Ben şöyle düşünüyorum.
Evet belki ilaçsız da kesin ve katı kurallarla (Burda katıdan kastım açık ve net değişiklik gösterilmeyen anlamında.) başarı sağlanabilir ama asıl mesele bu geçen sürede yaşananlar.
Kural koymak çok zor olacak,sürekli kuralları yıkmak için zorlayacak fırsatları.Evde sürekli bir ceza havası esecek çünkü sadece kural ve cezayla dizginliyebileceksiniz.Her koyduğunuz kural yada cezada belki dönüş alacaksınız ama oda her seferinde yenisini denetecek.
Sürekli ceza almaktan,yada sürekli aşırı kurallarla yaşamaktan kendine olan güvenini yitirecek.Okul çağında bir sürü sorunla karşılacaşak,hep şikayet edilen taraf olmak emin olun onlarında hoşuna gitmiyor.Kendilerini şımarık,düzen bozan olarak görmeye başlıyorlar ki bu en kötüsü.Kendini böyle kabul etmesi demek hep o tarz arkadaşlara yönelmesine neden olacaktır.
Daha bunun gibi bir sürü etkileri olacak,ödev yapmakta zorlanacak..vs.
Fakat ilaç kullandığında durum böyle olmuyor işte.
Sanmayın ki ilacı savunuyorum,gönlüm asla kullanmamalarından yana.Ama çok iyi kar zarar tablosu oluşturmak lazım.
Ben şuan çocuğuma kullanıyorum,keşke çok daha önce kullansaydım diye düşünüyorum .Neden mi?
Çünkü şuan çok uyumlu,olumlu,mutlu ve rahat.
Sürekli okuldan yada arkadaş grubundan gelen şikayetler yok,evde bağırmalar çağırmalar yok.Kendinden daha bir emin.
Okulunda daha mutlu.O daha sakin ve uyumlu olunca kural koymak daha kolay oluyor ne siz yıpranıyorsunuz nede çocuğunuz.
Biz sabah 8 de tek doz kullanıyoruz 18 mg.Akşam 8 e doğru etkisi geçmiş oluyor fakat oğlumda değşen hiç bir şey olmuyor yaklaşık 1,5 ayda bukadar yol kattettik.
Psikiyatristimiz bunun çok iyi olduğunu söyledi demekki daha hızlı yolalıcaz bu konuda dedi.
Benim kuzumun sorunu tam anlamıyla dürtüsellikte değil ama kimseyi umursamıyor,kendi bildiğinden şaşmıyordu ve hırçındı.
Bizim ilaç kullanmaktaki amacımız ona kurallara uymayı öğretmek,onu daha fazla yıpratmadan.
O kadar mutluyum ki,ne okulunda nede arkadaş ortamında şikayet almıyor.Toplantısında öğretmeni gayet memnundu bunu ona söylediğimde kendide çok mutlu oldu bu durum çok hoşuna gidiyor.