Konuyla ilgilenen varsa derin bilgi almak istiyorum arkadaşlar..
Ben lise çağlarımda hipogonadotropik hipogonadizm olduğumu öğrendim.. Kallmann sendromu dediler.. Adet olamıyordum göğüs gelişimi yoktu.. 7-8 yıldır estrofem, cyclo progynova, yasmin gibi bi sürü ilaç kullandım.. Bu durumu ilk öğrendiğimde lise çağlarımda psikolojim çok bozulmuştu çocuğum olmayacak diye düşünüyordum. Doktorlarımda ne var sanki evlat edinirsin deyip geçiştiriyorlardı... Ömür boyu ilaç kullanacak olmak doktor doktor koşturmak bende büyük bir travma yaratmıştı.. Psikolojik destek almıştım.. İlacı bıraktığım an adetten kesiliyorum.. Evliliğimin 10. Ayındayım ve sorunumu bildiğim için hemen çocuk tedavisine başlamak istedim.. Ankarada doktorum tekrar tetkiklerimi yaptı yasmin cyclo progynova kullandı ve 4 aydır yaklaşık trisequens kullanıyorum.. Doktorum bu ilaç bitiminde östojen yüklemesi yapıp yumurtlatmayı deneyeceğiz aşama aşama ilerleyeceğiz duruma göre dedi.. Bu aşamalardan geçen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi.. Doktorumun söylediği aşama aşılama mı oluyor aşılama daha sonraki aşamalarda mı geliyor.. Yaşadığınız zorluklar nelerdir.. Umutsuzluğa kapıldığınız anlar oldu mu.. O anlarda neler yaptınız neye tutundunuz.. Ben bu konudaki duygularımı hiç kimseyle paylaşamadım.. Paylaşmaya çalıştığım kimselerde beni hiç anlamadılar.. Bu yolculuğunuzu benimle paylaşabilirseniz çok sevinirim.. Vesselam..
Canım bende hipo hipo hastasıyım 4 senelik evliyim şuan Allahın izniyle hamileyim bende 15 li yaşlarımda öğrendim hastalığımı çok üzüldüm ama ilaçlarımı kullanmadım hataydı ama çok sıkılmıştım içtiğim zamanlarda adet olmuyodum uzun süre kullanmam gerekiyodu ama bana doktorlar çocuk sahibi olmak için rahim ve yumurtalık olması yeter derlerdi sendede küçükte olsa bunlar var ve ilaç takviyesiyle çocuk sahibi olursun dediler bende hep inandım tedavimde fsh ve lh hormonları olan iğneleri tercih ettiler menogon merionel gibi adetimin 2. Günü 3 toz 2 su şeklinde 7 gün 2 toz 1 su olarak 5 gün iğne vuruldum göbekten ilk ay ve ikinci ay 3 yumurtam oluştuğu halde tedavim olumsuz oldu ama 3. Tedavimde aynı ilaçlarla Rabbim nasib etti aşılamayla yani hiçbir zaman karamsarlığa düşmeyin umutsuzluğa kapılmayın ilaçlarla gereken hormonlar sağlandığı takdirde hamile kalma şansımız aynı diğer hanımlar gibi oluyo doktorlarda tedavide en şanslı grup olarak görüyo bizleri biraz uzun oldu ama umudunuzu yitirmemeniz için anlatmaya çalıştım ve internette araştırın bizim gibi olan çok arkadaşımız bebeklerini kucaklarına aldı darısı tüm isteyenlerin başına