzenli para geliyor.Ev alamıyoruz.En azından araba alalım diyoruz.Eşimde kışa doğru bakalım diyor.Sonuç olarak boşa geçen bir yaz daha.
Bütün kış hayvan gibi çalıştım.Yeri geldi 3 kuruma gittim.Borç var diyor.Çoğunu ödedik zaten.
Arabayı kışın alalım ama yazın ayda bir araba kiralayım dedim.Tamam dedi eşim.
Bayramda sadece 2 gün izni var.1gün ev ziyareti ikinci gün araba kiralayacaktık.3600 müş günlük.Beyimiz vazgeçti.Agustosta tekrar işe başlayacağım.O kadar sıkıldım ki.Eminim kış gelince de bir bahane bulacak.Araba falan almayacağız.
O kadar bunaldım.Sinirden ağlıyorum.
Ehliyetiniz var mı yoksa alın. Kendiniz koralayın gezin o da otursun evde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X