- 17 Mart 2011
- 148
- 138
- 303
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım benimde antikorlarım yüksekti. 500 küsürlü değerlerdeydi. ve haşimato teşhisi konuldu. ben euthrax 50 mg kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır. ve ilaç kullanmadan önce tam tamına 2 ayda 20 kilo aldım doğumdan 58 kilo çıktım ilk hafta 55 e düştüm ve hoop iki ay sonra 75 idim. ilaçtan sonra kilo alımım durdu. şimdi diet yapıyorum ama çok yavaş gidiyr açıkçası. tek tesellim almayıp azda olsa vermem.istersen farklı bir doktorunda fikrini al özellikle dahiliye doktoruna değil endokrin uzmanına görünmeni tavsiye ederim..Merhabalar, benim de ablam Haşimato annem Hipotiroid hastası. Ben de kontrol amaçlı tahlillerimi yaptırdım. Saç dökülmesi, uyku hali, yüzde ve gözlerde zaman zaman şişmeler ve aldığım 4-5 kiloyu aylardır verememe gibi şikayetlerim vardı. Sonuçlarımı bugün aldım.
TSH 2.62(0.34-5.60)
SERBEST T3 3.12(2.5-3.9)
SERBEST T4 0.78(0.61-1.12)
ANTİ TG 202.2(5-100)
ANTİ TPO 969
KOLESTEROL 222(112-200)
HDL KOLESTEROL 89
AST-(SGOT) 52(5.0-45)
Yaşım 35 yediklerime çok dikkat ederim. Kolesterolümün yüksek çıkması beni çok şaşırttı.
Doktorum ultrason istedi. Ama çıkan değerlere göre bir tedavi uygulanmayacak dedi. 6 Ayda 1 kontrol ettir dedi.
2-3 Gündür araştırıyorum TSH değerlerinin normal aralıkta olduğu ancak antikorların yüksek çıktığı durumlar Haşimato hastalığının belirtisi olabiliyormuş. Böyle durumlarda ilaç tedavisine düşük dozda başlanabiliyormuş. Bunu doktoruma sorduğumda antikorları düşürecek bir tedavi şekli şu anda yok dedi. Çok tereddütte kaldım acaba başka bir doktora mı gitsem... Fikir ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim![]()
Merhabalar, benim de ablam Haşimato annem Hipotiroid hastası. Ben de kontrol amaçlı tahlillerimi yaptırdım. Saç dökülmesi, uyku hali, yüzde ve gözlerde zaman zaman şişmeler ve aldığım 4-5 kiloyu aylardır verememe gibi şikayetlerim vardı. Sonuçlarımı bugün aldım.
TSH 2.62(0.34-5.60)
SERBEST T3 3.12(2.5-3.9)
SERBEST T4 0.78(0.61-1.12)
ANTİ TG 202.2(5-100)
ANTİ TPO 969
KOLESTEROL 222(112-200)
HDL KOLESTEROL 89
AST-(SGOT) 52(5.0-45)
Yaşım 35 yediklerime çok dikkat ederim. Kolesterolümün yüksek çıkması beni çok şaşırttı.
Doktorum ultrason istedi. Ama çıkan değerlere göre bir tedavi uygulanmayacak dedi. 6 Ayda 1 kontrol ettir dedi.
2-3 Gündür araştırıyorum TSH değerlerinin normal aralıkta olduğu ancak antikorların yüksek çıktığı durumlar Haşimato hastalığının belirtisi olabiliyormuş. Böyle durumlarda ilaç tedavisine düşük dozda başlanabiliyormuş. Bunu doktoruma sorduğumda antikorları düşürecek bir tedavi şekli şu anda yok dedi. Çok tereddütte kaldım acaba başka bir doktora mı gitsem... Fikir ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim![]()
selam arkadaşlar ben hipotroit hastasıyım zayıflama deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.şuan 61 kiloyum dr değerlerin normal dedi tsh 0.6 ama kilo veremiyorum..total ameliyat oldum levotiron kullanıyorum benimle aynı durumda olan arkadaşlar varsa paylaşalım ltfn..lahana çorbası diyetini uygulayabilirmiyim?..
hipotiroid hastası olduğumu 2 ay kadar önce öğrendim. levotiron kullanıyorum.tsh 85 lerdeydi. çok kolay kilo veremem ama kiloluda sayılmam..her şeyden önce burda ki çoğu arkadaşın aksine düşüncem şu; hipotiroid tedavisi kilo vermeyi kolaylaştırıyor. yani herkes te bir olumsuzluk okuyunca moralim alt üst oldu.ama arkadaşlar zaten metabolizmamız yavaş olduğu için kolay kilo alabiliyoruz bu ilaçlarla tedavi olunca metabolizma hızlanıyor ve kilo vermek kolaylaşıyor.. ben 3 kg verdim ama spor yapıyorum onun etkisi. arkadaşım da hipotiroid hastası 1 yıllık tedavi sonunda hiç bir şey yapmadan kilo vermeye başladı.. 10 ay kadar bir süre sonra kilo vermeye başlıyormuş vücut. ve şu da bir gerçek ki fazla kilosu olan insanlar daha kolay kilo veriyor kütle halinde inceliyor.. 5-6 kilo fazlalık öyle kolay verilmiyor metabolizma hızlı dahi olsa...kilo çok olmayınca vücut korumaya alıyor kendini haliyle.ben şuna inananlardanım "SAĞLIKLI HER İNSAN KİLO VEREBİLİR". ancak tek sorun şu levotiron tedavi sonrası kilo aldırıyor mu?
Ben de hipotiroid hastasıyım ve tsh 6,5 iken hamile kaldım..Sadece özellikle hamilelik sırasında da kullanmaya devam ettim..1,5 senedir ilaç kullanıyorum..Doğum yaptım ve bebeğim dokuz aylık..Ben ciddi bir şekilde rejim yapamıyorum..Yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum..Bazen de çokkk güzel yiyorum..Buna rağmen yavaş yavaş kilo veriyorum..Özellikle spor yapmak metabolizmayı hızlandırıyor..Tiroidim çalışmıyor diye takıntı haline getirmeyin arkadaşlar..Birde her gün dereotu yiyorum onun da faydasını gördüğüme inanıyorum..