• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiçbir şeye yetişemiyorum

Mesela neden ellermezsiniz atacak makinaya yıkayacak

Ya da siz atın o kurutup katlasın

Ne olur sizin çamaşırlarınızı görse

Ya da mesela bizim bakıcımız yemek yaptı hem de kendi ne isterse canı istemeyince de yapmadı dışarıdan yedik

Bulaşığı da artı makinaya yıkandı

Bebeğe de yemek yaptı zira 11 saat bizde idi evde bizden çok zaman geçirdi ona göre de sahiplendi sildi süpürdü kimse de iş yapışına karışmadı
Aslında çok iyi yapmışsınız benim yapım öyle utanırım iç çamaşır falan Bi de benim bebiş hep kucakta Bi kenara bırakayım durmaz öyle yani o kadar iş yapabileceğini hiç sanmıyorum ama yardımcı oluyor ufak tefek.Bebeğe iyi bakıyor en azından

Ben çok kafaya takıyordum Birgün bebek durmamış temizlik yapmamış ev kirli diye oturup ağlamıştım :KK70:
Maalesef bizim gibi temizlik hastaları bebek olunca daha da strese giriyorlar.
Ben zamanla kendimce bi plan yaptım sabah bebiş kalkmadan erkenden uyanıp bütün evi düzenliyorum gün içinde de ufak işleri yapıyorum bebeği uyutup yemeğimi gündüz yapıyorum akşam yatmadan önce de mutlaka evdeki dağınıklığı toplayıp yatarım elimden bu kadarı geliyor her şeyi bir güne sığdırma bir gün süpürge vur Birgün yerleri sil Birgün mobilyaların tozunu al offf uzattim sanırım:KK6:
Özetle bir plan uydur kendine ama bazen de yetişemiyorsak amannn temizlik bebişlerimizden daha mı önemli :KK48:
Sende kendimi gördüm inan oturup ağlardım bazen düzen temizlik düşkünüyüm biri evimi pis dağınık görür diye aklım çıkıyor

Aslında çok iyi yapmışsınız benim yapım öyle utanırım iç çamaşır falan Bi de benim bebiş hep kucakta Bi kenara bırakayım durmaz öyle yani o kadar iş yapabileceğini hiç sanmıyorum ama yardımcı oluyor ufak tefek.Bebeğe iyi bakıyor en azından

Ama sizin evde olduğunuz her an bebekle olmalısınız

6 aylık bebek gündüz en az iki uyur hatta üç uyuyup akşam sizinle geçecek süreyi uzatmak daha iyi

İşte o aralarda bakıcı da hem dinlenir hem de katlamak yerine koymak gibi şeyleri yapabilir

En azından bebeğinkileri halleder

6 aylık bebeğini var ilk çocuğum çalışıyorum hiçbir şeye yetişemiyor Muşum gibi geliyor biraz titiz biriyim evi hep temiz düzenli tutmak istiyorum eşim de görevde yükselme sınavlarına çalışıyor ne yapsam bilemedim

Titiz olduğunuz için henüz bebeğin varlığıyla beraber gelen düzensizliğe adapte olamayışınız normal. Zamanla bu yetişememe sendromuna alışıyorsunuz. Dert etmeyin :KK66:

Canim ben calismiyorum ben yetisemiyorum kucamda bebek hala aksam yemegi yapcam evdaginik degil ama yapilacak isler var heryere yetisemessin hepsini yapsanda bisey mutlaka eksik kalir ya temizligin ya yemegin yada evin daginik olur takma ilk iki yas cocuga ilginin en yogun oldugu zaman varsin misafrin ev daginik desin hicbisey cocuktan degerli degil

Canim ben calismiyorum ben yetisemiyorum kucamda bebek hala aksam yemegi yapcam evdaginik degil ama yapilacak isler var heryere yetisemessin hepsini yapsanda bisey mutlaka eksik kalir ya temizligin ya yemegin yada evin daginik olur takma ilk iki yas cocuga ilginin en yogun oldugu zaman varsin misafrin ev daginik desin hicbisey cocuktan degerli degil
Çok güzel yazmışsın teşekkür ederim

Bırak dağınık kalsın. Yetişmen zaten imkânsız. Üç yaşından sonra düzelir .

