Hiçbir şey hayalimdeki gibi değil

Kızlar ben aslen Hakkarili'yim bizim geleneklerimizde düğün için çok bekletilmez hemen 2 hafta içinde herşey olur biter. Bizim asıl planımız 1 yıla yaymaktı bu süreyi ama aileler ikna olmadı :KK43: en fazla 3-4 aya ikna ettik o da bahar düğünü istiyoruz vs diyerek ama hala baskı yapıyorlar nişanı bile iptal ettirdiler süre dolayısıyla kızlar hiç hayalimdeki gibi değil çeyiz, gelinlik arayışı vs derken hiç hayallerimi o sözlülük dönemini yaşayamıyorum. Çok bunaldım içim sıkılıyor artık sadece bunlar değil herşey adete uygun olsun istiyorlar onlara kalsa her şey adete uygun olcak ( gelinin kafasına toprak dökmek, kanlı çarşaf vs ) ama biz istemiyoruz onları buna nasıl ikna ederiz?

erkek arkadaşınızla birlikte kesin kararlı olarak konuşun ailelerinizle,başka çaresi yok gibi

Gelinin kafasına toprak dökme adeti ne? merak ettim.

Ötekisinin ne olduğunu biliyorum ne yazık ki, şu an nişanınız bile yok zaten anladığım kadarıyla, hayallerinizi bir kenara bırakıp gerçekçi düşünün, bu arada bunları isteyen hangi tarafın ailesi, ikisi de mi? Sonuna kadar ikna yolu, olmadı kendi ayaklarınızın üstünde durup küçük ailenizi kendiniz kurarsınız.

Kanlı çarşaf adeti... Bu adına adet denen bazı şeyler çok ama çok akıl mantık dışı.... Hem ahlaktan bahsedilir, namus önemli denir ama kanlı çarşaf görmek istemeyi ahlaksızlık saymazlar.
SORMA YAAA.... KOCASININ GÖRMESİ YETERLİ GELMİYOR HERHALDE... TÖVBE TÖVBE...

erkek arkadaşınızla birlikte kesin kararlı olarak konuşun ailelerinizle,başka çaresi yok gibi
Teşekkür ederim canım
teşekkür ederim canım

Gelinin kafasına toprak dökme adeti ne? merak ettim.

Ötekisinin ne olduğunu biliyorum ne yazık ki, şu an nişanınız bile yok zaten anladığım kadarıyla, hayallerinizi bir kenara bırakıp gerçekçi düşünün, bu arada bunları isteyen hangi tarafın ailesi, ikisi de mi? Sonuna kadar ikna yolu, olmadı kendi ayaklarınızın üstünde durup küçük ailenizi kendiniz kurarsınız.

Her iki taraf da canım maalesef :KK43: canım altın ve toprak karıştırıyorlar gelinin kafasından aşağı döküyorlar "ilk ders" anlamına geliyor :KK43: ben bunların hiç birini istemiyorum ve anneler biraz olsun anlayış gösterirken babalar çok katı her şey adetine göre olacak diyor

siz oralısınız ne bekliyordunuz ki?
tam olarak sıkıntı kanlı carsafmı?
herkes aynı değil burdakilerin ailelerimizin biraz olsun mantıklı davranmasını bekliyorduk.

Kanlı çarşaf,
Baştan aşağı altınla karışık toprak dökmek,
Gelinlik seçimine kadar karışılması,
Nişan yapmayın denmesi,
sözlü olduğumuz halde laf söz çıkar diye çok konuşturulmamamız,
Adınız çıkacak uzatmayın diye şu kısacık zamanı da burnumuzdan getirmeleri

o da doğru.o zaman filmlerdeki senaryoyu yapacaksınız.Erkek ya da siz bi yerden kan temin edeceksiniz önceden(kolunu kesecek vs) kanı çarşafa sürüp gösterecek :) ama başka çare bırakmıyorlar insana.

Her iki taraf da canım maalesef :KK43: canım altın ve toprak karıştırıyorlar gelinin kafasından aşağı döküyorlar "ilk ders" anlamına geliyor :KK43: ben bunların hiç birini istemiyorum ve anneler biraz olsun anlayış gösterirken babalar çok katı her şey adetine göre olacak diyor

Valla kötü akıl vermek gibi olsun istemem, ben de öyle her adeti sevmem bazılarını içimden gelerek heyecanla yaptım, milletin de aa yıl 2014 demelerini umursamadım, eve ilk eşya olarak para, şeker ve kitap koydum falan ama kırmızı kuşak falan bağlamadım, baktım söylemekle, kavgayla olmuyor, tamam deyip o gün bağlamadan çıktım, kimse de anın şokuyla bir şey diyemedi, düğünden sonra da hiç de umrumda olmadı arkamdan konuşuldu mu konuşulmadı mı? Ama sizin öyle bir durumunuz yoksa, sonuçta ailelere maddi manevi biçimde bağlıysanız kendi kararlarınızı kendiniz alabilecek yaşa kadar bekleyin en azından, iş güç olunca kendi ayaklarınızın üstünde durabildikçe kendi sözünü geçirebilirsiniz, malasef bu bir gerçek. Çünkü o zaman evlendirmiyorsanız gider nikahı kendimiz yaparız deme rahatlığınız oluyor, fakat şimdi yok.

Valla kötü akıl vermek gibi olsun istemem, ben de öyle her adeti sevmem bazılarını içimden gelerek heyecanla yaptım, milletin de aa yıl 2014 demelerini umursamadım, eve ilk eşya olarak para, şeker ve kitap koydum falan ama kırmızı kuşak falan bağlamadım, baktım söylemekle olmuyor, tamam deyip o gün bağlamadan çıktım, kimse de anın şokuyla bir şey diyemedi, düğünden sonra da hiç de umrumda olmadı arkamdan konuşuldu mu konuşulmadı mı? Ama sizin öyle bir durumunuz yoksa, sonuçta ailelere maddi manevi biçimde bağlıysanız kendi kararlarınızı kendiniz alabilecek yaşa kadar bekleyin en azından, iş güç olunca kendi ayakalrınızın üstünde durabildikçe kendi sözünü geçirebilirsiniz, malasef bu bir gerçek. Çünkü o zaman evlendirmiyorsanız gider nihakı kendimiz yaparız deme rahatlığınız var fakat şimdi yok.
aaah bekletseler bi. ne yazık ki okumayınca yaş 18 i geçer geçmez evlendiriyorlar burda meslek de olmayınca yapacak bir şey yok. Onu çok seviyorum ama bu yapılanlar, yaşım... Evliliğe istekli değilim sanki.

Canım, yöre senin, töre senin, ana-baba senin.
Ingiliz Anglikan klisesi adetlerine göre mi evlenecektin?
Istemedigin şeyleri yapma. Yapmak zorunda kalacaksan da buna uygun yeni hayaller kur.

X