Hiçbir halt yapamamak...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle bir çekincesi inanın yok.2 sene önce bayramda tatile gittik.Hiçte sorun olmadı.Parayı bahane ediyor.Bir kira geliri kadar fondan gelir geliyor.Zaten eldeki parayla ev almak imkansız.Arabayi da binbir bahane ile erteledi.Usta şoför olsam kendim araç kiralıycam
Siz plan yapın. Bulun bi yer, ayarlayın. Şuan eşim de tatil planı yapmıyor. Bakalım nereye kadar 😒. Yine bi yer ayarlayıp izin al diyeceğim sanırım 😁

Bahane olmuş sizinki. Gitmek isteseniz arabasız her yere gidilir. Biz evliliğimizin ilk üç senesinde arabasızdık. Tatile de gittik gezmeye de. Otobüs, uçak tren bin tane seçenek var. Üstelik İzmir diyorsunuz.
Evet. Bornovadayız birde.Tire ödemiş gibi merkeze uzakda değiliz.Geçen yazımda bomboş gecti, buda öyle geçecek belli

Evet. Bornovadayız birde.Tire ödemiş gibi merkeze uzakda değiliz.Geçen yazımda bomboş gecti, buda öyle geçecek belli
Ama şu var sizin karı koca geliriniz çok düşük. Bankadaki birikimin getirisini harcarsanız da eriteceksiniz. Kocanızın bunları hesaplaması da normal. Sizin bir şekilde ev alıp en azından kiradan kurtulmanız gerekiyor.
Hoş İzmir’de günübirlik tatil de yapabilirsiniz. O kısımda biraz kocanız miskin

33 yasindayim, 18 yasimdan beri ehliyetsiz arabasiz geziyorum yurtici 50 sehir 30a yakin ulke gezdim.
araba tabii daha konforlu ama otogara gittikten sonra her yere ulasim bulursunuz. araba yok diye gezemeyen araba alsa rw gezemez bence çünkü gercekten gezmek isteyene arabasizlik engel degildir (minik bebis ya da fiziksel engel durumunu saymazsak

Ben Ayvalık'lıyım, hem civar yerler hem Ayvalık içi muhteşemdir. Asla sikilmazsiniz, küçük Yunanistan gibi bir yer :) zaten her yer birbirine yakın toplu taşıma kullanarak her gün başka bir halk planjina gitseniz bile yeter. Gece hayatı da canlı ve güzeldir.

Eşinizin sizinle zaman geçirmek istemesi lazım arabadan önce.
Daha önce ayvaliga otobüsle geldik.Çok beğendim.🌸🙏

33 yasindayim, 18 yasimdan beri ehliyetsiz arabasiz geziyorum yurtici 50 sehir 30a yakin ulke gezdim.
araba tabii daha konforlu ama otogara gittikten sonra her yere ulasim bulursunuz. araba yok diye gezemeyen araba alsa rw gezemez bence çünkü gercekten gezmek isteyene arabasizlik engel degildir (minik bebis ya da fiziksel engel durumunu saymazsak
Bizde çocukta yok.Bahanesi kalabalık olacak, yer bulamayacağız.

İzmir'e yaşıyorum.Evliyim.Çocuk falan yok.Özel sektörde öğretmenim.5 senedir arabasız.Araba olmayınca doğal olarak hiçbir yere gidilmiyor.Geçen yılda bir yere gitmedik.
Biraz kenarda paramız var.Fona yatırdık.Her ay düzenli para geliyor.Ev alamıyoruz.En azından araba alalım diyoruz.Eşimde kışa doğru bakalım diyor.Sonuç olarak boşa geçen bir yaz daha.
Bütün kış hayvan gibi çalıştım.Yeri geldi 3 kuruma gittim.Borç var diyor.Çoğunu ödedik zaten.
Arabayı kışın alalım ama yazın ayda bir araba kiralayım dedim.Tamam dedi eşim.
Bayramda sadece 2 gün izni var.1gün ev ziyareti ikinci gün araba kiralayacaktık.3600 müş günlük.Beyimiz vazgeçti.Agustosta tekrar işe başlayacağım.O kadar sıkıldım ki.Eminim kış gelince de bir bahane bulacak.Araba falan almayacağız.
O kadar bunaldım.Sinirden ağlıyorum.
İzmir'de oturup tatile gidememek nasıl bir şey anlam veremedim, araba işin bahanesi. Otobüsle gidince ne oluyor? Ya onu geçtim, haftasonu günübirlik Çeşme, Seferihisar, Urla falan da mı yapamıyorsunuz?

