hipogonadotropik hipogonadizm (hipo hipo) İlk Aşılamada Hamile Kalanlar Lütfen Paylaş

arkadaşlar halen bu sayfayla ilgileniyomusunuz sizlere danışmak istediğim sormak istediğim şeyler var eğer bana cevap verirseniz çok memnun olurum

Bende hipo hipo hastasıyım 33 yaşındayım ilaçla reng oluyorum son 2 senedir reng oluyorum çok gec kaldım uzun mesele
3 tüp bebek 3.de negatif şuan 4 cüyü yaptık cumartesi test yapcam 2 tane gönderdiler inş... pozitif olur Allah herkese nasip eder inş...

Kızlar sakın umudunuzu yetirmeyin anlattıgım gibi ilaçla son 2 senedir reng oluyordumm bu 4 düncü denemem ve şu an allahın izniyle sonucumu aldım hamileyim ben doktoruma hipo hipoyum dedim o bana sen hipo değilsin dedi değişik bi isimle bişey söyledi aama anlamadım bi dahakine sorcam tam net anlıyacam hep umutlu olun olur....:nazar::nazar::nazar::nazar:

valla bu sayfaya girmeyeli ne kadar çok olmuş benim bebeler 1,5 yaşına geldi.arkadaşlar burya giren bütün arkadaşların sorularına tek bir cevap bence yeterli aklınızdaki bütün sorularınızın cvbını izmirde dr.cemal beyden alabilirsiniz şimdiye kadar benim bildiğim hipo hipo hastası 5 kişi tedavi etti hepside bebeğini eline aldı.nette sayfası var .
:emir_bebek:

hipo hipo ile primer amenorenin farki ne acaba iki grupta ilacsiz adet göremiyor ama hormon düzeylerimi farkli??

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Herkese yeniden merhaba,yeni umutlarla...
Bende hipoluyum ve tüp bebek için çok şükür tedaviye başladık,hormon testlerimi yaptırdım fsh ve lh çok düşük tabii..Dr um menopur iğne verdi 5 günlük yumurtalıkların gelişimi için 2 toz 1 su dozunda bugün 2. günüm RABBIM tez vakitte hepimizi müjdelendirsin inşALLAH..Dualarınızı esirgemeyin..

Konuyla ilgilenen varsa derin bilgi almak istiyorum arkadaşlar..
Ben lise çağlarımda hipogonadotropik hipogonadizm olduğumu öğrendim.. Kallmann sendromu dediler.. Adet olamıyordum göğüs gelişimi yoktu.. 7-8 yıldır estrofem, cyclo progynova, yasmin gibi bi sürü ilaç kullandım.. Bu durumu ilk öğrendiğimde lise çağlarımda psikolojim çok bozulmuştu çocuğum olmayacak diye düşünüyordum. Doktorlarımda ne var sanki evlat edinirsin deyip geçiştiriyorlardı... Ömür boyu ilaç kullanacak olmak doktor doktor koşturmak bende büyük bir travma yaratmıştı.. Psikolojik destek almıştım.. İlacı bıraktığım an adetten kesiliyorum.. Evliliğimin 10. Ayındayım ve sorunumu bildiğim için hemen çocuk tedavisine başlamak istedim.. Ankarada doktorum tekrar tetkiklerimi yaptı yasmin cyclo progynova kullandı ve 4 aydır yaklaşık trisequens kullanıyorum.. Doktorum bu ilaç bitiminde östojen yüklemesi yapıp yumurtlatmayı deneyeceğiz aşama aşama ilerleyeceğiz duruma göre dedi.. Bu aşamalardan geçen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi.. Doktorumun söylediği aşama aşılama mı oluyor aşılama daha sonraki aşamalarda mı geliyor.. Yaşadığınız zorluklar nelerdir.. Umutsuzluğa kapıldığınız anlar oldu mu.. O anlarda neler yaptınız neye tutundunuz.. Ben bu konudaki duygularımı hiç kimseyle paylaşamadım.. Paylaşmaya çalıştığım kimselerde beni hiç anlamadılar.. Bu yolculuğunuzu benimle paylaşabilirseniz çok sevinirim.. Vesselam..

