hipotroid ve gebe kalamama LÜTFEN YARDIM

aysbar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2008
368
3
116
Ankara
kızlar ilk gebeliğim düşük oldu.daha sonra hipotroid olduğumu öğrendim
.şimdi eutthrox diye bir ilaç kullanyorum sabah aç karnına yarım.
gebelik düşünüyorum fakat gebe kalamıyorum.4.denemedede fiyasko oldu.
önceden ilaç kullanmadığım zaman ilk gebeliğimde hemen hamile kalmıştım.
acaba ilaç mı gebeliği zorlaştırıyor?
benim gibi bu hastalığı yaşayanlar sizin nasıl oldu?
yoksa kafamımı takıyorum ondan mı olmuyor ?
canım sıkılıyor işte bu durumaaaaaa lütfen yardımmmmm
senağlama

Canım gerçekten kafanı takacağın ya da problem yapacağın bir sorun yok ortada. Olayları akışına bırak ve ne olursa olsun hapını kullanmayı sakın ihmal etme.

Şimdi, bende de hipotiroidi var. Hem de hamile kalmadan 6 ay önce öğrenmiştim. Önce yarımla başladım ilaç kullanmaya. Levotiron kullanıyorum. Ardından değerlerim düşmeyince ilacı bire çıkardılar. Bir testte daha değerler düşmeyince tiroid ultrasonu çektirdim ve nodül olmadığını öğrendim. Bu sırada hiç beklemediğim ve planlamadığım bir şekilde hamile kaldım. Bak ilaç kullanmadan hamile kalmışsın fakat bebeğin ne yazık ki düşmüş. Çünkü bu hastalığın yan etkisi ne yazık ki bu. O nedenle öncelikle ilaçlarını düzenli kullanmalısın. Bu konuda sana tavsiye edeceğim en iyi doktor ise Prof. Dr. Mete Düren. İnternet sitesi var. Oradan ona ulaşabilirsin. Tahlillerini yaptırıp, ona bir görünürsen bence iyi olur. Ama içini ferah tut. Ben ilaç kullanmasaymışım hamile kalma ihtimalimde yokmuş ama bunu daha sonra öğrendim. Şu an 4 aylık hamileyim ve hala bazı değerlerim düşmüş değil. İlaç sayısı günde 2'ye çıktı. Önce üzerindeki panik havasından kurtulman gerekiyor sonra da tedavini olacaksın ve hayırlısıyla da bebeğini kucağına alabileceksin. Sevgiler...

Canım korkmanı gerektirecek bir durum yok..Benim Tsh değerim 16 idi...ve gebe kalmıştım..öğrendikten sonrada eutthrox kullanmaya başladım hamileyken sabah kahvaltıdan 45dk önce 125mg alıyordum yani 2 tane birde çeyrek ve tsh degerim 3e düştü..

Doğumdan sonra ise günde 100mg alıyorum ve değerim 2,5 yani notmale düştü..
Troid gebe kalmayı zorlaştırıyor yada gebeysen düşük ile gebeliğin sonlandırılıyor..ama eger ilaç almas isen..ilacını alıyorsan korkacak hiç bir şley yok..
kafana bu kadar takma lütfen caım..

Bende gecen ay kan tahlili yaptirdim ve guatr baslangici oldugunu ogrendim. Doktor yarim tefor verdi. Bu ay tekrar kan tahlilinde tsh imin 1.69 a dustugunu ogrendim.

Bakin ilk ogrendigimde bende direkt bu siteye baktim cunku troid hormonunun yumurtlamayi direkt etkiledigini biliyordum. Ama burdaki herkeste bir telas bir yanlis bilgi, benide telasa soktu. Arkadaslar bu yazim Hipotroidisi olan arkadaslara: Hipotroidi ile hamile kalamamak soz konusu degildir. Alinan ilaclarla hamile kalamama durumuda soz konusu degildir kesinlikle. Esas o ilaclar alinmazsa sorun olur, dusuk riski olur. O yuzden neymis arkadaslar, Hipotroidim var hamile kalamiyorum demek yok artik. Cunku alakasi yok. Esas hamile kalip ama tedaviye gecmez yada ilac almazsaniz dusuk olma olasiligi cok yuksek.

