Hidrosalpenks Teşhisinde şüphe

Irmaksu34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2025
1
0
1
33
Merhaba kızlar, ben 2 yıllık evliyim 34 yaşındayım yaklaşık 6-7 aydır çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz ama bu süre içerisinde herhangi bir gebelik gerçekleşmeyince eşimle doktora başvurduk eşimin sonuçları temiz çıktı, benimde sol tüpümde bi şişlikten şüphelenip MR istediler çektirdim tabi hemen sol tüpte Hidrosalpenks uyumlu bi sonuç çıkardılar sonrasında Hsg istediler onuda Salı günü çektirdim bu kezde iki tüpünde açık olduğunu verilen ilaçlı sıvının tüplerden geçtiğini ama peritona geçişi sırasında 39*27 mm boyutlu bir göllenme olduğuna dair bir rapor verdiler ertesi gün sabahtan bi görüntüleme daha yaptılar göllenmenin azaldığını ama tamamen kaybolmadığını söylediler. Ne yapacağımı bilmiyorum doktorum şimdi emin olmak için laparoskopi yapmak istiyor çok korkuyorum kötü bi sonuç çıkacak diye bugün kan testi verdirdi amh değerime bakıp ona göre 2 yolumuz var 1. Değer normalse 6 ay daha normal yolla gebe kalmayı denemeye devam edecekmişim 2. Değer düşmeye başlamışsa zaman kaybetmeden laparoskopi yapacağız dedi ne yapmalıyım başka görüşlerde almalımıyım

Eklentiler

• IMG_5716.webp
    IMG_5716.webp
    36,5 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_5950.webp
    IMG_5950.webp
    45,5 KB · Görüntüleme: 7
öncelikle geçmiş olsun. geçen hafta laparoskopi yapıldı ve sol tüpüm hidrosalpinks teşhisiyle alındı. daha önce de şüpheler oldu ben riskli olduğu için hsg de çekilmemiştim ve ameliyatta netleşti. zaten doktorum da bunu söyledi şüpheler olur ama laparoskopi ile öğreniriz ancak mr vs. yeterli olmaz dedi. başka görüşler de almak bence her zaman en mantıklısı ama doktorunuz içinize siniyorsa kafanızı bulandırmayın

Merhaba ben de laparaskopi olacağım. Doktorum hsg veya mr istemedi, zaten polip ve endometriozis olduğu için direkt laparoskopi yapalım tüpleri de öyle görürüz dedi. Hem tanı hem tedavi için yapılacak. Açıkcası ben de çok korkuyorum tüplerimde ve yumurtalıklarımda bir sorun olmasından. 1,5 yıldır hamile kalamadım.

Back
X