Hiçbir şey bilmiyorum

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
Merhaba.
Canım çok sıkkın, sebebi de şu: Okuduğum bölüm hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Daha doğrusu, biliyorum ama sadece teoride. Vizeleri geçtik, finalleri geçtik, son finaller çok zordu, sabahlara kadar çalışmama rağmen iki dersten falan kıl payı geçebildim. Yine de tek bir dersten bile bütünlemeye kalmadan geçebilmiş olmak beni mutlu etmişti. Ama bu sene mezun oluyorum ve bölümümle alakalı özel sektörde, iş hayatında yani gerçek hayattaki uygulamalardan zerre kadar haberim yok. Okul başlayınca staj için uğraşacağım ama okuduğum şehir küçük, imkanları kısıtlı. Staj yapabilirsem şanslıyım yani. 4 sene çöp oldu sanki, dünya kadar masraf, hadi parası neyse de işin psikolojik etkileri de var. Benim öğrenciliğim öyle çok mutlu mesut, unutmak istemeyeceğim anılarla dolu değil ki. Üniversite eğitimi denen şey sadece sınavlarda öğrencileri bir kitaptan sorumlu tutup içindeki grafikleri çizdirmek mi? Sadece benim okuduğum okul değil, Türkiye'deki birçok üniversitede durum aynı. Bilmiyorum sadece benim korkumdan mı ibaret bu olay anlamış değilim. Güzel bir iş bulsam ve uygulamada başarısız olsam anında işten çıkarırlar beni, rezil olurum. KPSS denen şey uçmuş gitmiş zaten çoktan. Mecburen gireceğim o sınava da ama ne hedefim var o sınavla ilgili ne de umudum. Vallahi işlek bir yerde bir dükkan açmak daha iyi şu tabloya bakınca. Bir tek ben mi böyle hissediyorum yoksa üniversite son sınıftaki birçok kişi de mi böyle hissediyor ve düşünüyor bilmiyorum.

• Beğen
Reactions: K_G
Şimdiye kadar neden staj yapmadın? Bölümün ne? İmkan yok küçük şehirfalan deme arayan bulur. En kötü ihtimal yaz aylarında büyük şehire gider yine bulur.

Anlamadigim bu zamana kadar neden bir sey yapmadin ki bolumunle ilgili? Staj olur seminerlere katilmak olur sempozyumlar olur. Bilincsiz davranmissin bence.

Teşekkürler arkadaşlar, fazla olumsuz bir anıma denk geldiği için açtım konuyu. Kilitlenebilir. İyi düşünelim iyi olsun.

Yalnız değilsiniz.

Tam da böyle bir konu açasım vardı benim de.

Mühendislik okuyorum. Stajım var.
Stajda aslında hiç bir şey bilmiyor olmaktan, rezil olmaktan korkuyorum. Özgüvenim yok diye kızıyorum kendime. Bu benim için büyük bir fırsat. Stajda bana iş teklifi edebilirler. Etmeseler bile oradakiler referanslarını kazanmam gerek. Ama bu korkular beni rezil edecek diye ayrıca korkuyorum. Korkuyorum, korktuğum için de korkuyorum. Böylesi şeyler.

Ama işte... Hepsini içime atıp soğukkanlı davranmaya çalışıyorum.

Ben de içimi döküverdim. Kusura bakmayın.

Yabanci diliniz var ve pratik bir zekaya sahipseniz gazetecilikten tutunda siyasete kadar yolu var :)
Geniş bir iş alanı var

Yalnız değilsiniz.

Tam da böyle bir konu açasım vardı benim de.

Mühendislik okuyorum. Stajım var.
Stajda aslında hiç bir şey bilmiyor olmaktan, rezil olmaktan korkuyorum. Özgüvenim yok diye kızıyorum kendime. Bu benim için büyük bir fırsat. Stajda bana iş teklifi edebilirler. Etmeseler bile oradakiler referanslarını kazanmam gerek. Ama bu korkular beni rezil edecek diye ayrıca korkuyorum. Korkuyorum, korktuğum için de korkuyorum. Böylesi şeyler.

Ama işte... Hepsini içime atıp soğukkanlı davranmaya çalışıyorum.

