hipogonadotropik hipogonadizm (hipo hipo) İlk Aşılamada Hamile Kalanlar Lütfen Paylaş

Konuyla ilgilenen varsa derin bilgi almak istiyorum arkadaşlar..
Ben lise çağlarımda hipogonadotropik hipogonadizm olduğumu öğrendim.. Kallmann sendromu dediler.. Adet olamıyordum göğüs gelişimi yoktu.. 7-8 yıldır estrofem, cyclo progynova, yasmin gibi bi sürü ilaç kullandım.. Bu durumu ilk öğrendiğimde lise çağlarımda psikolojim çok bozulmuştu çocuğum olmayacak diye düşünüyordum. Doktorlarımda ne var sanki evlat edinirsin deyip geçiştiriyorlardı... Ömür boyu ilaç kullanacak olmak doktor doktor koşturmak bende büyük bir travma yaratmıştı.. Psikolojik destek almıştım.. İlacı bıraktığım an adetten kesiliyorum.. Evliliğimin 10. Ayındayım ve sorunumu bildiğim için hemen çocuk tedavisine başlamak istedim.. Ankarada doktorum tekrar tetkiklerimi yaptı yasmin cyclo progynova kullandı ve 4 aydır yaklaşık trisequens kullanıyorum.. Doktorum bu ilaç bitiminde östojen yüklemesi yapıp yumurtlatmayı deneyeceğiz aşama aşama ilerleyeceğiz duruma göre dedi.. Bu aşamalardan geçen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi.. Doktorumun söylediği aşama aşılama mı oluyor aşılama daha sonraki aşamalarda mı geliyor.. Yaşadığınız zorluklar nelerdir.. Umutsuzluğa kapıldığınız anlar oldu mu.. O anlarda neler yaptınız neye tutundunuz.. Ben bu konudaki duygularımı hiç kimseyle paylaşamadım.. Paylaşmaya çalıştığım kimselerde beni hiç anlamadılar.. Bu yolculuğunuzu benimle paylaşabilirseniz çok sevinirim.. Vesselam..

Canım bende hipo hipo hastasıyım 4 senelik evliyim şuan Allahın izniyle hamileyim bende 15 li yaşlarımda öğrendim hastalığımı çok üzüldüm ama ilaçlarımı kullanmadım hataydı ama çok sıkılmıştım içtiğim zamanlarda adet olmuyodum uzun süre kullanmam gerekiyodu ama bana doktorlar çocuk sahibi olmak için rahim ve yumurtalık olması yeter derlerdi sendede küçükte olsa bunlar var ve ilaç takviyesiyle çocuk sahibi olursun dediler bende hep inandım tedavimde fsh ve lh hormonları olan iğneleri tercih ettiler menogon merionel gibi adetimin 2. Günü 3 toz 2 su şeklinde 7 gün 2 toz 1 su olarak 5 gün iğne vuruldum göbekten ilk ay ve ikinci ay 3 yumurtam oluştuğu halde tedavim olumsuz oldu ama 3. Tedavimde aynı ilaçlarla Rabbim nasib etti aşılamayla yani hiçbir zaman karamsarlığa düşmeyin umutsuzluğa kapılmayın ilaçlarla gereken hormonlar sağlandığı takdirde hamile kalma şansımız aynı diğer hanımlar gibi oluyo doktorlarda tedavide en şanslı grup olarak görüyo bizleri biraz uzun oldu ama umudunuzu yitirmemeniz için anlatmaya çalıştım ve internette araştırın bizim gibi olan çok arkadaşımız bebeklerini kucaklarına aldı darısı tüm isteyenlerin başına

Canım bende hipo hipo hastasıyım 4 senelik evliyim şuan Allahın izniyle hamileyim bende 15 li yaşlarımda öğrendim hastalığımı çok üzüldüm ama ilaçlarımı kullanmadım hataydı ama çok sıkılmıştım içtiğim zamanlarda adet olmuyodum uzun süre kullanmam gerekiyodu ama bana doktorlar çocuk sahibi olmak için rahim ve yumurtalık olması yeter derlerdi sendede küçükte olsa bunlar var ve ilaç takviyesiyle çocuk sahibi olursun dediler bende hep inandım tedavimde fsh ve lh hormonları olan iğneleri tercih ettiler menogon merionel gibi adetimin 2. Günü 3 toz 2 su şeklinde 7 gün 2 toz 1 su olarak 5 gün iğne vuruldum göbekten ilk ay ve ikinci ay 3 yumurtam oluştuğu halde tedavim olumsuz oldu ama 3. Tedavimde aynı ilaçlarla Rabbim nasib etti aşılamayla yani hiçbir zaman karamsarlığa düşmeyin umutsuzluğa kapılmayın ilaçlarla gereken hormonlar sağlandığı takdirde hamile kalma şansımız aynı diğer hanımlar gibi oluyo doktorlarda tedavide en şanslı grup olarak görüyo bizleri biraz uzun oldu ama umudunuzu yitirmemeniz için anlatmaya çalıştım ve internette araştırın bizim gibi olan çok arkadaşımız bebeklerini kucaklarına aldı darısı tüm isteyenlerin başına
Bende zaman zaman bunalıp ilaçlarımı bıraktığım zamanlar oldu ama elimden geldiğince düzenli kullanmaya çalıştım şimdi tedaviye başlayacağız inşaallah hemen hemen herkesten sorunlu olanlarda daha çok tutuyor diyorlar o da benim için bir ümit tabiki.. Ben internette çok araştırdım bu konuyu ama hep erkekler üzerinden ilerliyorlar bayanlar üzerinden yaşanmışlıklara sonuç alınmışlıklara rastlamadım hiç tesadüfen buraya kaydolup forumu kurcalamaya başladığımda benimle ortak probleme sahip bir çok bayan gördüm ve bazıları aynı benim yukarıda anlattığım gibi duygularını paylaşmışlar aynı duygulara sahip olduğum insanları görünce bende duygularımı paylaşmak ve sizler gibi bu durumu mutlulukla sonuçlanmış insanları görüyorum şuan ve sizlere tutunmaya başladım artık.. Sende hakkını helal et bende baya uzun yazdım ama..

