• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Hipp bio cam kavanoz yemek öğünleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

denizz2009

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2015
1.056
528
123
Türkiyede var mı bilmiyorum. Ama avrupadan olanlar bilir.
Siz Hipp in cam kavanozundaki yemeklerinden kullanıyor musunuz?
Ne kadar sağlıklı? Tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.

Canım Türkiye'de meyve ve sebze püreleri var. Ben yedirdim bikaç kez organik sertifikası almak o kadar kolay değil. Sonuçta dışarıdan aldığımız meyve Sebzeler ne kadar organik

Canım Türkiye'de meyve ve sebze püreleri var. Ben yedirdim bikaç kez organik sertifikası almak o kadar kolay değil. Sonuçta dışarıdan aldığımız meyve Sebzeler ne kadar organik
Cnm burda avrupada bu cam kavanozlar öyle böyle diyil baya çok satılıyor. Evet ilk başta havuç, kabak gibi sebze püreleri oluyo. Sonra 4, 6, 8, 10, 12 aylık gibi ayrılıyor yemekler. Ve resmen yemek yani sebzeli, etli, balıklı veya vejeteryan.
Ve herkes alıyor sonuçta hipp in markası organik.

Bozulmaması için nasıl bir yöntem uyguluyorlar ben de bunu merak ediyorum. Özellikle etli olanları.

Konserver maddesi içermiyor, renklendirivş ve tatlandırıcı içermiyor diyor. Zaten bebek gıdası olduğu için yasak diye yazıyor üzerinde.

Kapağı çökük, açarken ses geliyo. Hani evde kendimiz konserve hazırlarız ya. Bende bilemedim.
Etli olanlar riskli ama etli yapmayız. Bir de ben kayısı püresi yapmıştım mesela dışarda bozuldu. Sanırım buzdolabında saklamam lazımdı. Bilemedim bana yine de koruyucu madde vardır gibi geliyor.

Etli olanlar riskli ama etli yapmayız. Bir de ben kayısı püresi yapmıştım mesela dışarda bozuldu. Sanırım buzdolabında saklamam lazımdı. Bilemedim bana yine de koruyucu madde vardır gibi geliyor.
Normalde koserve zaten buzdolabında saklanmazki. Kuru ve ışık almayan yerde saklanır. O zaman hazırlanışında bi sorun var gibi geldi bana?

Normalde koserve zaten buzdolabında saklanmazki. Kuru ve ışık almayan yerde saklanır. O zaman hazırlanışında bi sorun var gibi geldi bana?
Yani evet öyle tabiki. Ama konserveden bir bakteri sebebiyle zehirlenenleri duyunca tedirgin oldum bende. Diğer konservelerimde hiç sıkıntı yaşamamıştım. Böyle firmalar böyle riskleri hele de bebekler için göze almazlar gibi geliyor. Neyse bu güven meselesi güvenen yedirir. Benim içim rahat etmediği için denemedim hiç. Belki de çok faydalı bilemiyorum.

Milupanın tek meyve püreleri var. içerisinde şeker yok. tamamen meyveden yapılmış. Diğer markalara baktığımda hipp, herobaby hepsinde şeker var. Bu sebeple kesinlikle milupa tek meyve derim. evimde de eksik olmaz :)

Milupanın tek meyve püreleri var. içerisinde şeker yok. tamamen meyveden yapılmış. Diğer markalara baktığımda hipp, herobaby hepsinde şeker var. Bu sebeple kesinlikle milupa tek meyve derim. evimde de eksik olmaz :)
Slm cnm, bebeğiniz kaç aylık?
Bunu hangi öğün veriyorsunuz?
Kahvaltıda neler veriyorsunuz?

Slm cnm, bebeğiniz kaç aylık?
Bunu hangi öğün veriyorsunuz?
Kahvaltıda neler veriyorsunuz?
Öğle uykusundan sonra veriyorum. bazen yoğurtun içerisine koyuyorum. bazen direkt veriyorum. Çok seviyor bir de baktım tadı da harika şekeri de yok. manavdan aldığından bin kat iyi meyvelerdir eminim.
kahvaltı da Aptamilin kaşık maması var. sütlü 5 meyveli. onu yapıyorum içerisine pekmez yumurta, ceviz ve labne peynir koyuyorum :) silip süpürüyor. Bir de boş pirinç unu yemememiş oluyor :) vitamin alıyor tahıl aıyor.