Ben de içimi döküverdim. Kusura bakmayın.
Evet, katılıyorum. Stajı 3. ve 4. sınıf öğrencilerine veriyorlar, 3. sınıfım çok berbat geçti, çok fazla sorun yaşadım özel hayatımda. Derslerime yansımasın diye elimden geleni yaptım, seneyi kurtardım. Zaten başarısız bir öğrenci değilim. Staj için başvurmuştum ama bir sonuç çıkmadı, ben de sıkıntılı dönemde olduğum için üstüne gitmedim olayın, bu seneye bıraktım, 4. sınıfa. Zaten staj için bir yere başlasam kesin rezil olurdum, zor zamanlardan geçtim çünkü. Ne kusuru, burada derdimizi paylaşıyoruz. Ben aslında olumsuz düşünen biri değilim de işte...

Yabanci diliniz var ve pratik bir zekaya sahipseniz gazetecilikten tutunda siyasete kadar yolu var :)
Geniş bir iş alanı var
Yabancı dilim var, intermediate. Daha da geliştirme çabalarına çoktan başladım. Umarım bi faydası olur. :)
Bilmiyorum bu aralar öyle bi rezil olma korkusu sardı.

Evet, katılıyorum. Stajı 3. ve 4. sınıf öğrencilerine veriyorlar, 3. sınıfım çok berbat geçti, çok fazla sorun yaşadım özel hayatımda. Derslerime yansımasın diye elimden geleni yaptım, seneyi kurtardım. Zaten başarısız bir öğrenci değilim. Staj için başvurmuştum ama bir sonuç çıkmadı, ben de sıkıntılı dönemde olduğum için üstüne gitmedim olayın, bu seneye bıraktım, 4. sınıfa. Zaten staj için bir yere başlasam kesin rezil olurdum, zor zamanlardan geçtim çünkü. Ne kusuru, burada derdimizi paylaşıyoruz. Ben aslında olumsuz düşünen biri değilim de işte...

Ben de değilim aslında.
Staj iyi bir şey. İş hayatının içine itiliyoruz. Birden bire 9-5 çalışmaya başlıyoruz.
Mesela benim de staj yüzünden okul uzuyor. Bunu kaç hocaya anlatmak zorunda kaldım, ah ah. Benim 2. sınıfta yapmam gerekiyordu çünkü. Ama hiç hiç hiç hazır değildim. Başvurmadım bile.

Şimdi ise ödüm kopuyor. Ailemle yaşadım bunca sene. Şimdi staj için başka şehirde tek başıma yaşayacağım bir süre. Mutluyum ama korkuyorum. "Sen nasıl mühendislik öğrencisisin?" diyecekler diye korkuyorum.

Korkuyoruz, çünkü bildiklerimizi hiç pratikte kullanmadık. Okula gidip derslerde not tutmak kolaydı.

Ben de değilim aslında.
Staj iyi bir şey. İş hayatının içine itiliyoruz. Birden bire 9-5 çalışmaya başlıyoruz.
Mesela benim de staj yüzünden okul uzuyor. Bunu kaç hocaya anlatmak zorunda kaldım, ah ah. Benim 2. sınıfta yapmam gerekiyordu çünkü. Ama hiç hiç hiç hazır değildim. Başvurmadım bile.

Şimdi ise ödüm kopuyor. Ailemle yaşadım bunca sene. Şimdi staj için başka şehirde tek başıma yaşayacağım bir süre. Mutluyum ama korkuyorum. "Sen nasıl mühendislik öğrencisisin?" diyecekler diye korkuyorum.

Korkuyoruz, çünkü bildiklerimizi hiç pratikte kullanmadık. Okula gidip derslerde not tutmak kolaydı.
Bana da o tarz bir söylemde bulunurlarsa diye ben de korkuyorum. Geçen sene tam gün, haftanın 4 günü falan stajlar vardı, okula öncelik verdiğim için onlara ben de başvurmadım. Okul programıma uygun başvurduklarımdan da sonuç çıkmadı. Bu sene de staj yapmam lazım ama okul önceliğim, ben staj yüzünden okulu uzatamam. Stajın okul tarafından mı sağlanıyor? Bizde okul o tarz konularda hiç yardımcı değil. Tek başına yaşamak mı? Ondan güzel şey mi var? Keşke benim de öyle bir imkanım olsa ama yine lanet olası yurda bir yıl daha katlanmak zorundayım. Üzerimde bişeylein bıkkınlığı var.

X