Sormak istediğim özel bir konu var cevap vermek istemezsen anlarım.. Vajinal kuruluk sende de söz konusu mu? Kullandığın ilaçlardan hangisi kendini iyi hissettirdi? Moonlii Moonlii
kusura bakma canm yeni okudum bu msjini bunu duymustum ama ben öyle bi kuruluk yaşamiyorum,hatta ilk dr.um iste ilk gece normalden daha fazla canin yanabilir falan demisti ama ben oyle bi sıkıntıda yaşamadm çok şükür..O yuzdn bu konuda bi bilgim yok üzgünüm:KK43:

K kuday MAŞALLAH sana arkadaşim RABBIM hayirlisyla kucagina alip agiz tadiyla buyutmeyi nasip etsin İNŞALLAH..Sende bize dua et olurmu:D

akadaşlar merhaba bildiğiniz üzere bende hipo hastasıyım ve haziran gibi tüp bebek denemesi yaptırmak istiyorum dr . ulun ulug beye gitmek istiyorum hastası olan varmı aranızda yada giden
bilginize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler

Hipoluyum arkadaşlar hala burda mi merional kullanan oldu mu? Tedavi bugün 3 toz 1 su ile başladı biraz desteğe ihtiyacım var

Hipoluyum arkadaşlar hala burda mi merional kullanan oldu mu? Tedavi bugün 3 toz 1 su ile başladı biraz desteğe ihtiyacım var
merhaba..tedavin hayirli olsun oncelikle hic endise etme olurmu bende tedaviye 2 toz 1 su ile baslamistim sonra yanlis hatirlamiosam 3 toz ile devam ettim hatta sonra 4 toz 2 su olmustu..Simdi cok sukur bebegim kucagimda bak o gunleri bile hatirlamiorum halbuki bende ozamn deli gibi foruma yaziyordum soylemi boylemi diye..Icini ferah tut ayni saatlerde yap ignelerini beslenmene dikkat et stresten uzak dur ALLAH'ı vekil kıl dr.larinin sana vesile olmasini dile bol bol dua et tevekkul et hayirliysa ALLAH'ın izniyle olur..By mübarek günlerde duam bizim gibi herkesle..RABBIM evlat hasreti ceken herkesi mucizeleriyle müjdelendirsin inşALLAH..Hayirli haberlerimi almakta nasip olsun hayirli geceler..

Tesekkur ederim. Hipolu birinden duymak çok rahatlatiyor. İnsallah ben ve bekleyen herkes bebeklerimize kavusuruz. Desteğin ve duaların için teşekkürler.

Burda yazılanları defalarca okudum sizlerden güzel haberler okudukça umudum artıyor.

Alt batın bölgemizde şişkinlik sancı hissediyor muydunuz? Dr folikullerin buyuyo normal dedi. Ama beni rahatsız ediyor bi de çok su icmeme rağmen azar azar idrara çıkabiliyordu. Normal mi bunlar

Arkadaşlar merhaba

26 yaşında ve hipoluyum 2 tane tüp bebek uzmanından aldığım bilgiye göre eşimin sperm değeri yüksek çıkarsa gebelik oranım baya yüksekmiş ve bende ilk etapta rapor almak amaçlı çapa tıp fakültesinden randevu aldım 19.10.2015 de randevum var büyük ihtimallerle hsg sperm testi hormon testi filan istenecek bu sonuçlara göremi aşılama günü verilecek bana bilmiyorum ama şimdiden heyecan bastı bu arada hipo hastaları için tüp bebek raporu alma aşamasında 3 yıllık evli olmak şartı yokmuş bilginiz olsun çapada görev yapan tüp bebek uzmanından aldığım bilgi bu .

Ayrıca hipolu olarak ilk aşılama aşamasında neler yapılacak hiç bilmiyorum yaptıran arkadaşlar bilgi verirmi acaba bu süreç nasıl işliyor Allahım gönlümüze göre versin inşallah Allahım isteyen herkesin kucaklarını boş bırakmasın .

ya kizlar forumlarda okuyorum bizim gibi durumda olanlari kimisi yumurtalar buyutulup iliskiyle kimisi asilamayla baslamis benim dojtor neden direk tup bebege aldi anlamadim acaba hic bilgisimi yoktu bu konuda

ya kizlar forumlarda okuyorum bizim gibi durumda olanlari kimisi yumurtalar buyutulup iliskiyle kimisi asilamayla baslamis benim dojtor neden direk tup bebege aldi anlamadim acaba hic bilgisimi yoktu bu konuda
canim hemen dr.u suclama istersen konus dr.nla bu sekilde mumkun olamazmi de once yumurta takibi iste istersen benim yumurta takibi ile oldu hamdolsun micize gibiyid..Ama bende amac tup bebekti ancak yeterli sayida yunurtam okusmadigi icin olusan tek yumurtam takip edildi ve zamaninda catlatildi ALLAH'ın izniylede tuttu..

Hayir tutmadi 3 unude ayni yerde yaptirdim sonuc husran ve niye tutmadi diye sordugumda kalitesizd dedlr

12 yumurtam toplandi hepsimi kaliteszd anlamadim benim tedavilerimde 10 dan asagi yumurta tolanmadi

Back
X