Hiçbir şeyi becerememek

Merhaba herkese. Çooook dertliyim destan yazabilirim :) okuyanlara yardımcı olmak isteyenlere teşekkür ederim. Konuyu gece açacaktım ağlamaktan gözlerim bulanık görüyordu anca nasip oldu :)
27 yaşında, 11 aylık evli, atanamamış bir öğretmenim. Her konuda oldukça yeteneksizim.
Dün eşim için poğaça yaptım. Pişirirken mutfağı toplayayım dedim tencereleri in içleri berbattı. Porçöz kaynattım. Her yer o kadar dağınık ki elim değdi tüm porçöz halıya döküldü. Siyah halıda turuncu izler oluştu. O esnada poğaçalar yandı. Etraf pislikten dağınıklıktan görünmüyor. Ruhum sıkışıyor ama beceremiyorum ne ev düzenini ne temizliği nede evliliği. Sinirlerim yıprandı artık sürekli ağlamak istiyorum.
Güya pattime bir yerde çalışıyorum. 11/18 arası. Eve geldiğimde bitik oluyorum. Zar zor tek çeşit yemek yapıp yığılıyorum olduğum yere . Aldığım parada para değil. Evde çok bunalmıştım 1 ay çalışayım derken ev eksikleri işte annele günü hediyesi, kendime alışveriş şimdide kurban parası derken ayrılamadım, ne zaman ayrılacağım da muallak. işten de nefret ediyorum. 10.40 ta yataktan kendimi kazıyıp zar zor gidiyorum. Her gün aynı tekrar, her gün pis ve dağınık bir ev. Atanamadım ders çalışamıyorum, ev rezalet, iyi bir iş sahibi olamadım. Ailemle aram bozuk. Özellikle annemle eskiden kalan şeyler çok canımı yakıyor. Annem çok iyi bir insan çok iyi bir anne ama ben ona layık bir evlat asla olamadım. Asla memnun edemedim. Tel kardeşim var oda bana en büyük düşman daha bu yaşında gözünü miras ve para bulamış. Halam ve babannemle birlik oldu arkamdan yapmadıklarını bırakmadılar. Hala devam eve gelme diyor bana :) sebebi yok inanın hiç muhattap olmadım sildim onuda ama insanın canı acıyor nihayetinde kardeş. Arkadaş desen evlendiğim için geldiğim bu şehirde tek arkadaşım yok. Sosyallik sıfır. İçimden gelmiyor. Komşularımı, eşimin kuzenlerini davet edemiyorum ev o kadar kötü ki. Temizlesem 6 ay sürer galiba. Allah'tan eşim toparlıyor azıcık.
Elimin yattığı bir becerim bile yok. Hiçbir ibadetini yapamıyorum bitkinlik ve miskinlikten. Gece sürekli yemek yemek istiyorum 8 kilo almışım şimdiden gören hamil sanıyor. Neden sürekli yemek istiyorum bunu da anlamadım. Bebeğim olursa olsun belki bir renklilik gelir hayatım canlanır azıcık dedim, oda nasip olmadı henüz. Gerçi olsa bakabileceğime dair hiç inancım yo o sebepten 9 aydır eşimin ısrarlarına rağman doktora gitmiyorum. Kendime bakamıyorum daha bebek bir de . Ot gibi derler ya o aynen benim yaşantım. Hayatta ki en büyük şansım biricik eşim. Hep arkamda ama oda bunalacak.

Ben nasıl düzelir nasıl normal ev hanımı kadınlar gibi olurum. Neden bu kadar tembelim. Benim evim ne zaman derli toplu olacak, ne zaman düzgün bir işin olacak 😭😭
Evin düzelmesini beklemeyin çünkü siz depresyona girmişsiniz maalesef 😔 öncelikle bi psikoloğa görünün sonra ev nasıl düzelecek izleyin ☺️

branş ne

yaptığınız part time iş ne

yani atanabilirliğiniz var mı

yılda 10-20alınan bir bölüm ve puanlarınız yüksek değilse gerçekleşebilir hedefler koyun

mesela bu sene kaç özel okul ile görüştünüz, kurs dershane her ne varsa branşınızda

part time işiniz aslında güzel

zira 8.30 18 30 arasında çalışan insanlara göre sizin ekstra zamanınız var

siz neden 13.30,17.30 çalışıyormuş diğer insanlar gibi düşünüyorsunuz mesela

sabah kalkın 7 de demeyin hadi 8 de gayet kahvaltı yapılırken akşam yemeği de pişer

