hipotiroidi olan hamileler

RED JANUARY

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2007
29
0
86
Bursa
19 haftalık hamileyim ve bu ay ayptırdığım tahillerde tsh 8,61 çıktı ve hipotiroit teşhisi konuldu tefor adlı ilaca başladım ama çok korkuyorum çünkü bebeğimin zeka gelişimine etkisi varmış aranızda bu sorunu yaşayanlar varmı

Canim merak etme. Bu hastalik bile degil. Sadece ilacin yani teforun dozaji ayarlanacak. Muhtemelen sana yarim tefor verilmistir. Ama emin ol, o sana fazla gelicek. Cunku benimde TSH im 8 kusur cikmisti doktor yarim tefor verdi 4-5 ay kullandim ve gecen hafta TSh ima baktirdim, bir de ne goreyim acaip dusmus 0.01 olmus yani buda iyi degil. O yuzden ana tavsiyem ilacin dojazi iyice ayarlanana kadar her ay TSH ina baktir. Bence ilk zaman yarim aldiktan sonra, ilacin dojajini dusur mesela ceyrek almaya basla ama muhakkak doktorunla gorus ve TSH ini duzenli takip et. Inan bana bunda uzulecek hicbirsey yok.

Selam ben de hipotirodi hastasıyım, şu an da ilaç kullanıyorum...bildiğim kadarıyla tefor plesantadan geçmiyormuş, hem ilacı kullanmazsak asıl o zaman bebeğe zararlı..sen içini ferah tut ve mutlaka doktor kontrollerine git

evet canım yarım alıyorum teforu doktorum 15 günde bir ölçecek tsh ımı umarım düşerde saglıklı bir şekilde alırım bebegimi kucagıma

evet canım yarım alıyorum teforu doktorum 15 günde bir ölçecek tsh ımı umarım düşerde saglıklı bir şekilde alırım bebegimi kucagıma
Canim kesinlikle dusecek hapini aldigin surece ama dedigim gibi yarim cok gelecek o yuzden doktorunun 15 gunde bir bakacak olmasi iyi, ona gore ayarlar ilacin dozunu.

bende hipotroıd hastasıyım yarım tefor alıyorumm su an için bi sorunumuz yok bakalım hayırlısı artık

sakın kendinizi üzmeyin.ben de hipotiroidi hastasıyım.tefor kullandım hamileliğim boyunca.her ay kontrole gittim.ilacın dozunu ona göre ayarladı dr.m.şimdi oğlum kollarımda.çok da sağlıklı Allah'a şükür.içiniz rahat olsun..ilaçlarınızı düzenli kullanın bişey olmaz yavrularınıza Allah'ın izniyle....

İyi akşamlar ben de yeni öğrendim hipotiroidi olduğumu. hamile kalmaya engel olup olmadığı konusunda çok tedirginim. yazılarınız moralimi düzeltti. Dualarım sizinle!..

hipotiroid hamile kalmaya engel olabilecek bir rahatsızlık....ben de hipotiroid hastasıyım...nedensiz inferlite teşhisiyle mikro enjeksiyon yaptırdım ve şu anda 28 haftalık hamileyim...doktorum tam kanıtlanmış olmasa da hipotiroidin yumurtlama ve gebelik üzerinde negatif etkisi olduğunu söyledi..ayrıca tedavi edilmeyen hipotiroid rahatsızlıklarında çocuk da gelişim geriliği olabiliyor...lütfen bu rahatsızlığı küçümsemeyin..ilaçlarını saatinde alın...testlerinizi mutlaka yaptırın...asla unutmayın ki asıl ilacı almamak bebeğinize zarar verir...çünkü bebeğin kendisinin yapamadığı tek hormon tiroid...bunu sizden alıyor...yeterli alamadığı takdirde de gelişim gerilikleri ve bebek de de bu hastalığa rastlanması gibi sonuçlar ortaya çıkabiliyor...ilaç tek kurtarıcımız...aman kontrollerinizi ihmal etmeyin...hamileleiğiniz süresince de endokrinoloğunuz ne diyorsa onu yapın....

kızlar bende tiroid tedavisi görüyorum az önce kan verdim hatta hamileler bebek düşünenler sakın ihmal etmeyin benim tsh 0,01 e akdar düştü ilacın dozu fazla olduğu için buda hamileliğe engel olduğunu söyledi doktorum kontrollerinizi sıklaştırın 15 günde bir mutlaka tahlili yaptırıp değerlerinize bakın ilaç tedavisi doğru uygulandığı sürece problem olmaz doktor seçimi çok önemli o yüzden

bende hipotroit haşimatoyum ve 11.6 günlük hamileyim..her ay kontrole gidiyorum yarım levatron alıyorum 4 aydır..ilk zamanlar tsh 5 di,şimdi 2..
bir hafta sonra tekrar kontrolüm var dr. 1.50 olması lazım dedi bakalım hayırlısı..sık sık kontrollere gittikmi sorun yok arkadaşlar..size bişey sorcam sizdede mide bulantısı çok oluyomu yada başlarda oldumu?ben ölüyorumda bulantıdan:bbo:jinekolog dr. hipotroit yapar dedi...dahiliye dr. yapmaz asıl hipertroit yaparmış bende şaştım valla..off bitsede şu bulantılar rahatlasam çok fenayım çok:a015:

Herkese merhaba arkadaşlar. . Benim bir kızım var doğuştan Hipotiroidi hastası. Dün bir hemsire ye hastalığından bahsettim henüz 6 yaşında ama annelik işte. Hemşire dönüp vah vah ilerde çocuğu olmaz dedi. Dünden beri uyuyamiyorum arkadaşlar ne olur bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…