Hiçbir şeye yetişemiyorum

önce saglik... bekarsin sürekli misafir gelmez. aldigini yerine koy haftada bir sil. sporuda iki günde bir yap. hergün yaparsan iyi degilmis. vüjütün en az 24 saat dinlenmesi gerekirmis
b-fit diye bir yere yazıldım ve sistemi her gün sadece 30 dk şeklinde. ve hoca eşliğinde çalışıyoruz, yani sistem bu şekilde. onun dışında işim hep masa başı ve hareketsizim zaten

naptın ?
aradan 45 - 50 gun gecmıs.. düzene koyabıldınmı merak ettım ?
bende bır heves herseye baslayıp sonra yetısemıyorum dıye hepsını bırden bırakıyorum bunu bı kac kez yaptım:/

Konu sahibesi yapabilir misin bilmiyorum ama bir saat erken yatıp sabah bir saat çok erken bir saatte kalkıp kendine vakit ayırmaya çalışabilirsin. Ama yani baya baya uzun kahvaltı, keyfi yapmak vs için. Böyle stresler bir süre sonra oranın buranın ağrımasına sebep olur hayattan keyif alacağın ve sadece kendine vakit ayıracağın bir fitbalck zamanına ihtiyacın var.
Ben de senin gibiydim önce o mükemelliyetçiliği yavaşça yere bırak :halay:İnan şu dünyada kimse ama kimse mükemmel olamaz, kaldı ki zaten bizi biz yapan bu ufak tefek çizikler :deli: Onun dışında yapılacaklar listesi yapıyorsan acil olana göre yapma, zaten yetişemiyorsun üstüne stres yapıyorsun yetişemedim diye. Kendine bir ay filan bir süre ver o zaman diliminde günlük yaptığın listeleri ikiye böl; atıyorum 10 tane yapman gereken şey var 5-5 ayır. İlk 5'in içinde iki zorunlu 3 hafif iş olsun. Diğer 5 'i de ilk listedekiler bitince yavaş yavaş yap. Gözünde büyütmeyeceğin şeylerden başlarsan ''Aaa başarıyorum'' havasına girersin, özgüvenin artar becerikli olduğunu fark edersin.

randevularımı aldım zaten tarihleri belli onların. bugün buzdolabını komple boşaltıp temizleyip alışveriş yapmayı düşünüyorum. çünkü alıp alıp tıkmışım karman çorman. dediğiniz gibi 3-5 çeşit yemek yapıp atayım dolaba.
mükemmelliyetçinin halinden bu takıntısı olan anlar cidden. ben nereden baksanız 10 senedir böyleyim. bir yandan aşmak istiyorum bir yandan da hayatta beni başarıya getiren hep bu takıntım oldu. üstün zekalı değilim,mükemmel de değilim ama takıntılarım beni başarıya ulaştırdı. gerçi şu anda da ruhumu kemiriyor ama bilmiyorum. kitap iyi geldi mi size?
Her isi tek tek yapmayın mesela yemek yaparken ister istemez buzdolabı boşalıyor sebzeler eksildikce kutulara koyup altını silip yerlestirin

Her gün spor çok fazla çalışan biri için sporunu daha boş günlerinde yapabilirsin

Bence plan yapmayın
Plan daha çok yorar ve stres yaptırır
Bazen “saldım çayıra mevlam kayıra” demek gerek

Erken kalkın en önemlisi bu. Gün bereketlenir. Yemek, temizlik işlerini erkenden halledersiniz. Diğerlerinin de saatleri belliyse o sıraya göre ayarlarsınız. Saatleri belli değilse önem sırasına göre ayarlayıp yetisebildiginiz kadarını yaparsınız.

Her şey birikti, bütün yapılacaklar ve yetemiyorum. benden 3 tane daha olsa ancak. zamanı verimli kullanamıyorum sanırım. ders var, iş var, diyetisyene gidiyorum şu an uymam gereken bir liste yapmam gereken sağlıklı yemekler ve alışveriş var, temizlik var, ev birbirine girdi. spora yazıldım her gün gitmem gerekiyor. sağlık sorunlarım var randevularım var düzenli doktora gitmem lazım. bekarım çocuk falan yok ama yetişemiyorum. bir gün önceden planlıyorum, listede 10 yapılacak varsa 4-5'i anca bitiyor. ne diyet listeme uyabiliyorum, ne spora, ne evim temiz, ne yemek var dolapta. bir türlü düzene giremedim. siz nasıl yetiyorsunuz ? ajanda mı kullansam günü saate mi bölsem? nasıl verimli olacağım?
not: maalesef mükemmelliyetçilik de var. onu es geçmeyeyim.
Biraz gozlem yapmaya calisin. Zamaniniz neye gidiyor, neden yapmak istediginiz islere zaman kalmiyor? Normalde sabah kalktiginizda gun icinde yapilacaklar belliyse, kabaca once sunu sonra bunu yaparim bile deseniz, hallolur. Baslamayi mi erteliyorsunuz yoksa bir ise ayirdiginiz zamani fazla ince eleyip sik dokuyarak asiyor musunuz? Bir de kol saati tavsiye ederim, her ne kadar cep telefon vb saati kontrol etmek icin ise yarasa da, kol saati cok daha pratik ve benim icin zamani takip etmekte daha etkili.

Back
X