• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hindistan uçağından sonra yaşamaya başladığım fobi

niamh12

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2024
345
532
23
30
Kızlar merhaba
Ben onceden ucaga binince kafamı koyar uyurdum ucak yere degince uyanırdım ne guzel huzurlu huzurlu ucardım. Yıllardır ucarım son yıllarda zaten bir adada yasiyorum yani ucak disinda pek bir secenegin olmuyor.

Ama gecen sene turkiye’de tatildeyken hindistan - londra ucagi dustu. Teknede ne guzel gunesleniyodum yandaki grup konusmaya basladi sonra merak ettim biraz takip ettim ne olmus ne bitmis diye. Okurken o kadar etkilenmedim ama sonrasinda eve donus icin ucaktayken birden bulutların icine girdik ve taaaak diye bir ses geldi. 30 saniye sonra yine bir bulutun icinden gectik ve daha buyuk bir sesle birlikte biraz irtifa kaybettik herkes bagirmaya basladi. Allahtan bu olay biz inisteyken oldu da 20 dk sonra uçuş bitti 1-2 saat daha yol gitsek ben kalp krizi geçirirdim herhalde

Bu olaydan sonra bende müthiş bi uçak fobisi basladi, kalbim sıkışıyor, en ufak bi sallanmada başımdan aşağı kaynar sular dökülüyor, asla uyuyamıyorum ve kendimi başka bir şeyle oyalayamıyorum.

Kızlar napıcam yardım edin türkiyeye gidip gelmek için karayolu şansım olsa almanyada falan olsam arabaya atlayıp gitmeyi tercih ederim o derece korku başladı. Arada diyorum ki bizi kocaman bi metalin içinde uçmaya kim ikna etti :D

Son düzenleme:
Uçak en güvenli ulaşım aracıdır. Evet uçak kazaları maalesef oluyor fakat kara ya da deniz yoluna oranla ihtimal oldukça düşük. Bir insanın karayolunda kaza geçirip ölme ihtimali, uçak kazasında ölme ihtimalinden kat kat daha fazla. Kendinizi korkutmayın boşuna. Uçakta türbülans yaşamışsınız. Türbülans yüzünden uçaklar düşmezler. Aksine türbülansta uçağın sallanması güvenli olandır çünkü basit tabirle uçak kendisini dengede tutar sallanarak. İniş esnasında yaşadığınız şey çok olağan, muhtemelen havayla alakalıdır uçakla değil. Neden bu kadar emin konuşuyorum çünkü pilot kardeşiyim 😊 merak ettiğiniz şeyleri sorabilirsiniz seve seve cevaplarım abime sorup 😂

Uçak en güvenli ulaşım aracıdır. Evet uçak kazaları maalesef oluyor fakat kara ya da deniz yoluna oranla ihtimal oldukça düşük. Bir insanın karayolunda kaza geçirip ölme ihtimali, uçak kazasında ölme ihtimalinden kat kat daha fazla. Kendinizi korkutmayın boşuna. Uçakta türbülans yaşamışsınız. Türbülans yüzünden uçaklar düşmezler. Aksine türbülansta uçağın sallanması güvenli olandır çünkü basit tabirle uçak kendisini dengede tutar sallanarak. İniş esnasında yaşadığınız şey çok olağan, muhtemelen havayla alakalıdır uçakla değil. Neden bu kadar emin konuşuyorum çünkü pilot kardeşiyim 😊 merak ettiğiniz şeyleri sorabilirsiniz seve seve cevaplarım abime sorup 😂

Valla bu dediklerinizi kendime elli kere söylüyorum ama o an başa çıkamıyorum o korkuyla😭

Kızlar merhaba
Ben onceden ucaga binince kafamı koyar uyurdum ucak yere degince uyanırdım ne guzel huzurlu huzurlu ucardım. Yıllardır ucarım son yıllarda zaten bir adada yasiyorum yani ucak disinda pek bir secenegin olmuyor.

Ama gecen sene turkiye’de tatildeyken hindistan - londra ucagi dustu. Teknede ne guzel gunesleniyodum yandaki grup konusmaya basladi sonra merak ettim biraz takip ettim ne olmus ne bitmis diye. Okurken o kadar etkilenmedim ama sonrasinda eve donus icin ucaktayken birden bulutların icine girdik ve taaaak diye bir ses geldi. 30 saniye sonra yine bir bulutun icinden gectik ve daha buyuk bir sesle birlikte biraz irtifa kaybettik herkes bagirmaya basladi. Allahtan bu olay biz inisteyken oldu da 20 dk sonra uçuş bitti 1-2 saat daha yol gitsek ben kalp krizi geçirirdim herhalde

Bu olaydan sonra bende müthiş bi uçak fobisi basladi, kalbim sıkışıyor, en ufak bi sallanmada başımdan aşağı kaynar sular dökülüyor, asla uyuyamıyorum ve kendimi başka bir şeyle oyalayamıyorum.

