Premature Bebekler Hiperaktif prematüre

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

veraduru

Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2015
20
1
16
42
Arkadaşlar merhaba. Endişe duyduğum bir konu hakkında sizlerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. 33+ 5 de doğan Kro 8, düz 6,5 aylık bir kızım var. Doğduğundan beri eli ayağı hiç durmaz kıpır kıpırdı,altını bile zor değiştirirdim ama bu ara malum merak da başladı hiç durmaz oldu. Aslında kısa süreli desteksiz oturur ama oturttuğum anda sağ sol ilgisini çektiği için uzanacak diye hemen yıkılır. Yere koyduğum zaman emeklemeye çaba harcamaz kucak ister kucağıma aldığımda beline kadar aşağı sarkar. Uykusu da az. Etraftan görenler yorumlara başladı 'hiperaktif bu.' ' nasıl çocuk bu hiç durmuyor '
korkan gözlerle ' Allah yardımcın olsun' sayelerinde korkmaya başladım. Aslında korkma sebebim, eşimin yeğeninin (teşhisi konmadı henüz ama )dikkat eksikliği ve hiperaktivite sendromunun özelliklerini taşıdığı için hem çocuğun hem ailenin çektiği sıkıntılar. Doktorumuz prematüreler hareketli olur, korktuğun durumlarda dikkat olmaz senin çocuğunda dikkat var demişti. Bu durumla karşılaşmış ya da atlatmış anneler tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevineceğim. Şimdiden teşekkürler.

Benim kızım da premature olarak dünyaya geldi 1970 gram doğdu. Suan tam iki yasinda. Ve aşırı hareketli ve aynı senin bebeğin gibi dogdugundan beri hareketli :) bizimkinede hiperaktif diyolar ama bunu diyenler doktor değil kolu komşu dayı teyze falan olunca bende takmıyorum her lafa bakarsak inan yandik :) kizim yemesi guzel olsa bile kilo alamiyor cunku durmak nedir bilmiyor. Böyle yaşıtları annelerinin yanında oturuyo görünce şaşırıyorum. Aşırı meraklı her yere bakmak görmek istiyo ve bu beni hic de uzmuyo. Çocuk bu merak edicek koşacak oynayacak yorulacak:)) doktora kontrole götür tabi fakat o sana kötü bişey demedikce ne kendini uz nede çocuğunu. Daha bebek o dünyaya geleli 8 ay olmuş bunu söyleyenler nerden anlamış hiperaktif olduğunu?? Valla daha çok da yazarım da neyse :))

Back