Hipotriodim var, hamile kalma olasılığım var mı?

bende aynı dertten muzdaribim bir sene önce bir gebelik yaşadım korunmayı bıraktığım ay gebe kalmıştım düştü maalesef bidahada olmadı.. 6 7 aydır ilaç kullanıyorum doktorum hormonların artık çok normal engel değil gebe kalmaya diyor . bende kimle konuştuysam ilaca başadıktan 6-7 ay sonra gebe kalmışlar bende bu ay aşılama yaptırdım tuttu mu tutmadımı bilmiyorum ama senin dediğin gibi çok üzülyorum artık :KK43:

benimde hipotirodim var kızlar ve gebelik istiyoruz 10 aydır ama olmuyor gerçi biz şubatta öğrendik daha önceki gebeliğimde böyle bi sorunum yoktu yeni çıktı mayıstada kist için yasmin kullandım bu ay değerimde 1.23 artık engel yok gebelik şansı çok yüksek dedi ama bakalım daha var adetime sizin değerleriniz ne kadar ?

İnternetten araştırmalarıma göre olasılığım biraz düşükmüş. Bu arada iki yıllık evliyim, korunmadığım halde hamile kalamadım... Doktora gittim, sentetik hormon ilacımı düzenli kullanıyorum. Burda hipotriodi olup da hamile kalabilen arkadaşlar var mı, merak ediyorum.. Günden güne moralim bozuluyor çünkü...
merhaba; sakın internet araştırması yapma :) ben nişanlıyken tiroid kanseri olduğumu öğrendim, tiroidimin tamamı alındı. Yani ilacımı ömür boyu içicem. korunmayı bıraktıktan bir ay sonra hamile kaldım! sapasağlam bir kızım var çok şükür. yalnıııııız en önemli şey iyi bir endokrinolog (dahiliyeci değil, sakın) çünkü ilaç dozun az olur da hamile kalırsan bebekte zeka geriliği, fazla olursa düşük olur. hormon düzensizliği gebe kalmanı etkiler. hamileyken 20 günde bir kan vererek ilaç dozumu artırdık, tsh değeri 1,5 ta sabitti düşün. doktorunu iyi seç, korkma.. kötü şeyler düşünme :KK66:

Merak etme takma kafana bende zehirli guatirim vardi 8 ay once hapla duzeldi ama engel olmuyo diye biliyorum ben bende 4 ay once dusuk yaptim simdi bile dusunuyoruz ikinci bebegi :) takma biraz psikolojikde oluyo benimde dusukten once 3 ay olmadi gebelik sonra tutttu ama hayirlsi degildi bebegimi kaybettim icimde oldu 7 haftalikken olur merak etme

ilaç ile normal seviyelerde olduktan sonra engel değil. ben de başarısız bir gebelik geçirdim. ilk ay hamile kalmıştım değerim 4 idi. doktor 1,5 --2,5 arası ideal demişti. şu an o değerlerde seyrediyor. ama sürekli aklımda oldu mu olmadı mı diye. olmuyorsa benim o yüzden olmuyor.

X