çıkarken atarsınız çamaşırı bulaşığı makineye siz gelinceye kadar yıkanır

bitiş saatini eve giriş saatiniz olarak ayarlar gelince asarsınız

evin çok kirli olduğunu düşünmüyorum öyle yıllanmış kirler vs yoktur zira daha yıl olmamış

evdeki gereksiz cici gelin eşyalarını kaldırın

mutfakta hem de siyah halı ne gereği var

zaten lekelenmiş atın gitsin

karoları silmek halıyı temizlemekten kolaydır hatta su dökülür atarsın iki yaprak kağıt havlu olur biter

yine biblo ıncık cıncık varsa azalt atamıyorsan kutula

giyecekleri de azalt, ortada 5bin tane tişört olmasın ya da kışın hırka

evde giyilecek bir hırka olursa ortada gider nerede bıraktı isen onu alırsın ama hırkayı çıkarıp olduğun yerde bırakıp gidip tekrar dolaptan alırsan olmaz

sonra yetişemiyorum diye değil, yetişmem gerekir mi diye düşünmek lazım

mesela anneniz tüm gün evde miydi, o neler yapardı

ya da çalışıyorsa o nasıl planlardı, bunları düşünün

o tezgahı bugün bir milyonuncu kez sildim diyenleri yahut sürekli temizlik yapıyorum diye foto atanları takipten çıkın

eşinizle durumu paylaşın

eşim topluyor demişsiniz ya mesela neyi topluyor

yani dağınıklığın içinde ne var

bulaşık makinesini aktif kullanın

eşyalarınız muhtemelen yeni, 11 ayda çelik tencereye ne olur ki

koyuyorum makineye pırıl pırıl çıkıyor

hatalı bir uygulamamı yapıyorsunuz

mesela elimde çay kaşığı bile yıkamam ona ayıracağım zamanda boş boş otururum daha iyi

beklentilerinizi kendinize göre ayarlayın
tencereleri porçözle kaynatacak kadar ne olmuş olabilir?
sürekli yemek mi yakıyorsunuz?

yakıyorsanız
neden mesela?
bir işe başlayınca unutup başka bir işe mi girişiyorsunuz? dağınık olabilir misiniz?

kendinize basit rutinler düzenlemeye çalışın.
mesela 10.40'ta değil biraz erken kalkın

kahvaltı yapmaya çalışın
mesela kahvaltı için yumurta haşlarken atıyorum akşama pişirmek için mercimek de haşlayın, salata malzemesini de yıkayın, ayıklayın, bunlar olurken altını kapatmadan, bitirmeden mutfaktan çıkmayın, gibi.

poğaça filan yapmayın zaten kilo aldım diyorsunuz.

salata sebze yemeği gibi şeylere ağırlık verin zaten yaz geldi, mesela program yapın dolaba asın, sabah evden çıkmadan ön hazırlığını yapın, gibi.
severseniz yulaf-mısır gevreği süt düşünebilirsiniz hem pratik hem çeşit olur. hem de yıkama yakma sıkıntısı yok.

ev işlerini deliler gibi yapmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum. daha 1 sene oturulmamış evde 6 ay temizlyecek ne olabilir. kaç oda bu ev?

başlamazsanız hiç bitmez ki.
gözünüzde büyütmeden ufak ufak deneseniz?
oda oda temizleyin mesela?
ya da sadece 1er parça iş yapmayı deneyin belki öyle başlama cesareti bulursunuz? mesela yarın işe gitmeden süpürge tutun.
öbür gün varsa balkonları yıkayın
diğer gün silip toz alın
diğer gün banyo-tuvalet temizleyin.
yani bunları yapınca evde daha ne kadar iş olabilir aklım basmadı. sadece kapı pencere kalıyor onları ben de sürekli silmiyorum. her gün her gün ev silinip çamaşır suyu filan yapılmaz zaten. 2 kişisizin yahu epi topu...

