• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hicbir seyi beceremedim

dahadadogurmam

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
503
Puanlar
23
Kizlar selam, beni yargilamayin ne olur. Yeterince psikolojim bozuk. Aslinda ben bir sinif ogretmeniyim ama cocugumu buyutmekte cok yetersiz kaldim. Ne yemek yemeyi ogretebildim ne desteksiz uyutmayi nr mamayi biraktirmayi. 2 yasina girecegiz bir hafta sonra hala ekran karsisinda yiyor onu da püre seklinde ya da yogurtla karistirirsam. Yapamiyorum baska turlu eline verirsem bogazina kaciriyor surekli kusup ögürüyor. 6 aylikken blw yapmayi denedim ama kayinvalidem ve eşim bu cocuk bogulacak biraz yumusat yok eline verme daha kucuk dediler dinletemedim yemeyi ögrensin desem de yaptiramadim ògretemedim sonunda ben beslemeye alistirdim cocugumu. 1 yasina kadar 0 ekran buyuttum sonra buyumeye basladikca yemek yemesi cok zor bir hal aldi ekran actim sonra tabi bu ekran işinin önunu alamadim beslenmesi neredeyse 1 saate yakin sürüyor yani ekrani azaltmak yemek yedirmeyi ogretmek istiyorum. Nasil yapacagim mama sandalyesinde nasil oturtturacagim asiri hareketli bir oglum var. Hastalik doneminde yanimda yatmaya alisti simdi de beni istemiyor koca yatakta kendi yatiyor babasi kanepede ben salonda 3 e bolunduk. Anneligimi telafi etmek istiyorum lutfen bana yardimci olun yoksa kafayi yiyecegim.

Kizlar selam, beni yargilamayin ne olur. Yeterince psikolojim bozuk. Aslinda ben bir sinif ogretmeniyim ama cocugumu buyutmekte cok yetersiz kaldim. Ne yemek yemeyi ogretebildim ne desteksiz uyutmayi nr mamayi biraktirmayi. 2 yasina girecegiz bir hafta sonra hala ekran karsisinda yiyor onu da püre seklinde ya da yogurtla karistirirsam. Yapamiyorum baska turlu eline verirsem bogazina kaciriyor surekli kusup ögürüyor. 6 aylikken blw yapmayi denedim ama kayinvalidem ve eşim bu cocuk bogulacak biraz yumusat yok eline verme daha kucuk dediler dinletemedim yemeyi ögrensin desem de yaptiramadim ògretemedim sonunda ben beslemeye alistirdim cocugumu. 1 yasina kadar 0 ekran buyuttum sonra buyumeye basladikca yemek yemesi cok zor bir hal aldi ekran actim sonra tabi bu ekran işinin önunu alamadim beslenmesi neredeyse 1 saate yakin sürüyor yani ekrani azaltmak yemek yedirmeyi ogretmek istiyorum. Nasil yapacagim mama sandalyesinde nasil oturtturacagim asiri hareketli bir oglum var. Hastalik doneminde yanimda yatmaya alisti simdi de beni istemiyor koca yatakta kendi yatiyor babasi kanepede ben salonda 3 e bolunduk. Anneligimi telafi etmek istiyorum lutfen bana yardimci olun yoksa kafayi yiyecegim.
Evin reisi çocuğunuz olmuş. Anne baba rollerinizi geri alın. Sınır koyun . Düzen oluşturun.
Çocuğunuz düzene çabuk alışır

Evin reisi çocuğunuz olmuş. Anne baba rollerinizi geri alın. Sınır koyun . Düzen oluşturun.
Çocuğunuz düzene çabuk alışır
Maalesef oyle oldu. Ben sınırı koyuyorum aslinda mesrla babasi aglayinca birak yanina al diyor ise gidicem yarin uyuyamiyorum diyor diretemiyorum

Bazen ne yaparsak yapalım olmuyor ilk çocuğum anlattığınız gibi ikinci çocukta bişey yapmadım çocuğun yapısıyla alakalı stres olmanızagerek bende elimden geleni yapıyorum bazen olmuyor işte yavaş yavaş yanınızdan ayırın beşiğine koyun yine aynı odada olun 3 yaşa kadar aynı odada yatmanın bir sakıncası yok diyor uzmanlar sizde öğretmensiniz zaten bilirsiniz :) bazen gerçekten çıkmaza giriyor insan en iyisi psikolojik destek almak 💖

Benim oğlum da 3 yaşında ve hala püre yiyor ben de ne yapacağımı bilmiyorum. Beslenme terapisine götürmek istiyorum ama gündüz uyuyup gece oturuyor bunu da düzeltemiyorum. Kafayı yiyeceğim :(

Beceremedim demeyin lütfen. Belli ki babası baskın veya siz biraz fazla yumuşaksiniz. Hepsi zamanla çözülür çaresini arayın. Ama kendinizi beceriksiz olarak görmeyin. Durmaksızın ne emekler verdiğinizi anneler bilir, anlar...

