Bebek Beslenmesi hipp kaşık maması

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

arzumustafa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2011
8
0
Arkadaşlar merhaba, öğrenmek istediğim bir şey var hipp in organik pirinçli tahıl bazlı ek gıda kaşık maması var bu bildiğimiz pirinç unu mu?

Arkadaşlar merhaba, öğrenmek istediğim bir şey var hipp in organik pirinçli tahıl bazlı ek gıda kaşık maması var bu bildiğimiz pirinç unu mu?
Evet içinde sadece pirinç unu var. Ama organik üretim.
Birde piyasadaki diğer pirinç unu mamaları gibi şeker katkısı yok

Akaibu çok teşekkür ederim cevabın için o halde güvenle yedirebiliriz bebeğimize peki normal pirinç unları gibi pişiriliyor mu?

Ben hep hipp kullanıyorum. Yulaflısını 7 tahıllısını pirinçlisini dönüşümlü olarak veriyorum. Kahvaltıda yumurtasını falan karıştırarak. Açıkcası piyasadaki en güvenilir marka olduğunu düşünüyorum. Şeker katkısı olmadığı için çocuğun iştahınıda kapatmıyo. Ona bağımlı halede getirmiyo.
Pişirilmeden yapılıyo. İster anne sütüyle ister toz mamayla istersen suyu kaynatıp biraz ılıdıktan sonra karıştırarak yapıyosun sana kalmış.

ben de alıp deneyeceğim peki bu pirinçlisiyle nasıl muhallebi yapıyorsun? içine meyve filan katıyor musun?
Arkasında tarifi yazıyo zaten. örneğin 100 ml suyu kaynatıp ort 50 derece olacak kadar ılıştırıp 2 yemek kaşığı kadar tozdan ekliyorum. Karıştırıyorum iyice. Bi süre sonra muhallebi kıvamına geliyo. Boş da yedirebilirsin. Ben kahvaltısını ekliyorum yumurta peynir fındık veya ceviz , kaju ekleyip karıştırıp yediriyorum.
Karadut şuan mevsimi onu ekliyorum evde varsa. Meyve rendesi ekliyorum bazen.
Boş yedirmeyi pek tercih etmiyorum açıkcası

Hanımlar merhaba bebeğim dün 4. Ayını doldurdu. Anne sütü kullanıyor fakat artık yetmiyor ve ona yetirebilmek için kendimi parçalıyorum. Mamaya başladık ama onu içmiyor ne kaşıkla ne biberonla bu kaşık mamasından versem yer mi sizce tıkandım yardım edin ne olur

Hanımlar merhaba bebeğim dün 4. Ayını doldurdu. Anne sütü kullanıyor fakat artık yetmiyor ve ona yetirebilmek için kendimi parçalıyorum. Mamaya başladık ama onu içmiyor ne kaşıkla ne biberonla bu kaşık mamasından versem yer mi sizce tıkandım yardım edin ne olur

4.ay da zaruri durumlarda başlatılıyor ek gıdaya ama tabi dr kontrolü ve tavsiyeleriyle
Dr a gidemezseniz en azından sağlık ocağına gidin bence

Ya da illa ki vermek istiyorsanız hippin organik pirinç unlusundan başlayabilirsiniz
Önce mamayla yapmayı deneyin
Onu sevmezse içine gene hippin organik meyve püreleri var
Elmalı ya da armutludan bikaç kaşık ekleyerek tatlandırabilirsiniz
Çok büyük ihtimalle yer
Ufak olduğundan kıvamını akışkan yaparsanız kolaylıkla yer inşallah

X