çocuk için acele etmenizin bi anlamı yok yaşınız genç.

giymediğiniz kıyafet filan varsa (özellikle şimdi hem mevsim geçişi hem kilo aldım diyorsunuz) onları kaldırabilirsiniz, yatağınız bazalıysa mesela giymediğiniz kıyafet, çeyizlik olup kulanılmayan eşyalar, fazla nevresrim vs vs bunları hurçlara koyun kaldırın kalabalık olmasın.

neyse esas mesela şu ki:
siz hayattan ne istiyorsunuz?
atanma gibi bir hedefiniz var mı?
part time işinizi sevmiyormuşsunuz başka iş bakacak mısınız?
hayatınıza "renk" gelsin diye değil gerçekten çocuk istiyor musunuz?
motive olacak bir şey bulamamışsınız sanki.
İkinize de çok teşşekğr ederim. Vakit ayırıp anlamak için uzun uzun yazmışsınız.
Matematik öğretmeniyim. Kasiyerlik yapıyorum. Bulaşık makinasını şöyle aktif kullanamıyorum misal yıkandı bitti ya o bulaşıklar yerlerine dizilmiyor. Makinada kalıyor öylece. E bu kez kirlileri dolduramıyorum. Tezgah üstünde koca bir dağ bulaşık birikintsi... Yemek artıkları kuruyor... Onlar çıkarmaya çalış doldur derken zaten 2 saatim gidiyor :) el çabukluğum el becerim sıfır. Zaten tek yaptığım çamaşır bulaşıta saatlerimi alıyor. Annem oflaya poflaya yaptığından 1 saatini alıyor. Az sevsen istekli yapsan hemencecik biter diyor. Ama sevemedim bir türlü.

Kapı pencere evlendiğimizde silinenler daha. Onlara dokunamadım zaten. :) Bir kez çamur yağmıştı yarım yamalak camları silmiştim diye hatırlıyorum sanırım.

Evimde hiç fazlalık yok. Yeni gelin eşyam hiç yok. Aksesuar olarak bir tane büyük çiçeğim (canlı) birde TV ünitesine koyduğum gondol var :) öyle şeylere hiç hevesim de yok zaten. Evi süslemek gibi. Bıkkın haldeyim.

evin her yerinde kıyafet var ama bu kıyafet çokluğundan mı benim düzensizliği den mi kaynaklı bilmiyorum

İkinize de çok teşşekğr ederim. Vakit ayırıp anlamak için uzun uzun yazmışsınız.
Matematik öğretmeniyim. Kasiyerlik yapıyorum. Bulaşık makinasını şöyle aktif kullanamıyorum misal yıkandı bitti ya o bulaşıklar yerlerine dizilmiyor. Makinada kalıyor öylece. E bu kez kirlileri dolduramıyorum. Tezgah üstünde koca bir dağ bulaşık birikintsi... Yemek artıkları kuruyor... Onlar çıkarmaya çalış doldur derken zaten 2 saatim gidiyor :) el çabukluğum el becerim sıfır. Zaten tek yaptığım çamaşır bulaşıta saatlerimi alıyor. Annem oflaya poflaya yaptığından 1 saatini alıyor. Az sevsen istekli yapsan hemencecik biter diyor. Ama sevemedim bir türlü.

Kapı pencere evlendiğimizde silinenler daha. Onlara dokunamadım zaten. :) Bir kez çamur yağmıştı yarım yamalak camları silmiştim diye hatırlıyorum sanırım.

Evimde hiç fazlalık yok. Yeni gelin eşyam hiç yok. Aksesuar olarak bir tane büyük çiçeğim (canlı) birde TV ünitesine koyduğum gondol var :) öyle şeylere hiç hevesim de yok zaten. Evi süslemek gibi. Bıkkın haldeyim.

evin her yerinde kıyafet var ama bu kıyafet çokluğundan mı benim düzensizliği den mi kaynaklı bilmiyorum

Çok mu küçük şehir

Özel okul vs yok mu

Kasiyer olunca sosyal yaşam sınırlı olur ama okulda benzer kişiler ile birlikte olursunuz, sosyal yaşam vs motive artar