Sınır koyarak başlayın. Hem eşinize hemde çocuğunuza. Bir kere böyle olmaz ona bir yatak alın aynı odada olsun bir süre yatağınıza birleştirin sizde yatağınıza yatın artık. Olmaz öyle. Bir süre direnecektir şansını hep deneyecektir ama bu çok olağan çocuğunuz aglayabilir bunu kabul edin o anlarda sarılın ona sakinlesmesini bekleyin. Sonra konusun bak bura senin yatağın burada benim ve babanın. Biliyorum anlıyorum seni fakat artık böyle yatmaliyiz bu konudaki kitaplar var bunlarda da yararlanabilirsiniz. Hoşuna gidecek nevresim takımları kendi seçtiği bu biraz direnci kırar. Yemek konusunda da sinir koyun İnan çocuklar sınır konulmasını istiyor . Artık makarna pilav köfte bunları yiyebilir . Mücver pankek kek bularıda eline verin yesin . Yemekleri çatalla ezin ben yanında hep sade yogurla yediririm hala öyle .Biraz ağlayıp sinirini bosaltiyorlar siz onu sevdiginizi soyleyin hep o anlarda dokunun sarılın oksayin hep sakinlesmesini bekleyin ağladığı zamanlarda . Geçiyor ve kuralları anlıyorlar. Ama hep o kuralların esneyip esnemediğini kontrol ediyorlar işte o anlarda pes etmeyin hayır her zaman hayır olduğunu kabul edecektir.

Biliyorum zor,çok zor ama sabır gerekiyor. Öğretmek,anlatmak bir de bunları defalarca yapmak…

Eğer desteğe ihtiyacınız varsa mutlaka yardım alın hem siz hem de bebeğiniz.

Eğer başka bir sorun yoksa kuralları koyacak biz anne babalarız.

Asla kendinizi üzmeyin,yetersiz hissetmeyin,arada düşsek de biz anneler her daim güçlüyüz.

Allahım güç kuvvet versin inşallah.

Aslında hepsini aşarsınız işinize karışan olmayıp aynı zamanda destekleyen olsa. Yaşanacak krizlere hazır olup kararlı ve sabırlı olursanız zamanla yavaş yavaş hepsini çözersiniz ama yandan birileri size bık bık ederse sizin motivasyonunuz da gider.

Elbet sizinde etkiniz vardir ama cokta sizinle alakali olduğunu sanmıyorum. Kendinizi suclamayin. 2 cocugum var biri o kdr uyumluyken diger bir o kdr uyumsuz ters ikisine de tavrim ayni oysaki. Yani sizin becerip becermemekle ilgisi yok

Sınır koyarak başlayın. Hem eşinize hemde çocuğunuza. Bir kere böyle olmaz ona bir yatak alın aynı odada olsun bir süre yatağınıza birleştirin sizde yatağınıza yatın artık. Olmaz öyle. Bir süre direnecektir şansını hep deneyecektir ama bu çok olağan çocuğunuz aglayabilir bunu kabul edin o anlarda sarılın ona sakinlesmesini bekleyin. Sonra konusun bak bura senin yatağın burada benim ve babanın. Biliyorum anlıyorum seni fakat artık böyle yatmaliyiz bu konudaki kitaplar var bunlarda da yararlanabilirsiniz. Hoşuna gidecek nevresim takımları kendi seçtiği bu biraz direnci kırar. Yemek konusunda da sinir koyun İnan çocuklar sınır konulmasını istiyor . Artık makarna pilav köfte bunları yiyebilir . Mücver pankek kek bularıda eline verin yesin . Yemekleri çatalla ezin ben yanında hep sade yogurla yediririm hala öyle .Biraz ağlayıp sinirini bosaltiyorlar siz onu sevdiginizi soyleyin hep o anlarda dokunun sarılın oksayin hep sakinlesmesini bekleyin ağladığı zamanlarda . Geçiyor ve kuralları anlıyorlar. Ama hep o kuralların esneyip esnemediğini kontrol ediyorlar işte o anlarda pes etmeyin hayır her zaman hayır olduğunu kabul edecektir.
Inanin hepsini denedim ben mucveri de pankeki de kati olan her seyi tukuruyor cigneyip atiyor. Sinir hastasi olacagim artik
Sabah domates salatalik dilimledim koydum yemedi ac ac uyuyor su an mesela

Cocugunuzun kilo problemi var mı?Gelişimi ile ilgili başka bir sıkıntı var mı?En son ne zaman doktor kontrolüne gittiniz?

