• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hırs

Ben kendimi biliyorum merak etmeyin. Sizde bilseniz iyi olur. Fazla alingansiniz zira. Tukenmis denen uyeden farksiz birsey soylemedim cunki :KK51:
Objektiv konu acmayan objektiv cevaplar alamaz /alamazsiniz demek istedim.
Iyi forumlar..

Ben kendimi biliyorum merak etmeyin. Sizde bilseniz iyi olur. Fazla alingansiniz zira. Tukenmis denen uyeden farksiz birsey soylemedim cunki :KK51:
Objektiv konu acmayan objektiv cevaplar alamaz /alamazsiniz demek istedim.
Iyi forumlar..
Yalnız objektif olacak.kusura bakmayın takıntı bende ki

Sorun degil. Hatirlatmaniz iyi oldu. Almanca yazmis karistirmisim. Almanca da objektiv yaziliyor :KK70:
Biliyorum biliyorum Almanca da öyle yazıldığını:)O yüzden belirttim zaten takıntı olduğunu.çoğu insan kendi dilimizde olan kelimeleri bile doğru yazamıyorken başka dilden dilimize girenleri nasıl düzeltelim dimi:)

E sen oyle yazarsan ona gore yorumlar alirsin zaten. Objektiv birsekilde konu acarsan dogru cvplar alma ihtimalin artar.
Yok sirf ego tatmini yapmak kendini hakli cikarmak adina yalan yanlis veya tarafli yazarsan ona gore de yalan yanlis cvplar alirsin.

1-Ben de kendimi biliyorum.
2-Alıngan değilim.
3-Eleştiriye de açığım, ancak eleştirinin tarzı ve içeriği önemli.

Tükenmiş'le, sizin yazdığınızı lütfen karşılaştırın.

Yine de yorumunuz için teşekkürler.

Ne kadar objektif olabilir?

sen oyle yazarsan ona gore yorumlar alirsin zaten. Objektiv birsekilde konu acarsan dogru cvplar alma ihtimalin artar.

Belki ben karşımdaki kişiyi kışkırttım ve sorun benden başladı ama o kısmı atlayıp sadece muhatabımın beni kırıcı davranışlarını anlattım ne olacak şimdi?

Yok sirf ego tatmini yapmak kendini hakli cikarmak adina yalan yanlis veya tarafli yazarsan ona gore de yalan yanlis cvplar alirsin.

Yazdiklariniza karsi cevap verdim.
Alintiladim hatta sayfalar oncesi. Tekrar alintadim..bende takintiliyim dir... Hay allahim yahu :KK70:

Peki sevgili Knowthyself o halde bu duruma mimik ve vurgulardan yoksun yazılı iletişimin cilvesi diyebiliriz.
Ayrıca bence bu takıntıdan farklı bir şey. Söylenmek istenenin doğru anlaşılamaması durumu mesela.

Belki ben karşımdaki kişiyi kışkırttım ve sorun benden başladı ama o kısmı atlayıp sadece muhatabımın beni kırıcı davranışlarını anlattım ne olacak şimdi? Yukarıdaki paylaşımımda bu cümleyi maalesef gerçek hayatta tanık olduğum şekilde bazı insanların daima kendini haklı gösterme alışkanlığıyla kendi yapıp söylediklerini inkar ederek veya saklayarak muhatabını suçlama psikoljisi ile davranışını (kendime çevirerek) izah etmeye çalıştım.
Yani; sanal forumlarda da her türlü insan olduğuna göre tamamen muhatabını suçlayarak anlatıp anlatmadığını bilemeyeceğimizden, - gerçeği çarpıtarak anlatan kişileri kast ederek söyledim- anlattığına ne kadar güvenebiliriz? demek istedim. Bu konu başlığını da zaten öyle bir kişinin son günlerdeki bardağı taşıran son damlalarına istinaden yazdım.

Bana göre insanın hatasını kabul etmesi ve düzeltmeye çalışması müthiş bir erdem. Böyle bir insan benim nezdimde çok muteberdir. Amaa,çevremize bir bakalım bu yapıda kaç tane insan bulabiliriz? Zaten bu sayı çok olsa ilişkilerdeki pek çok kaos yaşanmayacaktır. Belki de dürüstlüğü sevdiğim ve dedikodu kültürünü sevmediğim için ben bu durumları anlayamıyorum.

