merhaba;
hipo hipo hastası olup ilk aşılamasında hamile kalanlar lütfen yaşadıklarınızı paylaşır mısınız?
bende hipoluyum evlendikten hemen sonra tedeviye başladımm vakit kaybetmeme adına...ilk denemede gebelik elde edildi ilaç eksikliği nedeniyle düşükle sonuçlandı dr. bu hastalığı iyi bilmiyordu 2.sinde yine menegon eşliğinde yumurtalar geliştirldi neyseki 13 yaşından bu yana beni takip eden dr.um tüp bebek merkezine geçmişti günü geldi yumurtalar toplandı transfer vs. gebelik elde edildi şükürler olsunki sorunsuz bir şekilde canım kızımı doğurdumm bu ay sonuna doğru 2. bebek için tekrar başlamayı düşünüyoruz kısmetse
meloni merhaba bende 2. gebelik için tedviye başlayacagım peki sen 2. gebelik tedavi için rapor çıkartınmı çıkarttın ise nasıl çıkarttığın hakkında bilgi verirmisin bir cogumum olduğu için rapor olamaz dendi fakat b izm hastalığız nedeni ile ömür boyu kullana biliyor raporu bu şkilde ala biliyrmuşuz sen ne yaptın alatırsan sevinirim.
canım ben ilaç raporu almıştım iki denememdede menegon için yani...tüp bebek raporu için vermezler diye düşünüyordum ama bizim durumumuzda 3 yıl evli olmak şartı yokmuş sonra internette araştırdım 2. bebiş için tüp bebek raporu alayım dedim sağlık uygulama tebliğinde(sut) araştırdım çocuk varsa vermiyorlar kesin madde vardı orda(tabi yinede bilir kişiye sormadım...şimdi yine menegon raporu alacam ama diğeri gibi olmayacak diğer raporlarımda tüp bebek için olduğu yazıyordu yani ayrıca ıcd10 kodu farklıydı şimdikinde e23 ıcd kodlu hipogonadotropik hipogonadizim tanılı bir rapor alacam ömür boyu ilaç kullanımı için not eklettirecem bakalım henüz dr sormadım ama alanlar varnormalden daha az para ödüyormuşuz bu şekilde aslında ödemiyecekken bir yasa çıkmış kutu başına 28 tl ödeyecekmişiz raporu alabilirsem tam açıklamasını yazarım...
canım ben ilaç raporu almıştım iki denememdede menegon için yani...tüp bebek raporu için vermezler diye düşünüyordum ama bizim durumumuzda 3 yıl evli olmak şartı yokmuş sonra internette araştırdım 2. bebiş için tüp bebek raporu alayım dedim sağlık uygulama tebliğinde(sut) araştırdım çocuk varsa vermiyorlar kesin madde vardı orda(tabi yinede bilir kişiye sormadım...şimdi yine menegon raporu alacam ama diğeri gibi olmayacak diğer raporlarımda tüp bebek için olduğu yazıyordu yani ayrıca ıcd10 kodu farklıydı şimdikinde e23 ıcd kodlu hipogonadotropik hipogonadizim tanılı bir rapor alacam ömür boyu ilaç kullanımı için not eklettirecem bakalım henüz dr sormadım ama alanlar varnormalden daha az para ödüyormuşuz bu şekilde aslında ödemiyecekken bir yasa çıkmış kutu başına 28 tl ödeyecekmişiz raporu alabilirsem tam açıklamasını yazarım...
cnım bende ilaç raporu alcam tüp bebek için başka çocuk varsa vermiyorlar raporu alırsan bana mulaka bilgi veririmisin tahmini ne zaman rapor alacaksın raporu kadın doğumdan mı alacaksın yoksa endokrinden mi sen tedavini hangi ilde görüyorsun ben izmirdeyim ufff ne çok soru sordumm benim dr um rapor hkkında pek bilgisi yok elimdeilaç raporu olması gerekiyr örnek olarak
ben hatay iskenderundayım yok canım ya tüp bebekmasraflarını karşılamıyor hani şu merkeze verdiğimiz parayı ilacı karşılıyor aslında bugün gidecektim ama yağmurlu diye çıkamadım yarın bakacam kadın doğumdan alacam endokrin oluyormu bilmiyorum zaten bizde o bölüm yok ama okuduğum kadarı ile 2 kadın doğum 1 de üroloji bölümü imzalayacakmış değilsede 3 jinekolog imzası yeter sanırım ben öyle almışyım çünkü bana özelden numara yada face adredi yazarsan aldığımda ben seninle iletişime geçip fax çekerim dr una gösterirsin....
canım özel msj hakkım kapalı yeni olduğum için 100 tane açık msj göndermem gerekiyormuş sen özelden msj yazma hakkın var ise bana face dresini yazarsan sevinirim
92 yim ben 100 tamamlayım dönerimbu arada cuma günü doktora gidiyorum inş..
bu arada her iki tedavidede aşırı yumurta elde edildiği için aşılama denenmeden tüp bebeğe geçtik
Bende hipoluyum.en son 5-6 doz 2 sulara kadar kullandım menegonu ama sonuç alınamadı.1 sene ara verdim.bana mantıklı gelen bizim hastalığımızda olan hastalarla sonuçlara ulaşmış olan doktoru bulmak üzere yoğun bi araştırma yapıyorum.düşünüyorum ki onlar hangi dozdan baayacağını tecrübe ettiklerinden biraz daha hızlı yol katetmiş olabiliriz gibi geliyor.
Ayrıca bizim gib hastalar çok fazla ümitsiz olduklarından burada daha önce başlarından geçmiş arkadaşlar yazarlarsa çok büyük sevaplara girerler..bende 2 gündür üyeyim.o kişilerden cvp bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?