Hırsımdan geceleri şu parmaklarımı ısırıp, dudaklarımı kanatıyorum

Dediginiz gibi olsun diyelim..Annesi kardeşleri o halde iken kendisi de mutlu olamaz ki..Yani kendimi yerine koyup söylüyorum bunu..
Sizin bizim için geçerli bu, bu kız için değil artık, zaten sağlığı bozulmus,travma üstüne travma yaşamıs, bundan sonra bir mucize olup hersey yoluna girse bile bu travmalarla basetmesi yıllarını alacak, sizi anliyorum ama şu anne kutsaldır tabusunu bi sorgulayın, evet annelerin çoğu kutsaldır da hepsi değildir ,çocuğunu koruyup kollamayan kendi dertlerinin yükünü çocuklarina yükleyen bunu da analık kisvesine saklanarak yapan kadinlari da ayırın artik nolur

Böyle bi adamdan o kadar çok çocuk yapmamayı da akıl etseydi keşke. Zamanında sizinle birlikte o da çalışmaya baslasaydi ayrı eve çıkardınız, en azından son geçirdiğiniz yıllar daha huzurlu olabilirdi.
Tabii ki önceliğin kendi yuvan olacak. Kocasını o seçti, babanı sen değil.
O kadar çocuk derken zaten üç kardeşiz

Sizin bizim için geçerli bu, bu kız için değil artık, zaten sağlığı bozulmus,travma üstüne travma yaşamıs, bundan sonra bir mucize olup hersey yoluna girse bile bu travmalarla basetmesi yıllarını alacak, sizi anliyorum ama şu anne kutsaldır tabusunu bi sorgulayın, evet annelerin çoğu kutsaldır da hepsi değildir ,çocuğunu koruyup kollamayan kendi dertlerinin yükünü çocuklarina yükleyen bunu da analık kisvesine saklanarak yapan kadinlari da ayırın artik nolur

Annem burda yazdığınız hiçbir tanıma uymuyor neden anneme böyle şeyler söylüyorsunuz daha iki çocuğum var bosansam sende gidince ben onlara nasıl bakacağım diye düşünüyor ben bakarım ben ederim diyorum elin adamı baktirmaz diyor evlenmede gözüm yok zaten o bu şekilde düşünüyor yaşadığım hiçbir şeyi aklımdan silemiyorum söyle içimden gele gele gulemiyorum ruh gibi yaşayıp gidiyorum tutunacak bir şeyler arıyorum hergun Allah'ın hergunu bir şey oluyor

Geçmişi değiştiremezsiniz. Sürekli hatırlayıp hatırlatıp kendinizi üzersiniz ancak. Keşke herkes mutlu huzurlu yuvaları büyüse ama öyle olmuyor işte. Çocukluğun geçti o yüzden üzülmek kin gutmek sana zarar verir.
Artık yetişkin birisin çalışacaksın güçlü olacaksın muhatap olmayacaksın.
Bende böyle düşünüyorum Allah'a inancım tam çok şükür geçmişi bırak diyorum millet neler neler yaşıyor diyorum ama gün geçtikçe daha fena oluyor her şey daha kötü oluyor

O bu hayatı seçtiyse kendi bileceği iş, seni de aynı pislik çukuruna çekmeye hakkı yok. Kendini kurtar. Evliliğin tek kurtuluş olduğunu düşünme.

Burada gördüğüm kadarıyla böyle anneler çocukken çocuklarını korumuyorlar, büyüdüklerinde de çocuklara yük oluyorlar. Kendi sorunlarını çocuklarına yüklüyorlar.

Annem burda yazdığınız hiçbir tanıma uymuyor neden anneme böyle şeyler söylüyorsunuz daha iki çocuğum var bosansam sende gidince ben onlara nasıl bakacağım diye düşünüyor ben bakarım ben ederim diyorum elin adamı baktirmaz diyor evlenmede gözüm yok zaten o bu şekilde düşünüyor yaşadığım hiçbir şeyi aklımdan silemiyorum söyle içimden gele gele gulemiyorum ruh gibi yaşayıp gidiyorum tutunacak bir şeyler arıyorum hergun Allah'ın hergunu bir şey oluyor
Canım benim evladım yasindasın, inan ki seni kirmak için yazmadım onları,anne olunca ne demek istediğimi anlayacaksın, annenin seni koruyup kollamadigini soylemek annene hakaret değil ama sen buna bile üzülmüssun haklisin,anadır,candır ama şu anda hem tecrubeli bir evlat hem de bir anne olarak ben sana diyorum ki sen herşeyden değerlisin, bu hayata gelmeyi sen seçmedin,önünde koca bir hayat var önce kendini kurtar sonra gücün yeterse diğerlerine yardım edersin