Bir de ben daha yapıcı ve eğitici diyaloğa ve yorumlara alışkın olduğum için bazen sorun yaşayabiliyorum.

Demek ki neymiş arkadaşım takıntı unsuru bazen spontone gelişebiliyormuş :))) Sevgiler...

Alinti yapinca farkettim ki siz birbirinizi
yanlis anlamissiniz.
MinaMinam kendini hakli cikaricak yorum yapabilirler demis.
Knowtheyself onu yapan insanlar o zaman yanlis yorum almislar olur demis ama bunu MinaMinam kendine soylenilen soz olarak algilamis ki ben de oyle zannettim.

Dikkatli sekilde yorum alintilayip yorum yapmak lazim yoksa yanlis anlasilma olabilir.

Alinti yapinca farkettim ki siz birbirinizo yanlis anlamisainiz.
MinaMinam kendimizi hakli cikaricak yorum yapabiliriz demis.
Knowtheyself onu yapan insanlar o zaman yanlis yorum almislar olur demis ama bunu MinaMinam kendine soylenilen soz olarak algilamis ki ben de oyle zannettim.
Dikkatli sekilde yorum alintilayip yorum yapmak lazim yoksa yanlis anlasilma olabilir.

Sükürler olsun beni anlayan cikti :KK70:
Vallahi sinirlerim bozulmustu ne oluyor dedim...bende anladim yanlis algilandigimi o yuzden tekrar alinti yaptim.
Sikinti yok kizlar o yuzden..insanlik hali.
Tesekkurler tukenmis :KK15:

Sükürler olsun beni anlayan cikti :KK70:
Vallahi sinirlerim bozulmustu ne oluyor dedim...bende anladim yanlis algilandigimi o yuzden tekrar alinti yaptim.
Sikinti yok kizlar o yuzden..insanlik hali.
Tesekkurler tukenmis :KK15:

Iyi ki alinti yapmissiniz yoksa inanin yorumunuz tamamen farkli algilaniyor.
MinaMinam sizi yanlis anlamakta hakli.
Yanlis anlasilma olmasina sevindim demek ortada kotu niyet yok bu guzel olmus.:KK200:

Sevgili Tükenmiş, beni anlamanızın yanısıra ve hatta daha çok dürüstlüğünüz için teşekkür ediyorum. :KK200:

Bana göre insanın hatasını kabul etmesi ve düzeltmeye çalışması müthiş bir erdem. Böyle bir insan benim nezdimde çok muteberdir. Amaa,çevremize bir bakalım bu yapıda kaç tane insan bulabiliriz? Zaten bu sayı çok olsa ilişkilerdeki pek çok kaos yaşanmayacaktır. Belki de dürüstlüğü sevdiğim ve dedikodu kültürünü sevmediğim için ben bu durumları anlayamıyorum.

Ilk sayfada yazdigim gibi. Umursamayaksiniz boylelerini.
Zaten kaos yaratmak isteyen insandan uzak durulmasi gerek.
Bence herturlu durulur. Sabir meselesi olsa dahi. Yani sizi cok iyi anliyorum aslinda. Bende bu tur olaylar yasadim. Yani kiskirtilip suclu duruma dusuruldum. O yuzden en iyi tepki tepkisizliktir.
Boyle hirsli insanlarin kendilerine ve cevrelerine nasil zarar vermesini engelleyebiliriz diye sormussunuz.
Kendisine zarar vermesini niye engelleyelim? Niye enerjimizi oyle insanlara tuketelim? Kimse kimseyi degistiremez. Bunlari kendimize sormaliyiz...
Hayat bizim hayatimiz. Ve bu tarz insanlardan uzak durabilir kendi dengemizden cikarmalarina izin vermemeliyiz.
Odak noktamizi istemedigimiz seylerden uzak tutalim. Zihinsel iyi seylerle ve kendimize ve gelisimimize fayda saglayan seylerle ugrasalim. Hatta hatta cevremizde ki iyi insanlara bakalim. Baktikca cogalsinlar :KK6:.. Bir seye nekadar onem verirsen okadar cok gorursun okadar cok hayatina cekersin.
Belki baskasinda gordugunuz hirs sizin icinizde de vardir. Ve kabul etmiyorsunuzdur.. Ic dunya dis dunyanin yansimasi dir.

