Herkese merhaba, yazıp yazmama konusunda çok kararsız kaldım fakat içim rahat etmedi. Belki bir annenin yüreğine su serperim dedim. Detaylı ultrasonda bebeğimin corpus kallozum ölçümleri eksik çıktı. 2 hafta arayla tekrar çağırıldım. Sonuç değişmeyince doktor beni eğitim ve araştırma hastanesine kurula gönderdi. İlk bir doktor baktı sonra yetmedi diğerini çağırdı. İkisi de aynı fikirde ve çok acımazsızlardı. Eşimi içeri almadılar. Muayene bitiminde eşini çağır gelsin dediler. Yüzümüze hiç merhamet kırıntısı bile olmadan tüm olumsuzlukları saydılar. Aldırmanızı öneriyoruz yarın kurul toplanacak kararınızı bildirin dediler. Ağlamaktan mahvoldum. Ertesi gün kurulda ilk karnımdan sonra aşağıdan karnıma bastıra bastıra canımı acıtarak baktılar. İçeride bi sürü kişi ekrana bakıp sanki ben yokmuşum gibi konuştular. Sonra yine eşimi çağırıp durumun ciddiyetini ve aldırmamızın bir seçenek olduğunu söylediler. Sadece başhekim ısrarla fetal mr ve amniyosentez alınsın ben yapıyı görüyorum dedi. Amniyosentez yaptırdım fetal mr da çektirdim. Amniyosentezin ön sonucunun çıkması bile ayları buldu. Fetal mr agenezi değil de disgenezi diyordu. Yapı var fakat ölçümü haftasından geri şekli bozuk. Nişantaşında bir perinatologa gittik. O yazılan raporun gördüğü ultrason bulgusu ile alakasız olduğunu söyledi. Ben burada korkulacak bir şey ile karşılacağımızı düşünmüyorum dedi. Eşlik eden herhangi bir kusur yok. Bebeğin gelişimi gayet iyiydi. Ama yine de çapada kurula çağırdı gel birde orada bakalım dedi. Oraya da gittik ( ne yazık ki) oraya da 2 defa gittim. İlkinde yapıyı gördüler evet ama ölçüm eksik dediler. İşte bu durum herhangi bir genetik hastalığın belirtisi olabilir mi diye araştırma yapmak istediler. Wes testi istediler. Yaptırmadık. Çünkü ben aldırmayı hiç düşünmedim. 2. Gittiğimizde amniyosentezin ön sonucu çıktı temizdi. Fetal mr Tekrardan istendi bu kez bir görüntüleme merkezinde. Onu da yaptırdık. Günlerim bir gün iyi diğer gün ağlamakla geçiyordu artık. Çünkü her kafadan farklı bir ses çıkıyordu. Kendi doktoruma bile gidemedim 2 ay. Fetal mr çok vahim değildi. Ama 35. Haftamda hala sonlandırma hakkınız var dediklerinde bu işe bir son verdik. O zamana kadar bebeğime bir iğne alamadım. Çok ağladım ama sonra tevekkül ettim. Çok dua ettim. Hazırlıklarımı yaptım bebeğimi bekledim. 2. Çocuğum. Kızım 12 yaşında. 2 çocuğum olsun istedim rabbim nasip etti çok şükür. Ama maalesef çok zor bir hamilelik geçirdim. Bebeğimin bana hiç bir zorluğu olmadı yanlış anlaşılmasın. Ne bulantı ne kusma. Ama bu durum korkunç günler geceler geçirmeme sebep oldu. Velhasıl kelam oğlum 25 eylül de sağlıkla doğdu. Şimdi 3 buçuk aylık kucağımda ve emziriyorum. Hiç bir sağlık problemi yok. Doğduğunda ultrason ile bakıldı yine eksik görünüyor dediler ama mr daha net olur dediler. Anestezi verilecek dediler istemedik. Büyüsün biraz dedik. Aylık kontrollerinde hiçbir sıkıntı yok. Gelişimi ayı ile uyumlu. Motor becerileri emme refleksi hepsi olması gerektiği gibi çok şükür rabbime. Önümüzdeki hafta pediatrik nörolojiye gideceğiz. Bakalım ne diyecek. İster istemez gerginim ama içim bir yandan çok rahat. Ben hamileliğimde de hiç kötü bişi hissetmedim. Sağlıkla doğacak rabbim bilir dedim. Teslim oldum ve bekledim. Başka bir perinatolog görüşü alın derim. Üzülmeyin yavrunuzu da üzmeyin. Ben çok pişmanım keşke gitmeseydim o kurul toplantısına. Çok acımasızlar çünkü. Siz yokmuşsunuz gibi konuşuyorlar canınız yanıyor mu umurlarında değil eşi içeri almıyorlar kabus gibi günlerdi. Ben bebeğimde aksi bir durum olduğunu düşünmüyorum hâlâ. Elbet rabbim bilir tabi. Ben o sıralar çok araştırdım, aynı durumu yaşayan insanlardan güzel şeyler okumayı diledim hep. Güzel şeyler de okudum. Ve evladım sağlıkla doğarsa bende yazıp aynı durumu yaşayan annelere belki bi nefes olurum dedim. İstisnalar vardır elbet eşlik eden bazı problemlerle birlikte. Ama benim bebeğimde eşlik eden başka hiç bir bulgu yoktu. Fetal dna yaptırmıştım o da temizdi. Evladınızı sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim. Sağlıcakla güzel anneler