Türkiyede var mı bilmiyorum. Ama avrupadan olanlar bilir.
Siz Hipp in cam kavanozundaki yemeklerinden kullanıyor musunuz?
Ne kadar sağlıklı? Tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.

Merhaba Denizzzz,

Bende kisa bir sure kullandin onlari, ilk pureye gecis yaptigimiz dönem... 1 ay kadar.
zaten yutmuyordu, tukuruyordu geri, guzelce yemege baslamasi 1 ay suruyor...
Sonrada evde bulunduruyordum cam kavanozlari, acil bir yere gidecegim zaman vs... ayda 2-3 defa veriyordum.

Sonra kendim pure yapmaya basladim, 3 tencerede. 1i kiymali sebzeli, 1i tavuklu sebzeli, 1i balikli sebzeli.
sonrada boyle minik kutucuklar aldim, kapaklari 3 renkli olan.
kiymali olanlari kirmizi kapakli kutulara
tavukli olan pureleri yesil kapakli kutulara
balikli olanlari mavi kapakli kutulara koydum.
Bunu boyle dondurucuda sakladim, bittikce yenisini yaptim.

zaten cok uzun sure pure yemedi kizim, bizimle beraber yemek yemege basladi sofrada.

Öğle uykusundan sonra veriyorum. bazen yoğurtun içerisine koyuyorum. bazen direkt veriyorum. Çok seviyor bir de baktım tadı da harika şekeri de yok. manavdan aldığından bin kat iyi meyvelerdir eminim.
kahvaltı da Aptamilin kaşık maması var. sütlü 5 meyveli. onu yapıyorum içerisine pekmez yumurta, ceviz ve labne peynir koyuyorum :) silip süpürüyor. Bir de boş pirinç unu yemememiş oluyor :) vitamin alıyor tahıl aıyor.
Cvp için teşekkürler cnm, bende sabah kaşık maması veriyorum ama içine ceviz koymadım daha. Erken mi, yoksa koyabilir miyim? Oğlum 7 aylık şimdi 8. Ayın içindeyiz.

Merhaba Denizzzz,

Bende kisa bir sure kullandin onlari, ilk pureye gecis yaptigimiz dönem... 1 ay kadar.
zaten yutmuyordu, tukuruyordu geri, guzelce yemege baslamasi 1 ay suruyor...
Sonrada evde bulunduruyordum cam kavanozlari, acil bir yere gidecegim zaman vs... ayda 2-3 defa veriyordum.

Sonra kendim pure yapmaya basladim, 3 tencerede. 1i kiymali sebzeli, 1i tavuklu sebzeli, 1i balikli sebzeli.
sonrada boyle minik kutucuklar aldim, kapaklari 3 renkli olan.
kiymali olanlari kirmizi kapakli kutulara
tavukli olan pureleri yesil kapakli kutulara
balikli olanlari mavi kapakli kutulara koydum.
Bunu boyle dondurucuda sakladim, bittikce yenisini yaptim.

zaten cok uzun sure pure yemedi kizim, bizimle beraber yemek yemege basladi sofrada.
Cnm sende saol cvp için, bende yaptım püre ama şöyle. Patates ve havuç beraber buharda pişirip dediğin gibi küçük porsiyonluk ayırıp attım dondurucuya.
Sonra tavuk, kuzu sonra sebzelerden brokoli, kabak bunları ayrı yaptım ve buz küpü gibi dondurdum ve artık menü alıp istediğimden karıştırıyorum.
Aynısını elma ve armutta yaptım buharda pişirip. Kahvaltısında kullanıyorum.
Sadece balık yapmadım onu hazır alıp kavanozda veriyorum.
Tabi arada hazırlardanda veriyorum sonuçta organik diye, zaten şunun şurasında ne kaldıki yakında normal bizimle yer.

Back
X