Merhabalar uzun zamandır bilgisayarımdaki virüs sebebiyle nete giremiyordum.neyseki hallettim.burda paylaşımlar çoğalmış ne güzel bende biraz yardımcı olayım benim oğlum 8 yaşında hiperaktivite tedavisi gören bir çocuk.burda okuduklarımla hemen hemen çoğu şey benim çocuğumlada aynı şeyler.öncelikle ben bu tedavi süresince defalarca kendimle mücadele etmiş,tedaviyi defalarca kesip tekrar başlatmış kararsız ve çocuğuyla ilgili böyle uzun bir tedavi süresinde en korkak annelerden biriydim.biz hiperaktiviteyle 3.5 yaşında tanıştık ve bize o zamanlardan ilaç verdiler,normalde ilacı okul çağında kullanmak gerekirken biz 6 ay boyunca bu ilaca devam ettik.ve benim kararsızlıklarımdan,korkularımdan ilacı bıraktık.iyikide bırakmışız,erken yaşta kullanım iyi değil çünkü.nitekim hep hareketli bir çocuk olan oğlum ilkokul 1.sınıftada kendini gösterdi ve inanılmaz şikayetlerle hem o hem ben yıprandık.dedim bu böyle olmayacak tekrar dr.başvurduk.ilaca başladık.daha 1.aydan ilacın dozu yüksek gelmiş çocukta bulantı,sinir hali,yemek yememe gibi sorunlarla karşılatık bu ilacın geri dönüşüm safhasında yani etkisi geçince oluyordu.ben yine internette olur olmadık bir sürü korkutucu yayınlardan sebeb ilacı kestim.hopaa biz yine aynı şikayetler devam.2.sınıfa geçti baktım öğretmenden şikayetler,velilerden,şikayetler bitmiyor.dedim tekrar gidelim biz dr.neyseki iyiki öyle yapmışım.meğer herşeyin yolunu dr zamanla buluyomuş.öncelikle ilacın dozunu düşürdü.36 dan 27 mg indik.öncesinde bulantı yapan doz şimdi kesinlikle yapmadı.iyi gelişmeler oldu.ders başarımız yüzde yüz arttı.sınıfta çalışkanlar gurubuna dahil edildi,öğretmenimiz çok memnun,hiç şikayet almadığını aksine çok kuralcı bir çocuk olduğunu ve hiç bişeyi unutmadığını,ben unutuyorum o unutmuyor diyor..söylüyor.böyle devam etmemizi istedi.arkadaşlarıyla olan ilişkileride düzeldi önceden kabul görmeyen oğlum şimdi çocuklar tarfındanda fark edildi ve kabul görüyor.geçen okula gittiğimde arkadaşlarından bazıları öğretmenden sürekli yıldızlı afferin aldığını söylediler bana.insan çok mutlu oluyor tabi bu durumda:) gelelim ev durumumuza ilacın etki süresi geçtiğinde okuldan eve gelir gelmez inanılmaz suratsız,of sıkıldım yapcak bişey yok,benle ilgilen,akşam 7 ye kadar yemek yemez,olur olmadık şeylere öfkelenirdi.bu durum ilişkimizi bozmaya başladı evde sadece babanın sözü dinleniyor ben nedesem hayır deniliyordu.bütün bunları drumuzla paylaştık.bize kullandığımız ilacın yanı sıra okuldan geldiğinde önce 0.25 mg daha sonra yatma saaatinden 1 saat önce falan tekrar 0.25 mg yani toplamda 0.50 mg ilaca başlattı.şuanda bu şekilde devam ediyoruz inanın eve gelir gelmez ilacı veriyorum yarım saat içinde eskisi gibi mutlu haline dönüşüyor ve iştahıda açılıyor.okulda bile iştahı açılmaya başladı su bile içmeyen çocuk bakıyorum beslenmesine koyduğum şeyleri yiyip geliyor şükürler olsun..yani drunuza güvenin ve çocuklarınızın bu dönemdeki takibini iyi yapın.bizin bidahaki randevumuz nisan ayında ve bir tahlil yapıcaz.benim isteğim üzerine.dr ilacın hiçbir zararı yok çocuklara ama sizi rahatlatmak için yinede tahlili yapalım dedi.olsun güvenelim ama tedbirimizide elden bırakmayalım.kalp içinde eko için gün aldım.senede bir kere kalbinede baktırıyorum yine tedbir amaçlı.geçen sene ilaç kullanabilir dedi kalp dr herhangi bir şey çıkmadı yani bu sene yine götürcem kontrole.işte arkadaşlar bizde durumlar böyle umarım yardımcı olabilmişimdir.yani ne olursa olsun tedaviyi ihmal etmemeyi,drumuza güvenmeyi ama tedbiride elden bırakmamayı öğrendim.birde şöyle bir durum varki ilacı bırakırsanız çocuk gene eski haline dönüyor yani bu ilaçlar anlık iyileşme sağlıyor etkisi geçene kadar.o yüzden burdaki amaç çocuğun sosyal çevresindeki yani dersten çok arkadaşlarıyla olan ilişkilerini düzeltmek ve kabul gören bir birey haline gelmesini sağlamak bu onun pskolojisi için o kadar önemliki ileriye katkısı bu yani ilacın..herşeyi yaşayarak öğrenebiliriz arkadaşlar benim oğlum şimdi okulda okadar mutluki demekki hasta olduğunda bile okula gitmek için arkadaşlarını görmek için ağlıyor.demekki bazı şeyler yolunda gidiyor...Allah hepimizin yardımcısı olsun..bütün çocuklar şifa bulsun...