Bulaşık makinem benimde temiz doludur

Yani öyle yedik içtik makineye diz modum yok

Ama bardak lazımsa açar içinden alırım ki kaldırılacak azalsın

Bulaşıkları dizerim ortaya tezgaha vs

Toplayacağım zaman da içini boşaltır doldururum

Akıtmam vs de

Makinemin ön yıkama programı var, ön yıkar kaliteli deterjan kullanırım, hiç sıkıntı yok 15 yıllık tencerede leke vs yok

Bak benim camım kapım da en son Kasım başı silindi sonra pandemi arttı, yardımcım yok artık

Ama bunu eksiklik hissetmiyorum pencere kirli olsa ne olur ki

Tavsiyem mesleğinle ilgili iş ara, sabahın köründe kalk, haftada 50 saat çalış ama diri kal

Evde zaten ıcık cıcık yoksa süpür geç

Islak mendilli yer silme sistemi varmış bez yıkanmıyor, atılıyor ondan al, dökülen olunca vs gezdir yerlerde

Yemek için de çok kasma düdüklü kullanma alışkanlığı yok ise edin, netten araştır düdüklü yemeği yap

Ev isi için bir planlama yapın her gün 1 oda şeklinde
Zaten herşeyin yeri belli olunca toplamasi da kolay oluyor.
Mesela ben mutfagi bir turlu duzene sokamiyordum 🙈 hem dolaplar az ve mutfak küçük hem de cok esya ile çöker korkusu yaşıyordum. Simdi kendime bir duzen kurdum, bulasigi da hemen makineye attim mi tamamdir. Ufak tefek daginikliklari toplamak da kolay oluyor bu sekilde.
Ben dip köşe temizliği ayda bir yaparim mesela. Ama haftalık süpürge acmak bile parkedeki tozlari alıyor. Tabii ben yalniz yaşıyorum ve ev isinden de bıktım bu pandemide ama evli olsam esimden de destek olmasini rica ederdim birlikte aktivite olur hem 🤗
Gozunuzde büyütmeyin ve herseyi ayni anda yapma telasina girmeyin. Mesela salonu toplayin supurup silin çıkın, sonra çamaşır mi katlanacak onlari halledin kaldirin. Utulenecekleri ayirin kenara. Sonra mutfaga girin bir duzen kurun. Yemeginizi falan yapin yiyin. Bos kaldikca utuleri de aradan cikarin tamamdir.
Uzmeyin kendinizi her sey yola girer, arada esinizle birlikte etkinlikler yapin, film izleyin mesela. Onun haricinde kendinize de özel zaman ayirip kitap okuma, el isi, hobi gibi seylerle ilgilenin. Kafaniz rahat olursa neyi nasil yapacaginiza dair motivasyonunuz da olur. Esinizin desteğini de yabana atmayın, herseyi ustunuze yük edinmeyin. Ihtiyac duyarsaniz da bir uzmana başvurun derim.

Burada ev temizleme konuları var herkes gün gün ne yaptığını yaziyor.
Diger yandan youtubeda da bir cok video var tavsiye edebilirim

Balık burcum. Etkiliyor mudur sizce ?
Ben de balık burcuyum ve cidden melankolik bir kişiliğim var,bunalıma,depresyona çok yatkınım.Geçmişe dönük takıntılarım var onları kafamda kurar kurar hüzünlenir bazen ağlarım,bu herzaman olmaz zaman zaman nöbet gibi vurur.Ama birden de sakinleşir.Su grubundaki balık çift karakterlidir,inişler ve çıkışlar mevcuttur.İçinde bulunduğum durumun farkındayım ve onu idare edebiliyorum.Doktora gidip ilaç kullanmak yerine bunun farkına varıp olayı kontrolüm altına almaya çalışıyorum çoğu zaman da bunu başarıyorum.Temizlik yapmak istememeniz pasaklı olduğunuz anlamına gelmiyor,içinde bulunduğunuz ruhsal bunalım sizi bu şekilde yönlendiriyor.Mesela ben mutsuzsam temizlik yaparım ,yemek yaparım ,bişeylerle oyalanmazsam mutsuzluğum beni daha da dibe çeker.Bazen bunalımdan haz alırım,ondan beslenirim.Korkmayın sayko değilim :D herşey kontrol altında,relax :)