başta bende öyleydim bebeğim suan 1 yaşında istesemde titiz olamıyorum bütün çekemeceler dışarda anında o yüzden alışıyo insan takmayın

amaaaaan valla üstünüze alınmayın ama ya da alının alının:) ay şurayı temizleyeyim ay evim çok düzgün olsun aman bir gıdım toz olmasın diye bütün gün uğraşıp didinen birde bunu kendine dert edinen insanlara nasıl gıcığım anlatamam. Benimde 5 aylık bir kızım var aynı zamanda çalışıyorum gündüz bebeğime annem bakıyor. Elim yettiğince yemek yapıyorum zamanım yettiğince temizlik yapıyorum. Ama kızım uyanıksa gidip onunla oynuyorum, kızım uyurken eşim evdeyse onunla oturup sohbet ediyorum birbirimize sarılıp film izliyoruz. Ben bu güzel zamanları eve ayıran kadınları hiç sevmiyorum

amaaaaan valla üstünüze alınmayın ama ya da alının alının:) ay şurayı temizleyeyim ay evim çok düzgün olsun aman bir gıdım toz olmasın diye bütün gün uğraşıp didinen birde bunu kendine dert edinen insanlara nasıl gıcığım anlatamam. Benimde 5 aylık bir kızım var aynı zamanda çalışıyorum gündüz bebeğime annem bakıyor. Elim yettiğince yemek yapıyorum zamanım yettiğince temizlik yapıyorum. Ama kızım uyanıksa gidip onunla oynuyorum, kızım uyurken eşim evdeyse onunla oturup sohbet ediyorum birbirimize sarılıp film izliyoruz. Ben bu güzel zamanları eve ayıran kadınları hiç sevmiyorum
Alıngan hiç değilim sadece kendini anlatmışsın ben de şuan ki ruh halimden sıkıldığım için bu topiğe yazdım belki de yanlız olmadığımı anlamak için

Bende size daha güzel alternatifleriniz olduğunu göstermeye çalıştım. Biraz boşverin çok iyi gelecek.
Alıngan hiç değilim sadece kendini anlatmışsın ben de şuan ki ruh halimden sıkıldığım için bu topiğe yazdım belki de yanlız olmadığımı anlamak için

bence geçici bir süreç değil aslında bebekli annelerin bu duruma alışması gerekiyor hayatları boyunca hep öyle olacak

6 aylık bebeğini var ilk çocuğum çalışıyorum hiçbir şeye yetişemiyor Muşum gibi geliyor biraz titiz biriyim evi hep temiz düzenli tutmak istiyorum eşim de görevde yükselme sınavlarına çalışıyor ne yapsam bilemedim

6 aylik bebegin pek pisligi daginikligi olmaz , tamam esinizde sinava calisiyor olabilir ama herhalde, yemek,uyumak gibi temel ihtiyaclari yapmanin disinda surekli calismiyordur. gunde 15 dak size yardim etse ortalik toparlanir zaten sizin ikinizin daginikligi vardir yani, sadece siz bebekle ilgilendiginiz icin eskisi gibi yapamiyorsunuz odan size zor geliyor hersey. Evi falan takmayin bence hersey %100 olmak zorunda degil hem bebe 2-3-4 yasina gelince ne yapacaksiniz o zaman ister istemez ortada oyuncaklar battaniyeler ivir zivir hep olacak...
Siz cocugunuzla ilgilenin bence zaten calisan anneymissiniz, birakin bir tabakta lavabonun icinde kalsin, birakin cay bardagi sehpanin ustunde kalsin dunyanin sonu degil ya biraz daha bu konularda gevsek olmayi genis olmayi deneyin yoksa cok yipranirsiniz, ozellikle hicbir ise elini surmeyen bebek bakimina hic karismayan bir esiniz varsa.

6 aylik bebegin pek pisligi daginikligi olmaz , tamam esinizde sinava calisiyor olabilir ama herhalde, yemek,uyumak gibi temel ihtiyaclari yapmanin disinda surekli calismiyordur. gunde 15 dak size yardim etse ortalik toparlanir zaten sizin ikinizin daginikligi vardir yani, sadece siz bebekle ilgilendiginiz icin eskisi gibi yapamiyorsunuz odan size zor geliyor hersey. Evi falan takmayin bence hersey %100 olmak zorunda degil hem bebe 2-3-4 yasina gelince ne yapacaksiniz o zaman ister istemez ortada oyuncaklar battaniyeler ivir zivir hep olacak...
Siz cocugunuzla ilgilenin bence zaten calisan anneymissiniz, birakin bir tabakta lavabonun icinde kalsin, birakin cay bardagi sehpanin ustunde kalsin dunyanin sonu degil ya biraz daha bu konularda gevsek olmayi genis olmayi deneyin yoksa cok yipranirsiniz, ozellikle hicbir ise elini surmeyen bebek bakimina hic karismayan bir esiniz varsa.
Yok Hakkı'nı yemeyim eşim elinden geldikçe yardımcı olur ama kısıtlı şuan tabi.Geniş olma konusunda çok haklısınız hata benim illa heryer her an temiz olsun istiyorum Bebek yokken işten gelir ev temizlerdim Bebek'le de aynı şeyi bekliyorum kendimden ruhumu yoruyorum çok haksızlık ediyorum kendime

Back
X