• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hıdırellez

Nazeninne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2013
82
26
88
Hanımlar bugün Hıdırellez. Yaptığınız özel bir şeyler var mı? Önceki yıllardaki dilekleriniz kabul oldu mu? Neler yapmalıyız?

Allah kabul etsin dua ediyorum . Sabahtan beri bakıyorum bende haberlerde neler yapılır diye . Yapacağımdan değil ama merak işte :)

Hidirellez ne??
Ilk kez duydum.
Dini bir gun degil bildigme gore.
Bayram gibi. Sıcakların baharın geleceğinin müjdesi.
Değişik inanışlar var ki bana göre saçma.ateşten atlanır vs,onlar mühim değilde. Balkona yada açık alana taştan ev araba bebek çizerler bu gece. Hıdır gelir onları görür dileğini gerçekleştirir gibi inanış var.
Dileklerini kağıda yazarsın, bu gece gül ağacının dibine gömersin. İşte efendime söyliyim, dileğini yazar suya atarsın falan..

Hani eğlencesine olsa anlayacağım da bu bildiğin şirke giriyor. Buna gerçekten inanan insanlar var.

bizim memlekette hidirellez zamanı pilav yapıp dağıtılır.

dilek tutmuyorum.

Valla ben geçen sene araba yaptim bu sene araba aldık biz bu senede dükkan istiyorum bide bi hayalimiz var bir bahçe alıp içine tavuk falan yetiştirmek bide öyle yemek için domates biber biseyler dikces ışte arsa yaptim bide gül dalına bağladım seneye kadar almadan durcak öyle ben Allahtan istiyorum hızır ve ılyas a.s hürmetine bide namaz kimse dua ederim

Bayram gibi. Sıcakların baharın geleceğinin müjdesi.
Değişik inanışlar var ki bana göre saçma.ateşten atlanır vs,onlar mühim değilde. Balkona yada açık alana taştan ev araba bebek çizerler bu gece. Hıdır gelir onları görür dileğini gerçekleştirir gibi inanış var.
Dileklerini kağıda yazarsın, bu gece gül ağacının dibine gömersin. İşte efendime söyliyim, dileğini yazar suya atarsın falan..

Hani eğlencesine olsa anlayacağım da bu bildiğin şirke giriyor. Buna gerçekten inanan insanlar var.

Ilk kez duydum.
Mesakaatli ismis.
Gul agaci yoksa dilegin kabul olmuycaktir kesin. Yok oymu yok muymus. Dilek ne zaten ya?? Bir dilek hakkin vardir kesin. Bunun yerine Allaha dua etmeye ne dersin? Sinirsizdir dua kitasi.. her gun her an elini acman yeterlidir. Tek sart; yurekten istemek. Ugrasmayin bu tarz seylerle ya.

Ilk kez duydum.
Mesakaatli ismis.
Gul agaci yoksa dilegin kabul olmuycaktir kesin. Yok oymu yok muymus. Dilek ne zaten ya?? Bir dilek hakkin vardir kesin. Bunun yerine Allaha dua etmeye ne dersin? Sinirsizdir dua kitasi.. her gun her an elini acman yeterlidir. Tek sart; yurekten istemek. Ugrasmayin bu tarz seylerle ya.
Fazlasıyla gereksiz.. Tabikide dua takva önemli..

Gül dalına astım dileğimi ilk kez yaptım bu sene. Bakalım zaten sürekli dua ettiğim birşeydi.

Ha ellerini açıp Allaha dua etmissin ha kağıda yazıp suya atmışsın.
Aynı şey.
İkisinde de Allahtan istiyorsun.
Arada ki fark hizirin gelip bolluk bereket getirmesine inanmak.

Kandil günü fazladan dua ediyorsun, hidirellezde fazladan kağıda yazıp gül ağacına ya da suya atıyorsun.
Bana aynı gibi geliyor.

Kehf suresinde hizirdan bahsedildigine inanirlar.
Hızır adi geçmez ama kullarımızdan bir kul buldular ki, biz ona katımızdan bir rahmet vermiş, kendisine tarafımızdan bir ilim öğretmiştik, cümlesini ona itafen olduğunu söylerler.