Burdan daha once okuduklarim yuzunden bende telaslanmisim bos yere. Konu ile ilgili bilgimiz yoksa lutfen yorum yapmayalim.

Arkadaşlar merhaba,

Ben de 1 yıldır hamile kalamıyorum ve hipotroid olduğunu öğrendim. Yalnız benim tsh değerim fazlaca yüksek.(207,93) Hemen ilaç tedavisine başlandı(levatiron) Bu değerlere yakın tsh'ı olan biri varsa tedavi sürecini paylaşabilir mi?Ben tsh'ı bu düzeyde olan kimseyi duymadım henüz. O nedenle ilaç tedavisinin nasıl sonuçlanacağını veya bu doz artırımının nereye kadar gideceğini merak ediyorum.
Şimdiden teşekkürler,

207 miiiiiiii:1shok:
benım tsh en yuksek olduğunda 10,.. idi ve adetim gecikmişti bu yuzden. o değerde tsh ne duydum ne gordum arkadaşım bı yanlışın olmasın.

207 miiiiiiii:1shok:
benım tsh en yuksek olduğunda 10,.. idi ve adetim gecikmişti bu yuzden. o değerde tsh ne duydum ne gordum arkadaşım bı yanlışın olmasın.
Malesef doğru arkadaşım. Doktorlar da ilk yanlış olduğunu düşündüler.Testi tekrarladılar ancak sonuç aynı. Bu değere benim de anladığım pek rastlanmıyor.Bende halsizlik,uyku hali yapıyordu ama çok da fazla belirtisi yoktu(aşırı kilo, kabızlık, adet düzensizliği vb)Şimdi hamile kalabilmem için önce bu değeri düşürmemiz gerekiyor. Ancak ne kadar sürede düzeleceğine dair hiçbir fikrim yok.

geçmiş olsun konu ile ilgili bir bilgiye sahip değilim ama gecen haftalarda basıma talihsiz bir olay geldi yaklasık 5 haftalık hamileyken gittim kan testlerimi yaptırmaya tsh 7,75 çıktı bunun gebelikte iyi bişey olmadığını söledi dr lar ama ben bi dr a bağlı kalmayıp 3 ayrı yere 1 i aynı gün diğerleri ertesi gün olmak üzere kan verdim serbest t2 t3 ve tsh baktırdım ve 1 çıktı tsh ım çok şükürki ve ertesi gün öğrendiğim daha kötü bişey varki benim tahlil yaptırdığım kadın doğum hastanesinin ( devlet hastahanesi ) makinalarının bozukluğundan ötürü kan testim bu şekilde çıkmış bütün gece böğürerek ağlamam yanıma kar kaldı ...

benim ilk hamileliğim 6 haftalık hamileyken tsh değerime bakıldı ve 80 çıktı.Hemen ilaca başladık levoriton ilk 1 hafta çeyrek,2. hafta yarım,3. hafta tam aldım ilacı ve tekrar test yapıldı 42 ye düşmüştü sonra 15 gün tam olarak ilaca devam ettim tekrar test yapıldı 22 çıktı,tekrar 15 gün devam ettim aynı şekilde 11 çıktı,ve enson yaptırdığım testte 3.2 çıktı.Ben hipotirpidin hamile kalmaya engel olduğunu düşünmüyorum doktorlar bile şaşırdı ama ben 80 tsh la hamile kaldım hemde hiç ilaç tedevisi olmadan.Kafanıza fazla takmayın rahat olun herşeyein nedeni stres,stresten uzak durmaya çalışın arkadaşlar.Herkese hayırlı gebelikler dilerim :))))

hiç canını sıkma ilaçlarını kullan her sabah aç karnına iç mutlaka atlama bende hipotroidiyim tsh 90 a kadar çıkmıştı ama ilk seferde hamile kaldım..kafana takmazsan olur bence

bende hiptroidim ve haşimato..benimde 5,5 di..yarım levatron verdiler..3 ay sonra 3 indiğinde hamile olduğumu öğrendim ve tabi ilaca devam... şimdi ise 1.59..aynen devam ediyoruz yine..her ay kontrol... bende bide nodül var haziranda yine ölçüm yapılacak bakalım büyümüşmü diye inşaallah bişey yoktur..
ilaçlarını düzenli kullandığın sürece sorun olmayacaktır canım..

