Hırçın Çocuk

UneTasseDeCafe

Sözünü tartmadn söyleyn,aldığı cevaptan incinmesin
Kayıtlı Üye
2 Mart 2013
1.808
1.673
133
Konya
Herkese merhaba.

Malum okullar açıldı ve benimde Ekim 2013 doğumlu bir oğlum var anasınıfına başlayan.
İki gündür okulda öğretmenine ve arkadaşlarına vurma eğilimi varmış. Ve bugünde öğretmenini ve arkadaşını ısırdığını öğrendim . Ne yapacağımı bilmiyorum bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Acaba erken mi gönderdim demeden edemiyorum.
Bu durumuna nasıl dur diyebilirim ?
Not: Daha önce kreşe gitmedi.

2013 dogumluysa zaten anaokulu olmali seneye sanirim okula başlayacak. Normalde de boyle mi yoksa uyum sorunumu yaşıyor. Öğretmen iyise çözülür herşey bence

Okulunda pedagog yok mu ? Varsa nasıl değerlendiriyor bu durumu ? Yoksa güvendiğin bir hastaneden randevu al hemen .

Çocuklarda kendini savunma ,kıskanma ,kontrol etme isteği ,dikkat çekme ,keşfetme gibi birçok sebeple ısırma güdüsü oluşur .bunu kontrol altına almak ve alışkanlık haline gelmeden hemen çözmek gerekir .neden ısırdığını sorup ,neden ısırmaması gerektiğini anlatmalısın .bana kalırsa pedagog yardımı iyi olur .öğretmenini de isiriyorsa empati ve uyarıdan anlamıyor demektir .bide kendini güvende hissetmiyor olabilir .kreş onun hayatında büyük bir değişikliğe sebep oldu neticede .hic bilmediği bir ortam ve insanlar onu tedirgin etmiş olabilir ..

çocuğa nasıl davranıyorlarda çocuk öyle davranıyor bu da önemli
çocuklar eşyalarını mı alıyor ? dalga mı geçiyorda vuruyor?
çocuğu suçlamadan önce problemin ne olduğunu sorun
öğretmeni arkadaşına vurduğu için ona kötü davrandı da bu yüzden mi vuruyor?

bunlar belki vurmasını haklı çıkarmaz
ama o daha çocuk ve kendini nasıl ifade edeceğini bilmiyor
çocuğunuzu başkalrının yanında yanlış yapıyorsun diye azarlamayın
arkadaşlarının yanında küçük düşürmeyin siz gidince aa annen kızdı diye dalga geçmelerine fırsat vermeyin

yargılamadan önce problemi söylemesini sağlayın

Lisansı okul öncesi öğretmenliği yüksek lisansı PDR olan erken çocukluk uzmanıyım.
Çoçuğunuzun yaşı anasınıfı için uygun.
Bununla birlikte sosyal-duygusal gelişimi nasıl?
Okula başlamadan önce agresif tutum ve davranışları var mıydı?
Okula uyum-oryantasyon süreci nasıl yönetildi?
Tek çocuk mu? Siz çalışıyor musunuz?
Bebekliğinde kim baktı? Bakım veren kişiyle ilişkisi nasıldı? Bu sorulara vereceğiniz cevaplar önemli.
Kısacası bu soruna etki eden pek çok faktör olabilir, okul danışman psikoloğundan yardım isteyin.
Siz de süreçte sakin olun, okuldaki bu istenmeyen davranışları için çoçuğunuzu cezalandırmayın,olumsuz sözler söylemeyin.

Önceden kendisine müdehale edilince tepki veriyordu ama konuşarak çözüyorduk bunu. Okulda uyum haftasında sürekli bir erkek öğrencinin oyuncaklarını aldığını anlatıyordu . Normalde sinirlenince bir kenarda yalnız kalıp düşündüğünde geri gelir özür diler . Ben ve annem birlikte büyüttük . Bizimle ilişkileri iyidir sohbet eder konuşuruz. Yapma etme gibi müdahale de pek bulunmamaya çalıştım yanlış birşey yaptığında başına gelebilecek sonuçları hep anlatarak çözdüm başta kızsa da anlıyordu oda tamam anne diyordu .

Lisansı okul öncesi öğretmenliği yüksek lisansı PDR olan erken çocukluk uzmanıyım.
Çoçuğunuzun yaşı anasınıfı için uygun.
Bununla birlikte sosyal-duygusal gelişimi nasıl?
Okula başlamadan önce agresif tutum ve davranışları var mıydı?
Okula uyum-oryantasyon süreci nasıl yönetildi?
Tek çocuk mu? Siz çalışıyor musunuz?
Bebekliğinde kim baktı? Bakım veren kişiyle ilişkisi nasıldı? Bu sorulara vereceğiniz cevaplar önemli.
Kısacası bu soruna etki eden pek çok faktör olabilir, okul danışman psikoloğundan yardım isteyin.
Siz de süreçte sakin olun, okuldaki bu istenmeyen davranışları için çoçuğunuzu cezalandırmayın,olumsuz sözler söylemeyin.
Tek çocuk . Ben şimdilik çalışmıyorum . Uyum haftası güzeldi aslında sorun yoktu . Ama öğretmen öğrenciler birbirine hakimiyet kurmaya çalışıyor dedi bugün

