hipogonadotropik hipogonadizm (hipo hipo) İlk Aşılamada Hamile Kalanlar Lütfen Paylaş

rock5

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2011
2
0
36
Ankara
Merhaba;

hipo hipo hastası olup ilk aşılamasında hamile kalanlar lütfen yaşadıklarınızı paylaşır mısınız?

merhaba;

hipo hipo hastası olup ilk aşılamasında hamile kalanlar lütfen yaşadıklarınızı paylaşır mısınız?

bende aynı durumda hipo hipoyum tedaviye yeni başladım menapur ve avitralle yazdı doktor menapuru kullandım fakat foliküller yeteri kadar gelişmediği için tedaviyi bırakmak zorunda kaldık şimdiden sonra ne yapacağımı bilmiyorum

bende hipoluyum evlendikten hemen sonra tedeviye başladımm vakit kaybetmeme adına...ilk denemede gebelik elde edildi ilaç eksikliği nedeniyle düşükle sonuçlandı dr. bu hastalığı iyi bilmiyordu 2.sinde yine menegon eşliğinde yumurtalar geliştirldi neyseki 13 yaşından bu yana beni takip eden dr.um tüp bebek merkezine geçmişti günü geldi yumurtalar toplandı transfer vs. gebelik elde edildi şükürler olsunki sorunsuz bir şekilde canım kızımı doğurdumm bu ay sonuna doğru 2. bebek için tekrar başlamayı düşünüyoruz kısmetse

bu arada her iki tedavidede aşırı yumurta elde edildiği için aşılama denenmeden tüp bebeğe geçtik

meloni merhaba bende 2. gebelik için tedviye başlayacagım peki sen 2. gebelik tedavi için rapor çıkartınmı çıkarttın ise nasıl çıkarttığın hakkında bilgi verirmisin bir cogumum olduğu için rapor olamaz dendi fakat b izm hastalığız nedeni ile ömür boyu kullana biliyor raporu bu şkilde ala biliyrmuşuz sen ne yaptın alatırsan sevinirim.

canım ben ilaç raporu almıştım iki denememdede menegon için yani...tüp bebek raporu için vermezler diye düşünüyordum ama bizim durumumuzda 3 yıl evli olmak şartı yokmuş sonra internette araştırdım 2. bebiş için tüp bebek raporu alayım dedim sağlık uygulama tebliğinde(sut) araştırdım çocuk varsa vermiyorlar kesin madde vardı orda(tabi yinede bilir kişiye sormadım...şimdi yine menegon raporu alacam ama diğeri gibi olmayacak diğer raporlarımda tüp bebek için olduğu yazıyordu yani ayrıca ıcd10 kodu farklıydı şimdikinde e23 ıcd kodlu hipogonadotropik hipogonadizim tanılı bir rapor alacam ömür boyu ilaç kullanımı için not eklettirecem bakalım henüz dr sormadım ama alanlar varnormalden daha az para ödüyormuşuz bu şekilde aslında ödemiyecekken bir yasa çıkmış kutu başına 28 tl ödeyecekmişiz raporu alabilirsem tam açıklamasını yazarım...

cnım bende ilaç raporu alcam tüp bebek için başka çocuk varsa vermiyorlar raporu alırsan bana mulaka bilgi veririmisin tahmini ne zaman rapor alacaksın raporu kadın doğumdan mı alacaksın yoksa endokrinden mi sen tedavini hangi ilde görüyorsun ben izmirdeyim ufff ne çok soru sordumm benim dr um rapor hkkında pek bilgisi yok elimdeilaç raporu olması gerekiyr örnek olarak

cnım bende ilaç raporu alcam tüp bebek için başka çocuk varsa vermiyorlar raporu alırsan bana mulaka bilgi veririmisin tahmini ne zaman rapor alacaksın raporu kadın doğumdan mı alacaksın yoksa endokrinden mi sen tedavini hangi ilde görüyorsun ben izmirdeyim ufff ne çok soru sordumm benim dr um rapor hkkında pek bilgisi yok elimdeilaç raporu olması gerekiyr örnek olarak

ben hatay iskenderundayım yok canım ya tüp bebekmasraflarını karşılamıyor hani şu merkeze verdiğimiz parayı ilacı karşılıyor aslında bugün gidecektim ama yağmurlu diye çıkamadım yarın bakacam kadın doğumdan alacam endokrin oluyormu bilmiyorum zaten bizde o bölüm yok ama okuduğum kadarı ile 2 kadın doğum 1 de üroloji bölümü imzalayacakmış değilsede 3 jinekolog imzası yeter sanırım ben öyle almışyım çünkü bana özelden numara yada face adredi yazarsan aldığımda ben seninle iletişime geçip fax çekerim dr una gösterirsin....

canım özel msj hakkım kapalı yeni olduğum için 100 tane açık msj göndermem gerekiyormuş sen özelden msj yazma hakkın var ise bana face dresini yazarsan sevinirim

canım özel msj hakkım kapalı yeni olduğum için 100 tane açık msj göndermem gerekiyormuş sen özelden msj yazma hakkın var ise bana face dresini yazarsan sevinirim

92 yim ben 100 tamamlayım dönerim bu arada cuma günü doktora gidiyorum inş..

