Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkürler kills the cat.Teforun da zayıflamaya yardımcı olduğunu diyorlar ama:)))Bu arada acaba benim gibi tefor yada muadilini alan arkadaşlara soruyorum sabah 1 akşam 1 kullanan oldumu bu ilacı?
Ay evet, böyle düşünen bir grup insan da var :))
Bu ilacın direk zayıflamaya faydası olmadığının somut bir örneği benim sanırım..
Şimdi iyice kafanız karışacak ama durum söyle arkadaşlarım...
Hani 3,5 yıl önce ilk endokrin'le tanıştım ya o zaman TSH'ım 7 civarıydı... O zamanlardan beri L-thyroxin kullaniyorum... Galiba 1 sene önceydi 1 gün 1,25 1 gün 1,5 olan tabletimi ben kendi kafamdan günlük 2 tablete çıkarttım.. Sonra test yaptırıp doktora gitmeyi atladım.. Ama son 1 senedir kilomda bir oynama veya iştahımda bir azalma vs hiç bir sey olmadı... 1 Sene önceki TSH değerlerim 2,5civarındaydı...
Ofiste yine hemen hemen 1 seneyi aşkın garip bir organizasyon değişikliğimiz var. Çok çalışıyorum, gecem gündüzüm pek belli değil ve nasıl bir sinir var bende anlatamam üstelik yakın cevremdekiler "pamuk gibi kadınsın" derler bana.. Herseye öfkelenip bağırıp çağırıyorum ve zaten ilaçla kontrol altına almaya çalıştığım tansiyonum baktım öyle zamanlarda (tansiyon aletini ofiste tuttum bir süre) 19/10 falan olmaya başladı... Taşikardi gibi göğsümde kelebek uçmasına benzer bir his falan derken ben de direk bir kardiyologa gitmiştim ve adam sizin bu belirtileriniz hipo değil de hipertiroidi gibi görünüyor. İlacınız fazla geliyor sanırım, endo'cunuzu görün mutlaka deyip test yaptırmıştı hatta.. Şubat ayındaki testlerimde TSH 0,002 çıktı!!!!!!!
Ama ben ne yaptım aklımı başıma devşirip endoya gitmek yerine iş yüzünden yine erteledim ve en sonunda o uzun mesajımda bahsettigim yeni doktorumu buldum. Bu hafta yaptırdıgım test sonucunda da TSH 0,058... Bu yüzden ilacın dozunu sabahları 1,5 olacak şekilde düzenledik. 1 ay sonra nasıl çıkacak sonuç merak ediyorum gerçekten de..
Yani demem o ki; kullandığımız hormon replasmanı ilaçları (tefor, l-thyroxin, vs) zayıflamaya direk etkisi olan ilaçlar değil. Sadece bizim bünyelerde olmayan hormonların düzenli üretilip salınılmasına faydalı. Eh tabi bu hormon dengesi biraz dengeli olunca vücudumuzdaki tüm mekanizmanın da genel olarak bir parça bile olsa dengeli çalışmasına katkıda bulunuyor.
BEN DE L-THROXIN KULLANIYORUM.DR. TESTLER GÖRE SÜREKLİ DOZ AYARI YAPIYODU AMA DOĞUMDAN SONRA NE TEST YAPTIRDIM NE DR. UMA GİTTİM.PZR-PERŞ 1/2 D,ĞER GÜNLER TAM ALMAM GEREKEN DOZU BEN DE GEÇEN AY KAFAMDAN GÜNDE 2YE ÇIKARDIM( 4.-5. GÜN FALAN SABAHI ÖLÜYORUM SANDIM.FECİ Bİ ÇARPINTI ,MİDE BULANTISI...ZATEN SİNİR SON HADDİNDE...Bİ DAHA TÖVBE DEDİM! BUNLAR ÇOK İNCE AYARLAR VE DR. DIŞINDA MÜDAHELE ETMEMEK GEREKİYO.
Bu arada bize kilo aldıran tefor gibi ilaçlar değil bunların dozunda alınmaması eğer bu ilaçları almaz isek kilo alırız.Bana dr umdan söylenen bu.Yani eğer kilo alıyorsak hipotiridi yüzünden alıyoruz vücudumuz gerekli hormonu salgılayamıyor.Bunun salgılanması içinde bu ilaçlar veriliyor.Aslında bunu ilaç olarak düşünmemeliyiz.Bu bir ihtiyaç yemek içmek gibi:)
ayyyyyyyyyyyyy bi yanlışlık olmalıııııııııııııııııııııııııııııııııı!!!!
ben hiç o kilolarda olmadım,tabii şimdilik:Roflol:
ay pardon Nilhan75,Korkmaz Nilüfer,e soracağım soruyu sana sormuşum.çok özür.Korkmaz Nilüfer,cim o kiloları nasıl verdin?bi anlatta öğrenelim.