Ne zaman başladınız tedaviye? Uzun süredir tedavi görüyor musunuz? Şimdi o kadar problem etmesem de endişelerim var ama çocuk yaşta bunu bilmek yada öğrenmek beni çok üzmüştü çünkü o yıllarda insan gelinlik evlilik hayalleri kuruyor malum.. Şimdi sadece endişelerimi gidermek ve doktorumun tedavilerinde bende bilgi sahibi olmak amacıyla soruyorum yaşayanlardan öğrenebilmek adına.. Moonlii Moonlii

Arkadaşim bende 14 yaşinda ögrendim ve bugüne kadar hep ilac kullanarak adet gördüm evlendigimden bu yana farkli dr.lara gittim ancak bu son gittigim dr.umda tam tesekküllü tedaviye basladim yani 5-6 aydır tedavi goruyorum araliksiz herkese yapilan uygulama farkli oluyor bu bazen dr.larin olaya bakış açısyla alakali nesela benm dr.um yasim genc oldugu icin (27) öncelikle ilac kullanmadan rahim ve yumurtaliklarim ne durumda diye bakti ve nisandan bu yana hiç östrojen ilaci almadim ve adette görmedim,sonrasnda adet söktürücü verdi bana 6 gün kullanilanlardan her nekadar tüm belirtilerini yaşasamda onunlada olmadi ama olabilecek herhangi bir adet kanaması ve hormonların yalin haline gelmesi için 2 ay bekledik.Çok gereklimiydi tartışılır çunkü ben biliyodum ilaçsz olamayacagini cunku yillar once kendim bunu test etmistim zaten neyse gelelim tedavi aşamasına bizde fsh ve lh hormonlarrni beyin salgilayamadigi icin Rahim cok.ince ve benim yumurtaliklarimda hic görünemeyecek kadar küçüktü ilaca ne derece cvp vericek yada vericekmi rahim kalinlasabileckmi hersey muallaktaydi çünkü dr.larda aa evet bu ilacla kesin olur diyemiyorlar onlarda görüp yaşayıp bi kanı oluşuruyolar..Neyse oturduk konustuk yumurtalari uyarmaya başlayalim dedi dr.onlarin gelişimine göre bir tüp bebek durumu bizi bekliyor olabilir dedi..Haydi başladim ben göbekten igne yapmaya ilk 4 gün 2 toz,3 gün 3 toz ve 4 gün 4 toz kullanmaya çok sükür ilk 3 günden itibaren gelismeye basladilar ve bizde anladikki şimdilik cvp veriyorlar ama tüp bebek icin yeteri kadar yumurtam olgunlaşmadi sadece 1 tanesi 2 cm olabildidigerleri 13 mm kaldilar ve bu esnada dr.um çatlatma iğnesi yapip doğal yolla bi deneyelim dediler en azindan gelişen 1 yumurtada boşa gitmesin hesabi yani deneme yanılma yöntemi oldu bu bizde.Şimdi bu aksam çatlatma ignesi yapicaz sonrasina ALLAH büyük artik hersey nasip kismet..Bu sekilde olmazsa sonra tüp bebek icin tekrar igne ile yumurtaliklari uyarmata başlicaz ama daha yüksek dozlarda..Yani sana söyleyebilecegim en onemli nokta şuki tüm imkanlarinı kullanarak tedavi ol en iyi dr arastir ona git ama ALLAH'a bırak zaten RABBIM ol derse olur bende vaktiyle çok üzüldüm eşimle tanıştgmda bi zamn icim icimi yedi ama RABBIM onu çikartti karsima buda bizim sınavımz arkadaşim elimizden geleni biz yapıcaz gerisi MEVLAM'a kalmış O'na siginmaktan O'ndan dilemekten başka çaremiz yok..Aklina bisey takilirsa elimden geldigince yardmci olmaya calisirim..

Allah razı olsun arkadaşım.. Okuduklarım yazdıkların bana beni anlatır gibiydi.. Benimde dr um ilaçsız adet olup olamama ilaçsız salgılanan hotmon miktarına vr çeşitli ilaçlatın vücudumdaki tepkimelerine baktı yaklaşık mart ayından beri bunu deniyor şimdi birde iğneyle östrojen takviyesi yapacak 15 gün sonra daha net birşeyler söyleyebileceğim tedavim adına şimdi kilo vermeye çalışıyorum dr a gitmeden zayıflamam gerektiğini söylemişti dr um.. Tabiki Herşey Rabbimin inayetiyle oluyor.. Trk duamız O na O ndan yardım istiyoruz inşallah Rabbimde görüyor ve duyuyor dualatımız boşa çıkmayacak inşallah...

yabenibisalbee yabenibisalbee İNŞALLAH canım sen kaç yaşindasım,umarım kilo verebilirsin bende bi 10 kilo vereyim dedim ama pek başarılı olamadim gerçi benim.insülin direncim var buna bağli olarak çok cabuk kilo aliyor ve cok zor verebiliyorum:KK43:

Henüz yaşım 24 ama ben problemimi bildiğim için ve ya tedavi süreci uzarsa diyerekten çok fazla ertelemek istemedim tedaviyi.. Benimde insülin direncim var hemen alıyorum ama veremiyorum ne kadar çabalasamda.. Daha önce glukhopage mı herneyse tam adını hatırlayamadığım 850 mg ilaç kullanmıştım şimdi ise dr matofin 500 mg verdi günde yarım yarım içiyorum sabah akşam onu kullanamam lazım ama tam düzene oturtamıyorum işte onu düzene oturtabilirsem faydası az da olsa olur diye düşünüyorum inşallah yani :( Moonlii Moonlii

yabenibisalbee yabenibisalbee İNŞALLAH canım sen kaç yaşindasım,umarım kilo verebilirsin bende bi 10 kilo vereyim dedim ama pek başarılı olamadim gerçi benim.insülin direncim var buna bağli olarak çok cabuk kilo aliyor ve cok zor verebiliyorum:KK43:
aahhh ahhh o 10 kilo hep hayalim ama evlendikten sonrada iyice kilo aldım şiştim şimdi bi şok diyet yapmayı planlıyorum dr a gidene kadar inşallah bakalım

Sormak istediğim özel bir konu var cevap vermek istemezsen anlarım.. Vajinal kuruluk sende de söz konusu mu? Kullandığın ilaçlardan hangisi kendini iyi hissettirdi? Moonlii Moonlii

Konuyla ilgilenen varsa derin bilgi almak istiyorum arkadaşlar..
Ben lise çağlarımda hipogonadotropik hipogonadizm olduğumu öğrendim.. Kallmann sendromu dediler.. Adet olamıyordum göğüs gelişimi yoktu.. 7-8 yıldır estrofem, cyclo progynova, yasmin gibi bi sürü ilaç kullandım.. Bu durumu ilk öğrendiğimde lise çağlarımda psikolojim çok bozulmuştu çocuğum olmayacak diye düşünüyordum. Doktorlarımda ne var sanki evlat edinirsin deyip geçiştiriyorlardı... Ömür boyu ilaç kullanacak olmak doktor doktor koşturmak bende büyük bir travma yaratmıştı.. Psikolojik destek almıştım.. İlacı bıraktığım an adetten kesiliyorum.. Evliliğimin 10. Ayındayım ve sorunumu bildiğim için hemen çocuk tedavisine başlamak istedim.. Ankarada doktorum tekrar tetkiklerimi yaptı yasmin cyclo progynova kullandı ve 4 aydır yaklaşık trisequens kullanıyorum.. Doktorum bu ilaç bitiminde östojen yüklemesi yapıp yumurtlatmayı deneyeceğiz aşama aşama ilerleyeceğiz duruma göre dedi.. Bu aşamalardan geçen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi.. Doktorumun söylediği aşama aşılama mı oluyor aşılama daha sonraki aşamalarda mı geliyor.. Yaşadığınız zorluklar nelerdir.. Umutsuzluğa kapıldığınız anlar oldu mu.. O anlarda neler yaptınız neye tutundunuz.. Ben bu konudaki duygularımı hiç kimseyle paylaşamadım.. Paylaşmaya çalıştığım kimselerde beni hiç anlamadılar.. Bu yolculuğunuzu benimle paylaşabilirseniz çok sevinirim.. Vesselam..

Canım bende hipo hipo hastasıyım 4 senelik evliyim şuan Allahın izniyle hamileyim bende 15 li yaşlarımda öğrendim hastalığımı çok üzüldüm ama ilaçlarımı kullanmadım hataydı ama çok sıkılmıştım içtiğim zamanlarda adet olmuyodum uzun süre kullanmam gerekiyodu ama bana doktorlar çocuk sahibi olmak için rahim ve yumurtalık olması yeter derlerdi sendede küçükte olsa bunlar var ve ilaç takviyesiyle çocuk sahibi olursun dediler bende hep inandım tedavimde fsh ve lh hormonları olan iğneleri tercih ettiler menogon merionel gibi adetimin 2. Günü 3 toz 2 su şeklinde 7 gün 2 toz 1 su olarak 5 gün iğne vuruldum göbekten ilk ay ve ikinci ay 3 yumurtam oluştuğu halde tedavim olumsuz oldu ama 3. Tedavimde aynı ilaçlarla Rabbim nasib etti aşılamayla yani hiçbir zaman karamsarlığa düşmeyin umutsuzluğa kapılmayın ilaçlarla gereken hormonlar sağlandığı takdirde hamile kalma şansımız aynı diğer hanımlar gibi oluyo doktorlarda tedavide en şanslı grup olarak görüyo bizleri biraz uzun oldu ama umudunuzu yitirmemeniz için anlatmaya çalıştım ve internette araştırın bizim gibi olan çok arkadaşımız bebeklerini kucaklarına aldı darısı tüm isteyenlerin başına

Back
X