benim oğlum bir yasında. tadınlara basladığımız ilk günden beri bizimle oturuyor masaya. yemek için zorlamıyorum veya yedin diye ekstra caba vermiyorum. sık sık teklif ediyorum eğer istemiyorsa yedirmiyorum. bizim yemek yiyene kadar da eliyle mıncırabileceği şeyler veriyorum, patates, salatalık, peynir vs gibi. evet bir coğunu ağzında hamur yapıp tükürüyor ama yine de stres yapmıyorum. gelişimi güzel zaten. yani sısrf istediğim gibi beslensin diye ekran vs ile ikna etmeye calismiyorum. doğru, yanlış bilemem tabii ki. ama en azından kimse stres olmuyor 🫤 uyku konusunda da benim oğlum da 6.ayından beri bizim yatakta yatıyor. onu da halledicez insallah 🥲

Yemek konusunda bir ergoterapist ile görüşmenizi öneririm, yardımı olur bence. Diğer konularda ‘beceremedim’ yok, bazen o kadar yoruluyor ki insan tamam öyle olsun diyor ve ipin ucu kaçabiliyor. Benim bebeğim uzunca bir süredir bebek arabasına oturmak istemiyor, zorla oturtuyorum (yürümüyor kendi başına henüz, 15 aylık). Eşimle çıktığımızda yine aynı direnci gösteriyor, elim boşver oturmayacak işte diyor. Hayır diyorum oturacak, zorla oturtuyorum dışardan gören oha der. Baya bildiğiniz ayağını basıyor koltuğa bende alttan çekiyorum. Bugün fark ettim eşim mama sandalyesine oturtmaya çalıştığında da oturmuyor. Ben oturtunca oturuyor. Yapacak bişey yok ama ben devamlı üzerimde taşıyamam 10 ay kucağımdan inmedi zaten. Bebekler sınırları test ediyor ve kişisine göre muamele ediyor. Gerçekten sınır koymak önemli. Bazı konularda benim de sınırlarım belirsiz ve bu hiç hoş değil ama gece kalkıp bir derdi olmadığı halde sırf oturttum diye ağladığında bile ağlamasına izin verdim yapacak bişey yok, çünkü aman öyle böyle dersem daha beterini yapacak. Bu durumda ağlamanı bitirdiğin zaman kucağıma alacağım diyorum, ağlıyor tabiki, bişeyle aklını dağıtıyorum susuyor kucağıma alıyorum gib bi yöntem geliştirdim… bunun gibi şeyler yapmalısınız bence

benim oğlum bir yasında. tadınlara basladığımız ilk günden beri bizimle oturuyor masaya. yemek için zorlamıyorum veya yedin diye ekstra caba vermiyorum. sık sık teklif ediyorum eğer istemiyorsa yedirmiyorum. bizim yemek yiyene kadar da eliyle mıncırabileceği şeyler veriyorum, patates, salatalık, peynir vs gibi. evet bir coğunu ağzında hamur yapıp tükürüyor ama yine de stres yapmıyorum. gelişimi güzel zaten. yani sısrf istediğim gibi beslensin diye ekran vs ile ikna etmeye calismiyorum. doğru, yanlış bilemem tabii ki. ama en azından kimse stres olmuyor 🫤 uyku konusunda da benim oğlum da 6.ayından beri bizim yatakta yatıyor. onu da halledicez insallah 🥲
1 yasinda biz de oyleydik.

Maalesef otizm tanisi aldik. :(

Maalesef otizm tanisi aldik. :(
Otizmin bir suru seviyesi var. suan bizlere test yapsalar bizler bile otizimin bir spekturumunda cikabiliriz.

umutsuzluga kapilmis olabilirsiniz ama gunumuzde bir cok kaynak var .guzel beslenme ve bedensel farkindalikla, duyu butunlemeyle cok guzel ilerleyen aileler var .

Derin bir nefes alin, isterseniz bir iki gun bunalimini yasayin sonra neler yapilmasi gerektigini doktorunuz esliginde ogrenin.

Benim kizimin otizmli degil ama oturarak sabit bizim yedigi gibi cok sayilidir. Zaten cocugun dogasi hareket etmek uzerine. Mama sandalyesi yerine, ona yer sofrasu hazirlayin yada boyuna uygun ikea dan masa sandalye alin. 3 yasinda kizim uyku sorunu yasiyor, 2 aydir melatonine baslatti doktorumuz. Geceleri karanliktan korkuyor, yalniz yatmak istemiyor ve kaygi sorunu yasiyor tek yatarken. Odasinda yatarken Hep tetikde yatiyordu ve cok sk uyaniyordu, en son bizde yanimiza aldik tamamen. Yani uzun lafin kisasi aslinda cocugunuzun yasadigi bazi seyler zaten yasinin getirdigi gelisimler durumlar . Kendinize yuklenmeyin. Eminim sizde cok bunalmis ve yorulmussunuzdur 🫂

Back
X