Burada ev temizleme konuları var herkes gün gün ne yaptığını yaziyor.
Diger yandan youtubeda da bir cok video var tavsiye edebilirim
İyice bunalıma giriyorum. Oradaki hanımlar çok titiz maşallah. Priz, mandal kutudunu falan bile temizliyorlar. 1000 yıl düşünsem aklıma gelmez benim

Sorunun ne olduğunu bildiğiniz için aslında ufak ufak çaba göstererek bunları halledebilirsiniz.
Herkes çok güzel fikirler vermiş.
Ev temizliğine bir kerelik birisini çağırın sonrasında her gün az az devam ederseniz hem ev hep temiz kalır hem de temizlik süreniz azalmış olur.
Ben de 10 aylık evli olarak yeni keşfettim bunu :D.
Yemek konusu da insan yapa yapa öğreniyor zamanla.
Kimse ilkinde her şeyi mükemmel yapamaz.
Pilavı güzel yapmayı yeni öğrendim mesela.
Bazen yemekler çığ kalıyor bazen yanıyor.
Hepsi deneyim.
Kızmayın kendinize.

Depresyonda olduğunuzu ben de düşünüyorum çünkü bir depresyon dönemi geçirmiştim ve sizin gibiydim.
Basit şeyleri bile yapamıyordum.
Terapi almalısınız.

Umarım her şeyi keyifle yoluna sokabilirsiniz

İyice bunalıma giriyorum. Oradaki hanımlar çok titiz maşallah. Priz, mandal kutudunu falan bile temizliyorlar. 1000 yıl düşünsem aklıma gelmez benim
Onlardan başlangıç için taktik alabilirsiniz en azindan .Temel seyler bitince priz de önemli şimdi 😂 Herşeyin mükemmel olmasına gerek yok ama düzen ve temizlik bence insana iyi geliyor .Bu arada bende balık burcuyum ,burçlarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum çok fazla. Duygusal açıdan sizi mutsuz eden şeyi bulup ,çözmeniz lazım .

Ahaha ben de ilk yalniz yasamaya başladıktan bir zaman sonra (7-7.5sene önce), evi kontrol edemiyordum cok dagiliyordu. Sonra burada yazismaya basladim o zamanki gruptan how clean is your house serisini öğrendim izledim, çöp evler nasil sahane hale geliyordu🤣 onlardan özene özene düzen tutturdum hatta ilk evim büyüktü eşyalarım da azdı. Her hafta temiz evi temizler dururdum😄 simdi ayda bir yapiyorum valla
O kadar ince düşünmeyin ama baslangic olarak motivasyon amaçlı takip edebilirsiniz. Bir ara Kadir Ezildiyi de izliyordum da sıkıldım ondan🤣 ama gaza geliyorsunuz bence denemeye değer

Bnce siz artık kpss den vazgeçin durum ortada ataması yok parası çok bir sınav. zaten sınava da çalışmıyorsunuz kendinizi boşuna kandırmayın. kurslarda çalışabilirsiniz en azndan düzen oluşturursunuz yaşama amacınızı hatırlarsınız. böyle kasiyerlik yapmak size motivasyon kaybettirir. acilen devletin pdr kurumlarına başvurun bedava destek alabilirsiniz.

bence sizin ciddi şekilde terapi almanız, bir psikologla veya psikiyatristle görüşmeniz lazım. işin uzmanı değilim ama şu okuduklarım bile yetti bunu ciddi şekilde önermeme.
kendizi değersiz bulduğunuz için hiçbir şeyi yakıştırmıyorsunuz, hep kendinizi kötülüyorsunuz. bu sağlıklı bir davranış değil.
bu durumdayken çocuk sahibi olmak zaten bence asla düşünülmemeli. ne bedensel ne de ruhsal enerjiniz yok anlattıklarınıza göre. daha büyük zorlukları davet etmeye ne gerek var ?

ayrıca 11 aylık evliymişsiniz. doktorlar 1 seneden önce gerek yok diyor tedavi vs için. eşiniz 9 aydır ısrar ediyormuş çocuk için doktora gidin diye. yaşınızda da sorun yok. nedir bu acele ?

