Hıdırellez

Kağıda ev araba dükkan para kız çocuğu falan hepsini çizdim pencere önüne koydum üstüne 3 tane 1tl konuşlandırdım. :rapci:
Sanırım olay bu kadar. :işsiz:
Geriye sabah ezanında kalkıp pençereleri açmak ve namaz kılmak kaldı inşallah onu da başarabilirimm :dua:
TeşekkürlerrrTeşekkürlerrr
:KK54:

Bir de dilek suya atılacak. Ya o suyu napcaz. Hangi suya atcaz
Denize yada akarsuya atican suyu bisey yapmican;)

Dimi yaa.. Kaçta okunuyor acaba. Gerçi ezan sesine uyanıyorum genelde, amca pek bir gür sesli bizim burda.

Benim okuduğum yazılarda hep erken kalkmak gerektiği yazıyordu çok geç saate kalmadan.:süslü:

Ezan sesine ben de uyanırdım hep simdi tikacla yattığım için duymuyorum :KK48:

Bayram gibi. Sıcakların baharın geleceğinin müjdesi.
Değişik inanışlar var ki bana göre saçma.ateşten atlanır vs,onlar mühim değilde. Balkona yada açık alana taştan ev araba bebek çizerler bu gece. Hıdır gelir onları görür dileğini gerçekleştirir gibi inanış var.
Dileklerini kağıda yazarsın, bu gece gül ağacının dibine gömersin. İşte efendime söyliyim, dileğini yazar suya atarsın falan..

Hani eğlencesine olsa anlayacağım da bu bildiğin şirke giriyor. Buna gerçekten inanan insanlar var.
Yok artııııkkkk !!gerçekten böle şeylere inananlar var mı ?:olamaz::olamaz:

Annemde yapardı saçma sapan, bizde öyle eğlenceli geldiği için yaptık baya. Çocukken bisiklet çizmiştim hatta bikaç ay sonra annem gördüyse demek bisiklet almaya ikna etmişti babamı.

Hürafe imiş ve dinen böyle bir gün yokmuş sonradan öğrendim. Zaten dini bir gün olsa miladi takvimle olmazdı :kahve:

Benim okuduğum yazılarda hep erken kalkmak gerektiği yazıyordu çok geç saate kalmadan.:süslü:

Ezan sesine ben de uyanırdım hep simdi tikacla yattığım için duymuyorum :KK48:

Ben de tıkaçla yatıyorum ama uykuya daldıktan sonra farkına varmadan çıkarıp yastığın altına tıkıyorum :KK47:

İslam her şeyi kötülüyormuş gibi gösteriyorlar. Herşey yasak her şey günah. Şu kadar masum, eğlenceli yüzyıllardır süren bir gelenek bile tü kaka oldu baksana. Geerçek islam bu değil diyerek noktayı koyayım bari.

Olabilir elbette.
Peki gercek islam nedir duymak isterim senden sephora.
Cogu konularda ve biraz once banada yazdin " ben islam dinine pek yakin degilim" diye galiba.

Olabilir elbette.
Peki gercek islam nedir duymak isterim senden sephora.
Cogu konularda ve biraz once banada yazdin " ben islam dinine pek yakin degilim" diye galiba.

Bu forumda din konuşmak yasak. Konuyu da yeterince dine çektin, gerekli cevapları aldın bence yeterli. Tuzağına düşmeyeceğim.

İnançtan ziyade yılın bir günü de olsa elimde kalem düşünüyorum kime ne dilesem diye. Normalde dua ederken biraz daha bencilim aklıma geleni söyler geçerim. Ama hıdırellezde hususi kimseyi atlamamalıyım diye düşünüyorum. Kimin ne ihtiyacı vardı. Arkadaşım bebek istiyor diğeri atanmak öbürü de evlenmek istiyor gibi. Burada aracı koymuyorum bence sadece baharın gelişine mutlu giriyorum, gece hazırlıklar yapmak hoşuma gidiyor.
Hurafe elbette ben kesin oluyor demiyorum olacağı vardır oluyordur. Ama teyzem bahçeli ev resmi kesip dala iple bağlarken eğleniyoruz mesela yada kızlarla elimizde kalem güle oynaya çizdiğimiz devlet daireleri, kalpler veya tektaşlar da bir gecemizi eğlenceyle geçirmemizi sağlıyor. Yada yağmura rağmen ıslansak da taşla sopayla burası iş burda arabam var diye çizmek çok güzel oluyor.
Yılda bir gece bu tip bir eğlence kulağıma güzel geliyor.
Aracı koymak değil de hayatıma renk katmak hayatı güzel yaşamak olarak bakıyorum. Bu arada güzel dileklerim varsa başka insanlara ve bir şekilde o dileklerim olursa o insanların dilekleri olursa da mutlu oluyorum. Mutlu olmanın da hiç bir şekilde günah olacağına inanmıyorum.

Allaha dua ederken baskalarinida eklersen aslinda sorun ortadan kalkiyor. Hurafe dedigin( ve dedigim) gibi evet...kabul etmene sevindim. Zorla yaptiklarini engelleyemem tabikide. Insan yine istedgini yapar. Ama hurafe Allaha sirk kosmak. Bi gunahi islemek ayri bisey , " bu gunah degilki" demek dahada ayri bisey, buda 2 eder. Bilmem anlatabildimmi. Neyse hayirli geceler.

Back
X