Hiçbir şeye yetişemiyorum.

Burada nerdeyse çoğu kişi parka açık havaya götürün diye yazmış, oyun grubu önerisi var. hacamat dahil onerilmis de sanırım hem konu sahibi için hem benim hem de bizim durumumuzda olan annelerin kendimize ve cocugumuza özel yöntemler bulmamız gerek.

Yani kitap denilmiş, eğitim denilmiş de konu sahibi çocuk gelişimi mezunu. park denilmiş hepimiz götürüyoruz büyük ihtimal. hatta biz her aksam 23.00 e kadar parkta kalıyoruz. Üstelik bankta oturup hadi oyna çocuğum da demiyoruz birlikte oynuyoruz.

Evi dağıtır kirletir derdim yok. Evin tümü oyun alanı kısıtlamala getirmedim. hamur yapalım mi der tamam derim unu bütün haliya döker ustune de ben daha süpürge getirene kadar su döker ve daha bir çok şey.
Özel bir çocuk gelişimi programı uygulayan gelişim uzmani Pedagoglar eşliğinde hoplamali tirmanmali surunmeli koşmalı oyun grubuna da gidiyor. ama diyorum yine ama; olmuyor.

yemek yediremiyorim altını nerdeyse yarım saatte degistirebiliyorum. kollarimiz yüzümüz mor çizik icinde mutlaka bir şeyler fırlatıyor.

Burdan anladım ki çözümler kişiye özel galiba. ne diyeyim hepimiz sabırla bu durumu en iyi şekilde atlatalim.

Konundan bagimsiz; bu kotu dunyaya cocuk getirmeyi sorgulayin dedigim icin, ne soludugum oksijenin israfi kaldi, ne de topluca intihar etmem gerektigi. Dunya aslinda cok iyi, sartlarimiz iyi, annelik kutsal bla bla bla.

O yuzden cocuk konusunda buradan cok cozum beklemeyeceksin cunku zaten teoride sen de biliyorsun ne yapacagini. Cozum sende sakli . Yapamiyorsan destek al, bir psikologla gorus ama burdaki yorumlara cok takilma. + Bulundugun yer enerjini emiyorsa yerini degistirmeyi dene.

Iyi yani o cocuk buyuyecek hep boyle kalmayacak , sikayetlerin de azalacak. Yani kisir dongu degil aslinda. Sadece zaman.

Simdi 2 sene sonra konuyu hortlatacagim ama suan hic iyi degilim.Evim b.k goturuyor sirt agrisi cekiyorum bir yandan.21 aylik oglum var is yapamiyorum 1 cekemeceyi duzeltene kadar tum dolabi yere indiriyor.O kadar bunaldim ki.Ev ustume ustume geliyor .Yuvamdan sogudum resmen.Herseyden nefret ediyorum diye diye dolaniyorum tum gun.

Az önce yerdeki çamaşırların üzerinden atlayıp yatağa ulaşan biri olarak söylüyorum yetişemiyorum 😬
Benim kızım da çok hareketli yapma dur etme derken geçiyor zaman arada ses yükseliyor tabi maalesef ama bu yapma etme evi dağıtmamalı için değil pis su içmeye kalktığı için masadan tencere çekip kafasını yaracağı için vs.
Evim hep dağınık bu halden memnun da değilim yani hiçbir kimseye hadi bana gel diyemem pat diye ama ne yapmalı bilmiyorum ben kendimin plansız olduğunu düşünüyorum
Kızım da erken uyumaz
Ama parka gidip enerji atınca falan daha sakin oluyor
Ay çözüm dedin ben dert yazdım
Neyse şunu diyorum ki yalnız değilsin 😬

Kilit noktayı bulmanızı öneririm.
Mutlaka oğlunuza iyi gelen bişeyler vardır.
Havuza götürmek,dans grupları,spor dalları.
Yada aklıma gelmeyen başka şeyler.
Oğlunuzu siz tanıyorsunuz ona iyi gelen bişeyleri dikkat ederseniz bulursunuz mutlaka.

Ayrıca bazı günler sizden ayrı bişeyler yapması,
Babası veya güvendiğiniz başkalarıyla
Oyun evleri yok mu?
Günde 2-3 saat gibi ablalar var değişik insanlarla beraber vakit geçirmek iyi gelebilir.

Acaba sakinleştirici biseyler veya su sesi veya kuran dinletseniz sakinleştiren bir makamda okunmuş olanlardan biraz faydası olur mu? Bunların birkaç gün sonra faydasını göstermeye başladığını duymuştum.

Back
X