Ama şu var sizin karı koca geliriniz çok düşük. Bankadaki birikimin getirisini harcarsanız da eriteceksiniz. Kocanızın bunları hesaplaması da normal. Sizin bir şekilde ev alıp en azından kiradan kurtulmanız gerekiyor.
Hoş İzmir’de günübirlik tatil de yapabilirsiniz. O kısımda biraz kocanız miskin
Maalesef gelirimiz düşük.Allahtan kira şimdilik uygun.Ama birimizin maaşını kenara atabiliyoruz.Gerçi son maaşımı alacağım.2 ay işsizim sonrasında.Ev için Kemalpaşa taraflarında bakalım dedik.Ama bu maaşlara kredi çıkmıyor.Ev alamadığımız için bu parayı arabada değerlendirmek istiyorum

Maalesef gelirimiz düşük.Allahtan kira şimdilik uygun.Ama birimizin maaşını kenara atabiliyoruz.Gerçi son maaşımı alacağım.2 ay işsizim sonrasında.Ev için Kemalpaşa taraflarında bakalım dedik.Ama bu maaşlara kredi çıkmıyor.Ev alamadığımız için bu parayı arabada değerlendirmek istiyorum
Geliriniz ne kadar ki 3600e fazla dedi eşiniz? Şu yüzden soruyorum yanlış anlamayın araba alsanız benzin parası var, araba başlı başına masraf. Bunları düşünüyor olabilir mi

Bizde çocukta yok.Bahanesi kalabalık olacak, yer bulamayacağız.
o zaman emin ol arabanız olsa da gitmezsiniz zaten. o zaman yine kalabalık olacak senin tatil zamanin herkesin tatil zamani. her daim kalabalik olacak, her daim pahali olacak.
valla ben gezmeyi cok seviyorum defalarca izmire bodruma antalyaya da gittim. pahali yeri de var uygun yeri de var. hos cook pahali zamanlarda- yerlerde cadirim var onunla da tatil yapiyorum. arabam yok otogara gider yola cikarim, blablacar bulurum. gezmek isteyene yol her zaman açık. gezmek istemeyeneyse binlerce bahane var

Araba sizin için lüks.
Bu ay arabanın kaskosu geldi 14 bin. Trafik sigortası, benzin var daha.
Geçen bana biri arkadan çarptı, sigortası da yoktu davalık olduk. Durduk yere araç değer kaybetti.
Arka sokağımızda geçen akşam ağaç devrilmiş bir araba durduk yere göçtü.
Yani trafikte park halinde hiç fark etmez. Her an masrafa açık bir şey araç. Geçen senelerde biri yan aynamızı kırmış gitmiş. Kim olduğu da belirsiz. Durduk yere ona da 10 bin gitti.

Geliriniz ne kadar ki 3600e fazla dedi eşiniz? Şu yüzden soruyorum yanlış anlamayın araba alsanız benzin parası var, araba başlı başına masraf. Bunları düşünüyor olabilir mi
İkimizin 70 e yakın.Ama ben son maaşı alacağım artık.Sadece eşimin maaşı kalacak.Kenarda biraz paramız var.Kira geliri kadar ordan para geliyor.Asgari ücret kadar diyeyim.Bende buna kızıyorum.Asgari ücrete çalışsaydı, aldığı kiraya gitseydi hak verirdim.Geçen yıl hiçbir yere gitmedik.Bu sene de aynı geçsin istiyor

o zaman emin ol arabanız olsa da gitmezsiniz zaten. o zaman yine kalabalık olacak senin tatil zamanin herkesin tatil zamani. her daim kalabalik olacak, her daim pahali olacak.
valla ben gezmeyi cok seviyorum defalarca izmire bodruma antalyaya da gittim. pahali yeri de var uygun yeri de var. hos cook pahali zamanlarda- yerlerde cadirim var onunla da tatil yapiyorum. arabam yok otogara gider yola cikarim, blablacar bulurum. gezmek isteyene yol her zaman açık. gezmek istemeyeneyse binlerce bahane var
Öyle tabi.Otobusle daha önce İstanbula ayvaliga falan gittik.Yorucu muydu evet yorucuydu.Ama evde oturmaktan iyidir.Bu gençlik bir daha gelmeyecek.

Araba sizin için lüks.
Bu ay arabanın kaskosu geldi 14 bin. Trafik sigortası, benzin var daha.
Geçen bana biri arkadan çarptı, sigortası da yoktu davalık olduk. Durduk yere araç değer kaybetti.
Arka sokağımızda geçen akşam ağaç devrilmiş bir araba durduk yere göçtü.
Yani trafikte park halinde hiç fark etmez. Her an masrafa açık bir şey araç. Geçen senelerde biri yan aynamızı kırmış gitmiş. Kim olduğu da belirsiz. Durduk yere ona da 10 bin gitti.
Asgari ücrete çalışan kardeşimin arabası var.Gayette masraflarını karşılıyor.Ben sadece iki ay calismayacagim.Full çalışsam yeni sezonda 60 dan aşağı almam.3 yere giderken 45 bini görüyordum.Şimdi ikimizin maaşı 70 e yakın.1 ay sonra tek maaşa duzecegiz.Gençlikte gidiyor.Ömür boyu bu şekilde gitmez.Birsey çıkıyor öyle bakakaliyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X