Ben para koyarım camin önüne sabahta alır cuzdanima koyarım :)
Batıl matil yaparım bunu.

Normalde de bereket duası okurum.

hıdrellez bahane biz de Allah tan istiyoruz. Ben 2 rekat namaz kıldım dileğimi gül ağacına bağladım inş olur :dua:
Valla geçen sene 4 araba bağladım ben gazeteden kesip posete koydum bağladım gelen gidene tembihledim sakin koparmayin diye sonuç suan arabam var geçen yıl paramız çok eksikti bu yıl geçen yıl düşündüğüm fiyatın iki katına aldık arabayı bilmiyorum inanmak lazım zaten Allahtan istedim bern hep batil şeyler düşünmem Ben yapmazdım bide önce kv söyledi bana ilk yaptığımda inanmayarak yaptim olmadi geçen yıl inandım oldu bu yılda yaptim insallah olur Allah kabul etsin insallah

Ben de taa kaç sene önce yapmıştım. Kaç sene sonra oldu dileğim. Yine Allahtan istiyorum; dua ediyorum bol bol. Ama emin de olamıyorum yapsam mı ki bu akşam diye.:KK60:

Valla geçen sene 4 araba bağladım ben gazeteden kesip posete koydum bağladım gelen gidene tembihledim sakin koparmayin diye sonuç suan arabam var geçen yıl paramız çok eksikti bu yıl geçen yıl düşündüğüm fiyatın iki katına aldık arabayı bilmiyorum inanmak lazım zaten Allahtan istedim bern hep batil şeyler düşünmem Ben yapmazdım bide önce kv söyledi bana ilk yaptığımda inanmayarak yaptim olmadi geçen yıl inandım oldu bu yılda yaptim insallah olur Allah kabul etsin insallah

Sizin de dileğinizi Allah kabul etsin. Benim de kv her sene yapıyor ben de ondan gördüm duydum yapıyorum. Kv kayın biraderim için gelin resmi kesip bağlıyordu. Valla tevafuk mu nedir eltim kestiği resimlerdeki gelinlere benziyor. Ay hadi inşAllah dileklerimiz olur :dua:

Hıdrellez Hızır ve İlyas peygamberlerin buluştuğuna inanıldığı gün..
Şahsen bu gece dua ederim dualarımı liste halinde yazarım.Önceden gül dibine vs gömerdim yada suya atardım bu yıl saklayacağım..
Niyet önemli; ben Allah'tan isterim peygamberlerin yüzü suyu hürmetine..Manevi olarak enerjisi yüksek bir gece bence...
Allah dualarımızı kabul etsin:KK66:

Sizin de dileğinizi Allah kabul etsin. Benim de kv her sene yapıyor ben de ondan gördüm duydum yapıyorum. Kv kayın biraderim için gelin resmi kesip bağlıyordu. Valla tevafuk mu nedir eltim kestiği resimlerdeki gelinlere benziyor. Ay hadi inşAllah dileklerimiz olur :dua:
Olcak olcak diyee cagirirsan olur hem evrene olumlu mesaj yollayinca oluyor da hidirellezde yapincami olmucak haha ya bende hep lüks araba bagladiydim geçen yıl 10 bin paramız vardı alamadık bu yıl hiç ummadigim bi anda iki iş üst üste geldi eşime büyük işler hem fiesta aldık hem üstüne paramız kaldı inanın oluyor

ben teeee iki sene önce bebek istemiştim.bi teyzecik akraba,kağıda ne diliyosan yaz resmini çiz gece pencereye koy demişti.bende yapmıştım.batıl şeyler çok

Aaa biz çok severiz hıdırellez yapmayı her yıl :dondurma: Gerçekten inandığımızdan değil de, dilek dilemek işte eğlence maksat, heyecanlı geliyor hazırlaması.
Tabii şimdi kucağımda yeni doğmuş bebekle bu yıl yapamıyorum. Seneye artık devam

Back
X