bende de hipotiroid vardı bir ay ilaç tedavisi gördüm doktor geçtiğini söyledi hapı bıraktırdı.ama üç ay geçti hala hamile kalamadım.çok merak ediyorum kaç ay sonra olcaak...lütfen bilgisi olanlar bişeyler söylesinn...

Ben hem hipotroid hem de pko hastasıyım.
Şu anda 11 haftalık hamileyim.
Hamileliğimden yaklaşık 1 yıl önce tiroid rahatsızlığımı öğrenmiştim ilaç kullanıyordum.
Hamile kaldığımı öğrendiğim gün TSH 5,65 idi T3 VE T4 değerlerim normal.
Şu anda 12-15 günde bir tahlil yaptırıyorum,ilacın dozu sürekli artırılıyor.
Ancak halen istenilen değere ulaşamadık
En son ölçümde tsh 4,50 idi.

Konuyu açan arkadaşım ilaçları ömür boyunca kullanmak zorundayız.
İlaç kullanmazsan hem hamile kalman çok güçleşir hem de hayati tehliken başlar.
İlaçlarını düzenli iç lütfen ben bile hamile kaldıysam herkes kalabilir.

Sevgili Sunay derha dr nu değiştir.
Bu hastalıkta tamam artık normale döndün ilacı bırak diye birşey olamaz.
Bu ilacı ömür boyunca içmek zorundayız.

arkadaşlar hipotroidim var geçen ay 9.24 çıktı tahlil sonuçlarım 1 ay ilaç kullandım 50mg her sabah en son tahlilim 4.15 çıktı şu an hamile olabilirim ilacın dozajını arttırmam gerekirmi çünkü emin değilim ne yapmam gerekir lütfen yardımcı olun...

canım beım degerlerımdesenın gıbı korkmasakın ılacını duzenlı kullan degerlerın normale ınıncee hamıle kalmaman ıcın engel yok ınsallh. benım 9 aylık bebışım varsımdı. eger kullanmazan hem kılolu hem agresıf uykucu acayıp bıseyy olursun hamılede kalamazsın hamılelıgındededoktra danısacaksın ılacın dozunu mutlaka bu hastalıktan korkmayın. kafan a goredozu arttırıp azltma doktorauzmanasor

Arkadaşlar bende dört ay önce iki aylık düşük yaptım hipotroidi oldugum ortaya çıktı simdi ilac kullanıyorum böyle olup tekrar hamile kalan var mı aranizds

Merhaba kızlar bende 15 yaşında graves hastası oldum yıllarca tedavı oldum zehirli Guatr olduğu için başka yan etkileri de vardı tedavım yanıt vermedi 19 yaşında troid bezimin tamamı alındı sürekli ilac kullanıyorum cocuk düşününce doktora gittim ilacımı ayarladık 2ay sonuç alamadık ayrıca adetlerim düzenli olsada polikistik over de vardı sonraki ay hamile kaldım hemen doktora gittim tsh 5 di t3 t4 normaldi suan 8 haftalık hamileyim ilacımın dozu iki katına çıktı ayrıca zehirli Guatr olduğu için cocuğa geçmemesi için tetkikler yapıldı şükür sorun çıkmadı ayrıca filiz ve iyot içiyorum bebişim için Allah herkese nasip etsin ben burda olmuyor yazanları okudukça 3. Ayda ağlamaya başlamıştım mucizemiz geldi şükür Allah'a o yüzden stres yapmayın umutsuzluğa düşmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…