Yalnız değilsiniz. Ev işleri konusunda ben de çok beceriksizimdir, ayrıca sabah 10 dan akşam 7 ye kadar çalışıyorum. Asgarinin bir tık üstü alıyorum işimi sevmiyorum yani ben normalde de konuşkan, çocukları seven biri değilim,öyle etkinliklermis oyunlarmıs yaratıcı değilim her akşam kafa patlatiyorum çocuklara ne yapsam ne ogretsem diye çocuk ağlayınca ben sinirleniyorum simarikliklara gelemiyorum bir an önce meslek yılımı doldurup idarecilige geçmek istiyorum. 1.5 yıl boyunca deli gibi kpss çalışıp atanacak puanı aldım ama "öğretmenler yatıyor","Corona var" diyenler yüzünden ekimden önce atamam olmayacak etti mi sana 2.5 yıl. Gerçekten bazen tükendiğimi hissediyorum. Ama hiçbir zaman beceriksiz olduğumu düşünmedim çünkü bunların hiçbiri ne beni ne sizi beceriksiz yapmaz. Bir alanda kötüyseniz başka bir alanda iyisinizdir belki yaşadığınız şartlar sizi yormustur insan bazen arkasına bakıp ben bu hayat için mi bu kadar çabaladım diyor

Depresyon dasın sanırım eski yaşanmışlıkları affedemediğin için kendini boğuyorsun. Tembelliği pelerin yapmışsın psikolojine..

Branş ne bilmiyorum ama bence kpss deneyin pes etmeyin çok maddi sıkıntınız yoksa. Çocuk için de şu ara uygun görünmüyor. Biraz toparlanın bence. Ücretli öğretmenlik kazancı çok az ama saat olarak daha makul olabilir. Özel ders vermeyi deneyebilirsiniz saati 200 ü buluyor yanlış hatırlamıyorsam. Hem zaman olarak da size çok zaman kalır.
Bunun dışında herkes kek pasta poğaça yapabilecek diye bir şey yok. Zamanla onları da yaparsınız. Ben de tek çeşit yemek yaparım mesela. Zaten iki kişiyiz kalıyor. Sürekli aynı yemekleri yapıyorum napim. Taze fasulye pilav cacık, bezelye pilav, et sote pilav salata vs. Bir de çocuk var işler bitmiyor.
Yaptığınız işte mutlu değilseniz bu sizi yoruyor ve yıpratıyor. Farkında olmadan stres ile fazla yeme problemi yaşıyorsunuz. Bence iş konusundan başlayın değişime. Sonra sağlıklı beslenme ve kpss.
Bu arada ben de öğretmenim. Maalesef kpss hazırlanırken alan sınavı getirildi branşıma. Zaten dershaneye gidiyordum ama o arada alan sınavı için ekstra derhaneye gidecek paramız yoktu. Bir tek kaynak kitap alıp evde kendim çalıştım. Çok sistemli bir şekilde 3 koca kalın kitabı bitirmiştim. Alan sınavı çok etkili diye eğitim bilimleri genel yetenek ve genel kültürü de biraz bırakmıştım.
Sınavdan sonra sonucuma göre ilk atamada atanamadım. Ama Şubat atamasında atanmıştım. Umarım Rabbim size de nasip eder.

Depresyonda mısınız bilemiyorum çünkü şu anda pandemi yüzünden hemen herkes sizinle aynı durumda. Devlet hastanesi psikiyatri hizmeti şu anda yok sanırım ama özele gitseniz en azından biraz rahatlarsınız.

Ama sizin ki sadece depresyon değil gibi. Alınmayın ama biraz üşengeç ve nasıl iş yapacağınızı bilmiyor gibisiniz. Porçöz asla yemekte kullanılan kaplara dökülmez ki siz kaynatmışsınız. Porçözü çok çok nadir olarak tuvalete kullanabilirsiniz yada onun gibi şeylerde.

Öncelikle hangi temizlik malzemesi nerede kullanılır onu öğrenin. Evi şu an temizlemeye üşeniyorsanız bir temizlikçi tutun. Sonra günlük olarak devam edin. İşi biriktirmeden azar azar yapın, aldığınızı yerine koyun. Evde 2 kişi ve yeni evlisiniz, eşyalarınızda yeni. Dolayısıyla düzen sağlarsanız kolay olur temizliğiniz.