Buna benzer bir hayatın parçası oldum.
Annem çok fedakardır diyorsunuzdur , öyledir de ama bu yaptıkları yanlışı değiştirmiyor malesef.
Son satırlarınızı tekrar tekrar okuyun , anneniz kendince fedakarlıklar yapmış sizin için ama 3 kardeşten geriye birşey kalmamış, hiç olmuşsunuz. Doğru yol mu bu?
Ve bu travmalar ömür boyu gitmiyor, evlenseniz bile bir hayatınız olmuyor.
Anneniz malesef kendi hayatı da dahil 3 hayatı da böyle bir adama katlanarak bitirmiş.
Yazık değil mi şimdi, tek seçenek bu muydu?
Hala da hatasına devam ediyor, kendini de sizi de tüketmeye devam ediyor, annenizi ikna edin birşekilde ayrılmaya.

Psikiatride şunu yap bunu yap pek demiyolar cevremdeki insanlar gitti ilaç verdiler hepsinede. Psikoloklar var onlarda pahalı bende gitmek istiyorum ama... Senin kendine bi hayat kurman lazim babanla da gorusme sonradan iyi davranırsa bayramdan bayrama görüşürsün

Burada gördüğüm kadarıyla böyle anneler çocukken çocuklarını korumuyorlar, büyüdüklerinde de çocuklara yük oluyorlar. Kendi sorunlarını çocuklarına yüklüyorlar.
Aynen, içinde olan da bizim kadar net göremiyor gerçeği bence. 40 yaşında arkadaşım annesine bir ilişkisinden bahsedince, ilk tepkisi sen evlenirsen benimle kim ilgilenecek olmuş. Bu kadının maddi olarak ihtiyacı bile yok, başka evli çocukları da var. Sevinmesi gerekirken....işte

evet der uzaklaş o akrabadalarndan pardon akbabalardan der..
Psikiyatriye gitsem diyorum bazen çünkü sabrettikce imtihanim artıyor kufurlerinden kavgalarindan yaptığı her şeylerden akrabalarinin anneme bana kardeslerime soktuğu laflardan biktik usandik psikiyatriye gitsem de anlatsam derdimi uzun uzun bize cektirdiklerini anlatsam bana şunu yap bunu yap der mi acaba

Buna benzer bir hayatın parçası oldum.
Annem çok fedakardır diyorsunuzdur , öyledir de ama bu yaptıkları yanlışı değiştirmiyor malesef.
Son satırlarınızı tekrar tekrar okuyun , anneniz kendince fedakarlıklar yapmış sizin için ama 3 kardeşten geriye birşey kalmamış, hiç olmuşsunuz. Doğru yol mu bu?
Ve bu travmalar ömür boyu gitmiyor, evlenseniz bile bir hayatınız olmuyor.
Anneniz malesef kendi hayatı da dahil 3 hayatı da böyle bir adama katlanarak bitirmiş.
Yazık değil mi şimdi, tek seçenek bu muydu?
Hala da hatasına devam ediyor, kendini de sizi de tüketmeye devam ediyor, annenizi ikna edin birşekilde ayrılmaya.

Ayrılmıyor ne yapayım çeksem gitsem mesela şimdi şu an bugün nereye gideceğim

Psikiatride şunu yap bunu yap pek demiyolar cevremdeki insanlar gitti ilaç verdiler hepsinede. Psikoloklar var onlarda pahalı bende gitmek istiyorum ama... Senin kendine bi hayat kurman lazim babanla da gorusme sonradan iyi davranırsa bayramdan bayrama görüşürsün

O seytanla ne görüşeceğim vicdanim el vermedi bayram diye elini öptüm gel öpeyim dedim şu dudaklarim parcalansaydida onun pis ellerine degmeseydi kendime hayatı nasıl kuracağım

Back
X