• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hipoplazik uterus

limon_kabugu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2009
2.353
30
116
Kocaeli
merhaba hocam;
dün hsg çektirdim hsg de sonuç hipoplazik uterus yazıyor..internetten araştırdım ne demek diye bir overin diğerine göre daha küçük olması demekmiş..bu durum hamile kalmama ve hamileliğimi devam ettirmeme engel bir durummuş..
bu yapısal bozukluğun tedavisi var mı?hamile kalma şansım normal bir kadına göre ne orandadır?
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...

süleyman hocam; yanlız şunuda belirtmek istiyorum,ben bugüne kadar 3 tüp bebek denedim,laparoskopi ve histereskopi de oldum..2006 yılına ait hsg filmimde var..sayısız prof.'a muayene oldum hatta size de muayene oldum eğer hipoplazik uterus olsaydım bugüne kadar bu farkedilmezmiydi?haftaya size hsg sonucumu göstermek için gelicem hsg'yi siz istemiştiniz ama şuan moralmen demoralize olduğum için ön bilgi almak istiyorum yoksa size muayeneye gelemeden bakırköye gitmek zorunda kalıcam...

süleyman hocam; yanlız şunuda belirtmek istiyorum,ben bugüne kadar 3 tüp bebek denedim,laparoskopi ve histereskopi de oldum..2006 yılına ait hsg filmimde var..sayısız prof.'a muayene oldum hatta size de muayene oldum eğer hipoplazik uterus olsaydım bugüne kadar bu farkedilmezmiydi?haftaya size hsg sonucumu göstermek için gelicem hsg'yi siz istemiştiniz ama şuan moralmen demoralize olduğum için ön bilgi almak istiyorum yoksa size muayeneye gelemeden bakırköye gitmek zorunda kalıcam...

Merhaba,

Hipoplazik uterus overlerle ilgili değil rahmin küçük olması ile ilgilidir.
Değerlendirme yapabilmemiz için sonuçlarınız ile birlikte muayeneye gelmeniz gerekmektedir.

Görüşmek üzere
İyi günler dilerim

merhaba hocam;
dün hsg çektirdim hsg de sonuç hipoplazik uterus yazıyor..internetten araştırdım ne demek diye bir overin diğerine göre daha küçük olması demekmiş..bu durum hamile kalmama ve hamileliğimi devam ettirmeme engel bir durummuş..
bu yapısal bozukluğun tedavisi var mı?hamile kalma şansım normal bir kadına göre ne orandadır?
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...

Merhaba, durumunuz ile ilgili bir sonuca ulaşabildiniz mi? Tedavi uygulandı mı? Bende hipoplazik uterusum.

Merhaba, ben de evlendikten sonra cocuk sahibi olamayinca tedaviye basladim. Rahim filminin sonucunda hipoplazik uterus yaziyordu. Pco oldugum icin regl en bastan beri duzensizdi. Gebeligime engelin bu oldugunu saniyordum, rahimde bir anomali beklemiyordum. Bir de ben de evlenemeden once pek cok doktora gitmistim pco sebebi ile. Hic kimse rahmin kucuklugunden bahsetmemisti, o yuzden hsg raporu beni fazlasiyla soke etmisti. Sonra birkac kez histereskopi oldum ve rahmin normal rahim ebatlarindan kucuk oldugu soylendi hep. Ama sanirim benim rahmim evet kucuktu ama hipoplazik degildi. Cunku hipoplazik rahmin tanimini okuyunca gebeligin cok zor gerceklesecegi yaziyor ve soyleniyor. Cunku benim tup bebek tedavisi ile ikizlerim oldu, hem de 36.haftaya kadar tasidim bebeklerimi. Kendimi bir mucizeyi bizzat yasiyormus gibi hissediyorum hep.
Sizlere de bu sevinc nasip olsun,
Cani gonulden isterim bunu.

Back
X