Bakin mesela bende hirs yaptim. Yanlis anlasildim diye :KK70:positif hirs olarak algilayalim bunu simdi :KK53:
Ama aslinda amaan kim ne dusunurse dusunsun diyebilirdim.
Yani aslinda sizin suclama psikolojisi dediginiz seyi de cocukluk olarak gorebiliriz. Bazi insanlar yaptiklari hatalari kendileri bile kabul etmek istemiyor ki zaten..o olgunlukta degil. Ve tipki bir kucuk cocuk nasil inkar eder ve karsisindaki ne atar sucu..caresizlik icinde. Bazi insanlarda o cocukluktan cikmamistir daha diyebilir ve hos gorulu olup gecebiliriz onlarin hirslarini ve karsisindaki insani suclamalari. Ki psikolojide boyle geciyor dogru biliyorsam. Hem Boylelikle size karsi yapilan hirs ve kiskirtmalara daha guzel bir bakis aciniz olur. Guler gecersiniz..

Bazen de soyle oluyor galiba insanin kisiligine zit olan kisi insana daha cok batiyor.

Ornegin acik sozlu birine dusuncelerini saklayan kisi,fedakar birine bencil kisi,konuskan birine sessiz kisi zit oldugundan rahatsizlik veriyor.

Hirs icinde aynisi gecerli zitliklar catisma doguruyor.Ama onlara da fazla bulasmadan ilerlemek gerekiyor.

Bakin mesela bende hirs yaptim. Yanlis anlasildim diye :KK70:positif hirs olarak algilayalim bunu simdi :KK53:
Ama aslinda amaan kim ne dusunurse dusunsun diyebilirdim.
Yani aslinda sizin suclama psikolojisi dediginiz seyi de cocukluk olarak gorebiliriz. Bazi insanlar yaptiklari hatalari kendileri bile kabul etmek istemiyor ki zaten..o olgunlukta degil. Ve tipki bir kucuk cocuk nasil inkar eder ve karsisindaki ne atar sucu..caresizlik icinde. Bazi insanlarda o cocukluktan cikmamistir daha diyebilir ve hos gorulu olup gecebiliriz onlarin hirslarini ve karsisindaki insani suclamalari. Ki psikolojide boyle geciyor dogru biliyorsam. Hem Boylelikle size karsi yapilan hirs ve kiskirtmalara daha guzel bir bakis aciniz olur. Guler gecersiniz..

Bakın hepimizde, istisnasız her insanda olumlu ve olumsuz tüm kişilik olgularından bazılarından daha az, bazılarından daha çok olmak üzere bir miktar mevcut, bu insan olmanın gereği zaten. Bunlar insanın fıtratı gereği var. Bunda hemfikiriz. Ama aklımızı kullanarak, kötü özellikleri kişiliğimize kazımak yerine onları bertaraf edip, iyi huylarımızı geliştirmeye çalışıyoruz değil mi? Zaten akıl bunun için verilmemiş mi? Şu noktada size katılıyorum; kişiliğin oluşumunda insanın çocukluğunun nasıl geçtiği yaratılış özelliği kadar önemli etken. O yüzden çocukluğunu yaşayamamış insanlar belki yetişkin çağlarında da çocuk kalabiliyorlar.

Açıkçası ben sizin durumunuzu hırs olarak düşünmedim, belki siz içinizde yanlış anlaşıldım, düşüncelerimi anlatamadım diye üzüldünüz ve buna hırs dediniz, bilemiyorum ,ama sonuçta açıklama yaptık ve birbirimizi anlayabildik.
Hırs konusunda benim demek istediğim farklı bir şey. Kendini olduğundan farklı göstermek için başkalarının omuzunda yükselmek gibi bir aciz bir duygu.