Kızlar napıcam yardım edin türkiyeye gidip gelmek için karayolu şansım olsa almanyada falan olsam arabaya atlayıp gitmeyi tercih ederim o derece korku başladı. Arada diyorum ki bizi kocaman bi metalin içinde uçmaya kim ikna etti :D
Bende Hindistan'in yemeklerine zorla maruz birakildiniz zannettim basligi okuyunca, benim maruz kalmisligim var, midem 1 sene kendine gelememişti.

Valla bu dediklerinizi kendime elli kere söylüyorum ama o an başa çıkamıyorum o korkuyla😭
Psikolojik destek alabilirsiniz veya uçuştan önce passiflora tarzı hafif sakinleştirici bir şeyler içebilirsiniz. Bu konu tamamen psikolojik.

Bir seyler olacaksa olacak òleceksekte òlecegiz, bunu kabul erdersen bir cok seyi asarsin. Zaten engelde olamayiz olacaklara yasadigin zamani neden zehir ediyorsun kendine?

YouTubede uçak kazası raporu diye belgeseller var şimdiye kadar olan tüm uçak kazalarını vefat eden insanları yakınlarını uçak kazasının canlandırmasını varsa videosunu gösteren bir program. Gerçekten saran bir belgesel ama izledikçe uçmaktan korkmaya başladığımı hissettim. Hiiiiç düşünmeyin. Aklınıza bile getirmeyin. Evet bu kazalar oluyor belki olmaya da devam edecek ama bunu düşünerek yaşayamayız. En çok kaza kara yollarında oluyor. Ne yapalım otobüse binmeyelim mi şimdi

Aynısını yaşıyorum ben de. Eskiden hiç korkmazdım. Hatta uçak daha hızlı gitsin o heyecanı hissedeyim derdim. Ama şimdi ödüm bkuma karışıyor. Önerilere ben de açığım

ucaktan korkmayan cindir
ben de cok ucaga binerim ama ben de korkarim ya
sonucta bir aksilik olsa ölmekten baska yapacak birseyin yok.
aksi gibi seyahat etmeyi de cok seviyorum. gecenlerde pilot tirbulansa girecegimizi oturup kemerlerimizi takmamizi söyledi. öyle korkuyla bekledim ki dualar edip. ama girdiyse de yavas girmis, hicbir sey hissetmedim. ama o bile yetti.
yani korkunuzu anliyorum.
ben de deprem bolgesinde çalışmıştım arama kurtarma. psikolojim cok yerindeydi. hatta ucretsiz terapi hakkimiz vardi onu bile kullanmadim. herkese de "oturup evde Twitterda kötü haberleri okuyanlardan daha iyi durumdayim" falan derdim. ilk defa ölüye dokunmama ragmen cok tuhaf bir sekilde huzurlu gelmistim. kac sene gecti gayet iyiydim. Orada cok artciya yakalandim, iyiydim, burada birkac deprem oldu iyiydim derken gecen ay cok uzun suren bir depreme yakalandim, babamlaydik evde. ne yapacağımı bilemedim, sarildik bekledik. gözüme hic hafizamda bile olmayan görüntüler geldi deprem bolgesinden. kendimi enkaz altinda kalacak gibi hissettim. kalbim o kadar hizli carpti ki sanirim bir panik atak gecirdim.
neyse ki tekrari gelmedi...
yani seni anlayabiliyorum. can cok kiymetli birsey

Kızlar merhaba

Ben de buradan doğru sizin adınıza korktum

Kızlar merhaba

istastiklere göre 1 milyon uçuşta bir ölümcül uçak kazası oluyor. arabalarla kıyaslandıgında yüzbinlerce kat daha güvenli. ayrıca uçak dediğiniz araç basit bir mekanik sistem değil, güvenlik anlamında mühendislik örneği. her sistem birkaç farklı şekilde yedeklidir ve pilotlar düzenli eğitimlerden geçer. bir kere pilot oldu tamam olayı yok yani. simulasyonda geçemezse uçamaz. ayrıca havacılık kuralları neredeyse tüm ülkelerde en ciddiye alınan ve sıkı uygulanan şeyler. kısacası boşu boşuna kuruntu yapıyorsunuz. haberlerde her gün trafik kazalarında kaç kişi öldüğünü duysanız arabaya da binemezsiniz