Merhaba herkese. Çooook dertliyim destan yazabilirim :) okuyanlara yardımcı olmak isteyenlere teşekkür ederim. Konuyu gece açacaktım ağlamaktan gözlerim bulanık görüyordu anca nasip oldu :)
27 yaşında, 11 aylık evli, atanamamış bir öğretmenim. Her konuda oldukça yeteneksizim.
Dün eşim için poğaça yaptım. Pişirirken mutfağı toplayayım dedim tencereleri in içleri berbattı. Porçöz kaynattım. Her yer o kadar dağınık ki elim değdi tüm porçöz halıya döküldü. Siyah halıda turuncu izler oluştu. O esnada poğaçalar yandı. Etraf pislikten dağınıklıktan görünmüyor. Ruhum sıkışıyor ama beceremiyorum ne ev düzenini ne temizliği nede evliliği. Sinirlerim yıprandı artık sürekli ağlamak istiyorum.
Güya pattime bir yerde çalışıyorum. 11/18 arası. Eve geldiğimde bitik oluyorum. Zar zor tek çeşit yemek yapıp yığılıyorum olduğum yere . Aldığım parada para değil. Evde çok bunalmıştım 1 ay çalışayım derken ev eksikleri işte annele günü hediyesi, kendime alışveriş şimdide kurban parası derken ayrılamadım, ne zaman ayrılacağım da muallak. işten de nefret ediyorum. 10.40 ta yataktan kendimi kazıyıp zar zor gidiyorum. Her gün aynı tekrar, her gün pis ve dağınık bir ev. Atanamadım ders çalışamıyorum, ev rezalet, iyi bir iş sahibi olamadım. Ailemle aram bozuk. Özellikle annemle eskiden kalan şeyler çok canımı yakıyor. Annem çok iyi bir insan çok iyi bir anne ama ben ona layık bir evlat asla olamadım. Asla memnun edemedim. Tel kardeşim var oda bana en büyük düşman daha bu yaşında gözünü miras ve para bulamış. Halam ve babannemle birlik oldu arkamdan yapmadıklarını bırakmadılar. Hala devam eve gelme diyor bana :) sebebi yok inanın hiç muhattap olmadım sildim onuda ama insanın canı acıyor nihayetinde kardeş. Arkadaş desen evlendiğim için geldiğim bu şehirde tek arkadaşım yok. Sosyallik sıfır. İçimden gelmiyor. Komşularımı, eşimin kuzenlerini davet edemiyorum ev o kadar kötü ki. Temizlesem 6 ay sürer galiba. Allah'tan eşim toparlıyor azıcık.
Elimin yattığı bir becerim bile yok. Hiçbir ibadetini yapamıyorum bitkinlik ve miskinlikten. Gece sürekli yemek yemek istiyorum 8 kilo almışım şimdiden gören hamil sanıyor. Neden sürekli yemek istiyorum bunu da anlamadım. Bebeğim olursa olsun belki bir renklilik gelir hayatım canlanır azıcık dedim, oda nasip olmadı henüz. Gerçi olsa bakabileceğime dair hiç inancım yo o sebepten 9 aydır eşimin ısrarlarına rağman doktora gitmiyorum. Kendime bakamıyorum daha bebek bir de . Ot gibi derler ya o aynen benim yaşantım. Hayatta ki en büyük şansım biricik eşim. Hep arkamda ama oda bunalacak.

Ben nasıl düzelir nasıl normal ev hanımı kadınlar gibi olurum. Neden bu kadar tembelim. Benim evim ne zaman derli toplu olacak, ne zaman düzgün bir işin olacak 😭😭
Yavvv ne psikoloğu millet de anlamıyor mu nedir!! Kadın param yok az paraya bir iş buldum diyor nasıl gittin o psikoloğa!!!!
Senin problemin programlı değilsin Bak şöyle yapacaksın!
önce bir haftalık menüyü hazırla
(Haftada 1 gün alışverişi buna göre yap)
YAZ Her günün işlerini sırala
Yaptıkça çiz
Önemliden, az önemliye göre sırala her günün işini akşamdan yaz dolaba as.
Eşine mutlaka ömür boyu devamlı olacak işler kitle o hep onun sorumluluğunda olsun üstlenme sonradan. Mesala makine tutsun eşin ve silsin. Sen sadece mutfakta iş yap derşm ben . Ama vak YAZ YAZ YAZişleri yaz O zaman biter. Evet

Back
X