Tabii ki hayat hep bizim düşündüğümüz ya da arzu ettiğimiz gibi devam etmiyor. Örneğin gerçekten sabırlı ve biraz fazla hoş görülü bir insanken, yakalandığım haşimato hatalığı nedeniyle sabrım da, hoş görüm de eskiye göre azaldı, fakat halen kendi kendime telkin ediyorum; ne kadar yaşarsan yaşa hayat aslında çok kısa, kötülükten hiç bir kazanım olmaz... Sabırlı ol, hoş gör, üzmeye üzülmeye değmez... İnanın kendime hep bunları söylüyorum, çünkü zaten yapım o yönde. Sonuçta insanız, belki bazen şeytan dürtüyor galiba,bir an doğruları unutabiliyoruz. Allah her an' ımızı iyi yapsın. :KK19::KK37:

Herkese merhabalar :)

Hırs dediğimiz kişilik olgusu herkeste bir miktar var da, bazılarında normal dozun çok çok üstünde olabiliyor ve bu da aslında sosyapat kişiliğin önemli bir göstergesi. Aşırı hırsa sahip bireyler insanlara karşı fazlasıyla kırıcı ve yıkıcı olabiliyorlar. Hedeflerine ulaşmaları için her ne şekilde olursa olsun, her yolu mübah sayabiliyorlar.

Hepimizin çevresinde az çok bu insanlardan var. Bazılarını görmezden gelmemiz, yok saymamamız mümkün olabilirken bazılarından ilişkilerin zorunluluğu gereği yakayı kurtarmak mümkün olmuyor. Bu aşırı hırslı insanlarla kendimize ve kendisine zarar vermeden baş edebilmenin en iyi yolları sizce neler olabilir?
Hayatımızın her döneminde böyle insanlarla karşılasabiliriz hırslı psikopat kompleksli sinirli narsist.. Ama aramıza sınır koyabiliriz. Böylece bizim iç dünyamızı etkileyemezler

Hayatımızın her döneminde böyle insanlarla karşılasabiliriz hırslı psikopat kompleksli sinirli narsist.. Ama aramıza sınır koyabiliriz. Böylece bizim iç dünyamızı etkileyemezler

Haklısınız. Kesinlikle yapılması gereken bu. Teşekkürler,sevgiler..

• Beğen
Reactions: Den
Gecmis olsun. Allah sifa versin ilk once.

Kendini olduğundan farklı göstermek için başkalarının omuzunda yükselmek gibi bir aciz bir duygu.

Evet boyle insanlar var. Ama dedigim gibi en onemlisi kendi gelisimindir. Yani bir baskasini cozmemek lazim bukadar ince bir sekilde. En fazla, o kisiler de bu gordugum sacmaliklar niye beni etkiliyor diye sormak lazim kendimize. O zaman cozumu kolay olur.
Mesela benim boyum kucuk diye dalga gecmeye calisir biri. Ama icimde o tarz yara yok kendimle barisigim. Gulerim..karsi taraf bunu anladigi vakit birdaha o yonlerimden vurmaya calismaz. Yani kisaca hersey icimizde bitiyor.
Birde bazen boyle insanlarin faydasi da var aslinda. Sizi birseylerle kiskirta bilen insan size kendi yaralarinizi gosterir.
Bakin mesela kendimden memnun olmasam bu boy meselesine takilirdim. Hatta bilincsiz olsam karsi tarafa kizardim. Oysa birsey degistirmezdi ona kizmam. Cunki olay bende bitiyor.

Simdi siz ustun körü anlatiyorsunuz burda birseyler tam net cvp veremiyorum da.
Ama anladiniz sanirim beni. Sabriniz kalmamis olabilir. Gayet normal. Onu da kabul edin. Ama hislerinizi bastirmayin yinede. Oldugu gibi kabul edin. Zaten hisler gelip gecici. Fazla anlam yuklememek lazim. Bugun guler yarin aglariz. Bugun yagmurlu hava yarin gunesli olur.

Teşekkür ederim Knowthyself, Allah bana ve tüm hastalara acil şifalar versin.

Katılıyorum,kesinlikle o tür insanlardan uzak durmak lazım. İnsan bazı olumsuz özellikleri İNSAN denen varlığa yakıştıramıyor ya belki de o yüzden incindim. Gerçi ona bakarsan incinmekten kendimizi alamayız, en doğrusu önemsememek.
Sevgiler.

Back
X