Kızlar merhaba

Araba kazalari mi daha fazla ucak kazalarimi bir arastirin bakayim

Ucakta yüksekten düsüp ölmenin neredeyse garanti olmasi gercegi var orasi dogru ama ucakmi arabami deseniz ucak derim

Benim ucus korkum da kötü bir türbülans ile baslamisti, yillarca korka korka bindim ucaga. Artik anliyorum ki benim korkum ucagin düsme ihtimali ile ilgili degil, cok yogun bir türbülans yasama ve beraberinde panik atak gecirme korkusu. Son iki üc senedir bu korkumu kontrol altina almayi basarabildim, ucustan önce türbülans forecastlerine bakiyorum, atiyorum ucusun 2. saatinde orta siddetli türbülans olabilir diyor, bunu görünce kendimi mental olarak hazirlayip sürprizle karsilasmayacagim icin daha sakin oluyorum.

Ama acik ara en ise yarayan yöntem nefes kontrolü. Derin bir diyafram nefesi aliyorum icimden 5'e kadar sayarak, 7'ye kadar sayip nefesimi tutuyorum, sonra da yavas yavas 9'a kadar sayarak nefesi veriyorum. Böylece kalp atislari da yavasliyor, vücudu panik durumundan cikariyoruz yani bir nevi.

Bunlarin disinda gidecegim yer ve yapacaklarimi düsünmeye calisiyorum, türbülans oldugunda birazdan bitecek diye kendime telkinde bulunuyorum. Ne yazik ki sallaniyorken bir sey izleyemiyorum ama yine tesadüf eseri bulmaca cözerken odaklanabildigimi fark ettim, bulmaca cözüyorum. Ve son bir iki ucustur "ben artik korkmuyorum, cok rahatim" diye telkinlere basladim bu da ise yariyor :)

Benim ucus korkum da kötü bir türbülans ile baslamisti, yillarca korka korka bindim ucaga. Artik anliyorum ki benim korkum ucagin düsme ihtimali ile ilgili degil, cok yogun bir türbülans yasama ve beraberinde panik atak gecirme korkusu. Son iki üc senedir bu korkumu kontrol altina almayi basarabildim, ucustan önce türbülans forecastlerine bakiyorum, atiyorum ucusun 2. saatinde orta siddetli türbülans olabilir diyor, bunu görünce kendimi mental olarak hazirlayip sürprizle karsilasmayacagim icin daha sakin oluyorum.

Ama acik ara en ise yarayan yöntem nefes kontrolü. Derin bir diyafram nefesi aliyorum icimden 5'e kadar sayarak, 7'ye kadar sayip nefesimi tutuyorum, sonra da yavas yavas 9'a kadar sayarak nefesi veriyorum. Böylece kalp atislari da yavasliyor, vücudu panik durumundan cikariyoruz yani bir nevi.

Bunlarin disinda gidecegim yer ve yapacaklarimi düsünmeye calisiyorum, türbülans oldugunda birazdan bitecek diye kendime telkinde bulunuyorum. Ne yazik ki sallaniyorken bir sey izleyemiyorum ama yine tesadüf eseri bulmaca cözerken odaklanabildigimi fark ettim, bulmaca cözüyorum. Ve son bir iki ucustur "ben artik korkmuyorum, cok rahatim" diye telkinlere basladim bu da ise yariyor :)

Bugün uçuşum vardı yine elim ayağım titriyordu allahtan sadece 1 saatlik uçuştu😭 bu yorumunuzu okumuştum binmeden o yüzden sürekli 5-7-9 yaptık cidden bedenen sakinleştirdi ama türbülanslarda ve motor sesi değişikliklerinde altıma yapıcaktım yine korkudan
Terapi falan mı alsam diye düşünüyorum

kaldırımda yürürken arabanın size çarpması uçağın düşmesinden daha olası. ben tirbülansa bayılıyorum mesela ilginç ama seviyorum tangır tungur. kapısı neredeyse açık gebze harem dolmuşuna kanat takmışlar misali fırfır uçağa binmiştim onda bile çok eğlenmiştim amaaa bi kere rynairdi ya da wizair hatırlamıyorum o zaman tedirgin olmuştum, bi kere de en arkadaki koltukta hoplamıştım o zaman bi noluyo deyip korkmuştum yalan yok. bence thy emirates gibi pilotlarına uçaklarına daha bi güvenebileceğiniz uçaklara binin o zaman sadece. ortalardan bilet alın asla kuyrukta uçmayın, ben thy ile hiç korkmuyorum mesela pilotlarımız mükemmel. sully diye bi film var tom hanks pilot rolünde bi uçak kazasını anlatıyor tavsiye ederim.

Back
X