Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar HİPOTROİDİ OLUP SAÇI DÖKÜLEN BAYANLAR

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

baharylmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2020
42
10
38
27
Ben 50 lik levatiron kullanıyordum normalde test yaptırdığım zaman da kanda tshım 3 çıkıyor normal değerde, 4 aydır saçlarım hiç durmadan dökülüyor doktorum ilaç kullandığımda yerine gelir dökülmesi de geçer demişti.Diğer tüm değerlerim normal.Aralık ayından beri de ilacımı kullanıyorum.Sizin de ilaç kullandığınız halde saç dökülmeniz oluyor mu? Hipotroidin kaderi mi bu?

tsh bir kere 7 bir kere 6 çıktı ondan sonra ilaç kullanınca normale döndü, bugün baktırdım 1.52 hatta ama doktor bırakmıcaksın ömür boyu kullan dedi

Tiroit tedavisinde saç düzeliyor normalde. Youtubeda birçok örnek var bu konuda.
Demir eksikliğiniz var mı? Tiroit hastalarında genelde ferritin düşüklüğü de oluyor çünkü.

Ben 50 lik levatiron kullanıyordum normalde test yaptırdığım zaman da kanda tshım 3 çıkıyor normal değerde, 4 aydır saçlarım hiç durmadan dökülüyor doktorum ilaç kullandığımda yerine gelir dökülmesi de geçer demişti.Diğer tüm değerlerim normal.Aralık ayından beri de ilacımı kullanıyorum.Sizin de ilaç kullandığınız halde saç dökülmeniz oluyor mu? Hipotroidin kaderi mi bu?
Benim annemde var bir ara alnı baya açıldı şuan 60 yaşında ama saçları gayet iyi. Tryamazol gibi bi ilacti sanırım. Bunu kullaniyo

Hipertroid var sanırım ilaç kullanınca düzelmiş, çoğu kişininde ilaç kullanınca düzeliyor benim dozu fazla mı geliyor anlamadım

10 sene once hipotroid teshisi kondu ustune polikistik over ciktim.bu 10 senede ilacimin dozu 150mg a kadar cikti.ve saclarim bitti arkadaslar.kuru cansiz yumak gibi kedi tüyü gibi saclarimla basbasayim.organik sampuan bakim yaglari ne yapacagimi sasirdim.ne olur fikri olan varsa paylassin lutfen...

Baktırıyorum hep ama yok, d vitaminine baktırmadım bi.Aknelenme de mevcut birde
Sac dökülmesi ve akne birlikte seyrediyorsa adetinizin üçüncü günü, FSH, LH, östradiol, serbest testesteron, Total testesteron ve shbg hormonunuza baktırın. Veya ultrasonda yumurtalıklarıniza baktırın. Polikistik over olabilirsiniz.

Onlara da dün baktırdım hepsi normal çıktı doktor aknelenme ve saç dökülmesi için diane verdi iki kutu sigara icmeyeceksen dedi internetten araştırdım dianeyi gömen gömene akciğerine emboli olan dvt olan, herkes çok tehlikeli yasmin kısmen daha az etkili diyorlar.Zaten dianenin üzerinde de oral kontraseptif değildir yazıyor.Ama adetim bitti ilk ve 5. Günü kaçırdım sanırım diğer ayı bekleyeceğim yasmin icin.Sırf saç dökülmesi ve aknelenme için de kullanmak ne kadar doğru bilemedim:(

Saç Sorunlarına Veda Etmeye Hazır Olun!

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X