Bana da istiyorsaniz amniyosentez yapabiliriz dendi. Ben de nasil yani benmi karar veriyorum, ben miyim bu isin uzmani diye biraz terslenmistim. Hem cocukta bir anomali mi var korkusu hem de "isterseniz o test, isterseniz bu test diye sorup beni cok germislerdi. Amniyosentez icin istedikleri para 750 Tl, diger genetik testler icin 3.000 Tl gibi rakamlar söylemislerdi. Kizim simdi 8 yasinda düsünün o zamanin parasini. Yani aslinda para düsündügüm en son seydi, amniyosentez sonucu en kücük komplikasyon olsa vicdan azabindan kurtulamazdim.
Yeni basladigim doktora sormustum siz ne öneriyorsunuz bu testler icin diye. Bana gerek olmadigini, tam bu gebelik haftalarinda ekojene benzeyen ama ekojen olmayan görüntülerin normal olabilecegini, panik yapmamami, bir sonraki kontrole kadar sakin kalmami söylemisti. Bir sonraki kontrolde ayni görüntüyü alirsak o zaman test yaptirabilecegimi söylemisti. Amniyosentez icin gereken aciliyetin olmadigini ve amniyosentezin de riskli bir islem oldugunu söylemisti. Aslinda bu doktorun da anlasmali oldugu laboratuar vardi. Yani hemsireyle örnekleri alip laboratuara gönderiyordu. Isteseydi o korkmus caresiz halimden istifade edip soyup sogana cevirebilirdi bizi. Allah bin kere razi olsun o dr beni cok rahatlatmisti. 2. dogumumu da ayni dr yaptirdi. Hatta düsünmüyorum ama yine hamile kalsam Türkiye'ye gelir yine o doktoru bulurum.
Melekyüzlüm, sakin ol ve bir sonraki kontrolünü bekle. Hatta ben 1 ay sonraki kontrolü bekleyemeden 1 hafta veya 10 gündü galiba gecmis zaman, yeni buldugum doktora gitmistim. Ilk ekojen dendiginde bayagi parlakti, bu dr baktiginda %50-60 a yakin azalma vardi. Bir sonraki kontrolde sana garanti veriyorum hicbirsey kalmayacak demisti ve dedigi gibi olmustu.
O zamanlar ne cektigimi bir ben bilirim. 2006 senesi Mart ayindaydik. Internet, sosyal medya bu kadar yaygin degildi. Günlerce ara ara, sadece tibbi terimler cikiyordu karsima. Bu konuda yardimi borc biliyorum kendime. Keske beni de biri cikip böyle aydinlatsaydi. Kesinlesene kadar elli tane senaryo gecmisti aklimdan. Öyle dogarsa bunlari yaparim, suraya buraya götürürüm, evladimi yastamak icin ne gerekiyorsa yaparim, Allahim bagisla onu bana diye ne dualar etmistim.
Konu sahibi size iyi dileklerimi gönderiyorurm. Icinizi ferah tutun. Bizde de ikili üclü test, ense kalinligi ölcümleri falan bütün testler temizdi. Dr bak bu bile isaret demisti. Ekojen bir durum olsa bu testlerde az da olsa anormal sonuclar cikardi demisti. Doktorunuz sizi rahatlatmiyorsa da baska doktor bulun.