Görüştüm 1 ay gözlemleyelim bugün gözlemlediğim kadarıyla uyum sürecinde , aslında uyum sağlamayacağı büyük bir sorunu yok dedi . Kalabalık aile içinde yetişen çocuklarda oluşabilecek bir durum olduğunu söyledi.

arkadaşlarına vurması ve ısırması klasik hırçınlık olabilir de

sınıfta öğretmene vurmaya ve ısırmaya nasıl cesaret ediyor

evde birisi bir şeyi yapma deyince diğer ebeveyne sığınıp dediğini yaptırma durumu var mı

ya da işte anneniz ağlatma kızım çocuğu ver yapsın aç izlesin gibi tepkiler veriyor mu

yetişkinden talimat almayı yedirememiş bir başkasına da sığınamamış direkt öğretmene fiziksel olarak yönelmiş gibi geldi

çevremdekileri düşünüyorum öğretmen onlara göre çok büyük yaklaşmaları zor

bu arada 2013 Ocak doğumlu çocuğunu ilkokula okula başlattı komşum anasınıfı için erken değil ama gelişimine bakılır belki seneye de anaokulu ile ilkokula yumuşak geçiş sağlanabilir

Herkese merhaba.

Malum okullar açıldı ve benimde Ekim 2013 doğumlu bir oğlum var anasınıfına başlayan.
İki gündür okulda öğretmenine ve arkadaşlarına vurma eğilimi varmış. Ve bugünde öğretmenini ve arkadaşını ısırdığını öğrendim . Ne yapacağımı bilmiyorum bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Acaba erken mi gönderdim demeden edemiyorum.
Bu durumuna nasıl dur diyebilirim ?
Not: Daha önce kreşe gitmedi.
valla gıdalr çocuklarıda etkiledi sanırım, hepside çocuk demeye şahit ister...

arkadaşlarına vurması ve ısırması klasik hırçınlık olabilir de

sınıfta öğretmene vurmaya ve ısırmaya nasıl cesaret ediyor

evde birisi bir şeyi yapma deyince diğer ebeveyne sığınıp dediğini yaptırma durumu var mı

ya da işte anneniz ağlatma kızım çocuğu ver yapsın aç izlesin gibi tepkiler veriyor mu

yetişkinden talimat almayı yedirememiş bir başkasına da sığınamamış direkt öğretmene fiziksel olarak yönelmiş gibi geldi

çevremdekileri düşünüyorum öğretmen onlara göre çok büyük yaklaşmaları zor

bu arada 2013 Ocak doğumlu çocuğunu ilkokula okula başlattı komşum anasınıfı için erken değil ama gelişimine bakılır belki seneye de anaokulu ile ilkokula yumuşak geçiş sağlanabilir
Ailemde öyle birşey olmuyor ancak benim kendi dedemin sürekli kızdırmaya çalışma huyu yüzünden oldu hep . Kendisiyle konuşup anlattım bu durumu tekrarlamayacağını söyledi . Aslında önceki davranışlarına göre bir gelişme var . Pedagog daha önce toplum içine karışmadığı için bir süre uyum sorunu olabilir ama düzelir dedi. Bende yaptığı ve yapacağı şeylerin sonucunu ona anlattım şimdilik anlaşmaya vardık yarın göreceğiz bakalım.

Ailemde öyle birşey olmuyor ancak benim kendi dedemin sürekli kızdırmaya çalışma huyu yüzünden oldu hep . Kendisiyle konuşup anlattım bu durumu tekrarlamayacağını söyledi . Aslında önceki davranışlarına göre bir gelişme var . Pedagog daha önce toplum içine karışmadığı için bir süre uyum sorunu olabilir ama düzelir dedi. Bende yaptığı ve yapacağı şeylerin sonucunu ona anlattım şimdilik anlaşmaya vardık yarın göreceğiz bakalım.

bence alışır çözülür

öğretmeni ile işbirliği halinde bir süre idare edin değişimi siz de görürsünüz

Ogertmen fiziksel bir mudahale de mi bulunmus. Durup dururken ogretmeni mi isirmis oglunuz?

Mesela bende yuvadayken kardeşimle öğretmeni isrimistim. Annem bizi yuvaya bırakmıştı. Bizi odaya bırakıp kaçar gibi çıktı. O zamanlar bizi yuvaya bırakma şekilleri böyleydi demek. Neyse biz tabi annee diye peşinden gitmek istedik. Öğretmen de bizi tuttu engelledi. Biz de haklı olarak kadınla mücadele ettik. Isırdık bol bol kadını.

bence alışır çözülür

öğretmeni ile işbirliği halinde bir süre idare edin değişimi siz de görürsünüz
Aslında 2 haftada baya değişim gösterdi evdede farkediliyor bu durum . Kavga sorununu çözebilirsek bir sorunumuz yok . Daha sonrasında öğretmeniyle görüştüm dışarı da arkadaşlarıyla güzelce oynadığını anlattı.

Back
X