hidrosalpinks

adyton

Guru
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2008
38
17
288
İstanbul
Merhaba.tuplerinde sıvı birikimi yani hidrosalpinks nedeniyle tup bebek oncesi laparikopik ameliyatla tuplerini aldiran yada baglatan var mi?nasil bir ameliyat?ameliyat sonrasindaki tup bebek denemenizde gebelik elde edebildiniz mi?

Tüp bebek öncesi laporoskopi ilesol tüpüm alındı hidrosalpenksten dolayı. Çok kolay bir operasyon. Göbekten ve 2 kasıktan 3 noktadan girilip işlem Yapılıyor. Küçücük deliklerden. 1 gece hastanede kalıyorsun. 1-2 gün sonra normal hayatına dönüyorsun. Benim sonucu aşağıda görüyorsundur:)

Senin icin cok sevindim.benim ilk tup bebek denemesinden bir kizim var dort yasinda.dondurulmus tedavisiyle ikinci denemeyi yapacaktik ancak tuplerumde sivi birikimi goruldu bu nedenle carsamba gunu ameliyat olucam.insallah laparoskopi ameliyati ile halledebilirler aksi durumda acik ameliyata donecek ve iyilesmem zaman alacak

Merhaba :KK31: sıvı birikimi olduğu ultrasonda mı görüldü cnm?Yoksa rahim filminde mi?Ben haziran ayında baktırdığımda bir tüp tıkalı idi.Sıvı birikimi yoktu.Sonrasında 1 kürtaj ve dış gebelik geçirdim.1 tüp bebek denedik olmadı.Acaba zaman içerisinde hidrosalpinks oluşmuş ve bu engel olmuş olabilir mi diye korkuyorum.Doktorum bunu ultrasonda görebilir miydi, tekrar hsg çekilmeli miyim karar veremedim de. Daha önce laparoskopi oldum bende canım çok kolay merak etme :KK66:

Merhaba :KK31: sıvı birikimi olduğu ultrasonda mı görüldü cnm?Yoksa rahim filminde mi?Ben haziran ayında baktırdığımda bir tüp tıkalı idi.Sıvı birikimi yoktu.Sonrasında 1 kürtaj ve dış gebelik geçirdim.1 tüp bebek denedik olmadı.Acaba zaman içerisinde hidrosalpinks oluşmuş ve bu engel olmuş olabilir mi diye korkuyorum.Doktorum bunu ultrasonda görebilir miydi, tekrar hsg çekilmeli miyim karar veremedim de. Daha önce laparoskopi oldum bende canım çok kolay merak etme :KK66:
Çok ilerlemiş durumlarda ultrasonda belli oluyor ama kesin sonuç hsg ile.

Catlove dis gebelikten dolayi hidrosalpinks olusmus olabilir.ikinci.denemeden once bir rahim filmi cektirmeni tavsiye ederim.benim ultrasondada goruluyor cunku ilerlemis maalesef.eger istanbuldaysan rahim filmini sisli echomarda cektirmeni tavsiye ederim.hic agrim olmadi gayet basarili bir yer

Back
X