92 yim ben 100 tamamlayım dönerim bu arada cuma günü doktora gidiyorum inş..

bol şanslar canım inşallah güzel haberlerle dönersin tekrar tüp bebek mi deneyeceksin ben aşılama ile hamile kalmıştı ben tekrar aşılama denemeyi düşünüyorum ...
100 tamamlamanı bekliyorum artıkk:)

bu mesajla 100 olacak aşılamada hangi ilaç kullanıldı birde yumurta sayın neydi ya bende aşılama istiyorum aslında ama çok yumurtadan dolayı omaz dediler offf dünden beri bunu düşünüyorum ve sen ilaçsız hiç adet olamadın değilmi

bu arada her iki tedavidede aşırı yumurta elde edildiği için aşılama denenmeden tüp bebeğe geçtik

Merhabalar,

Ben de hipoluyum, ve 4 gün 2 doz bir su menogon ile başladım. kontrolde herhangi bir gelişme görülmediği için dozu arttırdık. Şimdi 3 toz 2 su iğne oluyorum. iğneler çok canıı yakıyor. 5 gün de böyle devam ettikten sonra yine kontrole gideceğim. bu arada östrojen testi istedi doktor ve o da çok düşük çıktı.
Ne ile karşı karşıyayız bilmiyorum, bu süreç ne kadar sürecek? Deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Bu tedavi ile hamile kalan arkadaşlar olduğunu okuyunca çok mutlu oluyorum. Allah bağışlasın bebeklerinizi.
Bir de rapor olayını şimdi buradan duydum. Rapor alınca iğneye az para ödüyoruz demek ki..
Şimdiden hepinize teşekkürler..Hepimiz en kısa zamanda güzel haberler verelim birbirimize:)

Bende hipoluyum.en son 5-6 doz 2 sulara kadar kullandım menegonu ama sonuç alınamadı.1 sene ara verdim.bana mantıklı gelen bizim hastalığımızda olan hastalarla sonuçlara ulaşmış olan doktoru bulmak üzere yoğun bi araştırma yapıyorum.düşünüyorum ki onlar hangi dozdan baayacağını tecrübe ettiklerinden biraz daha hızlı yol katetmiş olabiliriz gibi geliyor.
Ayrıca bizim gib hastalar çok fazla ümitsiz olduklarından burada daha önce başlarından geçmiş arkadaşlar yazarlarsa çok büyük sevaplara girerler..bende 2 gündür üyeyim.o kişilerden cvp bekliyorum

açıkçası ümitsizlik doktorlar sayesinde oluyor ben 13 yaşında tanıştım dr.umla ve bana dediği ilk şey bir çok dr çocuğun olmaz gibi iç karartıcı tabirler kullanabilir öncelikle böyle birşeyin olmadığını anlattı evlenene kadar bir çok ilaç aldım tabi bunlar adet olmamın yanısıra rahimi büyütmeye yaradı yumurtalıklar ilaçı kullandığımda büyüyordu ilaçsızlıktada yok olurcasına küçülüyordu evlendiğimin 3. ayında ben menogona başladım 2 toz 1 su sabah akşam vuruldum 10 gün içinde 47 tane yumurta oluşmuştu buradaki dr un asıl amacı 1 yada 2 yumurta elde edip sonrasında o yumurtayı çatlatıp normal ilişki ile gebelik sağlamaktı ama yumurta çok olunca tüp bebek merkezine yönlendirdi yumurtalar toplandı transferdi falan derken gebelik elde edildi şimdi gelelim önemli yere dr lar hipo tanısını maalesef tanıyamadılar eksik ilaç yüzünden beta hcg testim ikiye katlamadı östrojen takviyesi şarttı yani bunu gözden kaçırdılar 2 .denememde aynı merkezde oldu ama tesadüf eseri 13 yaşında tedavi eden dr um o merkeze geçmişti yani eciğini cücüğünü biliyordu:)) derken 3 toz 2 su ile koyulduk yola transfer oluncada dostinex ve estrofemle desteklediler ha birde crinone jel kullandım dostinex fazla yumurtladığım için prolaktani dengeledi sanırım 10 dün falan kullandım yanılmıyorsam diğer iki ilacı ise 3. ayımda bıraktım sorunsuz bir şekilde doğdu güzel kızım şuan 2. bebiş için hazırlıktayız cumartesi falan toplanır heralde kısmet tabi...onu bunu bilmemde bu işin bütün kolaylığı iyi bir dr dan geçer yoksa boş yani tereyağından kıl çeker gibi doğurdum kızımı ayrıca iyi bir tedavi ile çatır çatır bebeğimiz oluyor arkadaşlar....

senin hastalığında en iyi taraf 13 yaşında bu işe bavurduğunda doktorunun tam bulup erken tedaviye başladın.bende ise 13 yaşından beri doktorlarda koşturuyorum ama asıl doktorumu 17 yaşında buldum.oda kadın doğumcu değil.endokrin uzmanı.hatta bu tedaviler için başladığımda bi kadın doğum doktoru 15 yada v16 yaşında bu işe başlamış olsaydın daha iyi sonuçlar alınırdı dedi. onun için şimdi doktorlar hormonlar cvpda verebilir vermeyede bilir diyorlar.6-7 doza çıktığımda vermedi doktorda daha fazla yükselteceğini söyledi.ben razıyım fazla vursunlar sorun değil ama eninde sonunda tedavi sonuç versin.ayrıca hem rahim küçük hem yumurtalıklar sence genede tedaviden sonuç alabilirmiyim.senin doktorun hangi hastanede ve ismi ney..bi gittiğinde sorsan benim durumumu..
ve sadece ben adet getirmesi için clyclo prognova isimli ilaçdan başka ilaç kullanmıyorum.tedavide de sadece menegon isimli iğneyi vuruldum başka ilaç vermediler bana sen farklı ilaçlarda kullanmışsın galiba..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…