Hirsizlik ve yalan soylemek hastalikmidir !

Jolyss

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
3.712
2.367
333
Merhaba arkadaslar,

Fazla detaylara girmeden ablamla ilgili dertlerimizi paylasmak istiyorum.

Ablam yillar once evlendi ve bu evlililikten bir tane kizi oldu. Dogumdan sonra depresyona girmis, kocasi sahip cikmamis.. ve bosandilar ... kizi babasiyla yasiyor yillardir.. tabi arada ablam gidip goruyor...

Her neyse zaman gectikce ablam dahada kotu olmaya basladi.. hastanede yatti bi kac kez ama cozum bulamadik.. hastanedende cikmis bir kac kez arkadasinda kalmis.. hastane annemleri ariyordu kiziniz nerede diye..

Ve sorunlarin ardi arkasi kesilmedi.. ablam hirsizlik yapiyormus megerse ( annemin imzasini taklit ederek para cekmeler, babamin, benim annemin banka kartlarinin numaralarini alip kontor yuklemeler, dahada bir suru ardi arkasi kesilmeyen hirsizliklar) ve asiri derecede yalan soylemeye basladi.. soylediklerinin %99 yalan.. sacma sapan insanlarla arkadas etmeye basladi.. tamamen kendini birakti ve sorumluluk almamaya basladi durumu dahada kotulesti.. bu halleri yillardir devam ediyor.. Telefon, sigara, para, yemek olmazsa olmazlarindan.. hatta babamin telefonunu bile babamdan habersiz goturmus satmis..

Inanin detaylara girsem roman olur..

En son enistemden, nisanlimdan ve benden para yuruttu.. parasi oldugu halde..

Simdi size sormak istiyorum bu yaptiklarinin hastalikla ilgisi varmi sizce ?

Enistem ablama bi daha onu eve alma demis, gelirsede ortada bisey birakma demis. Nisanlim ise ondan sogudum, kapimizi calarsa iceriye almicam dedi..

Yorumlariniz bizim icin cok onemli..

Lohusa depresyonu bunlara sebep olur mu bilmiyorum .doktorlar ne diyor bu konuda? Allah sizin yardımcınız olsun. Çok zor gerçekten.

Lohusa depresyonu bunlara sebep olur mu bilmiyorum .doktorlar ne diyor bu konuda? Allah sizin yardımcınız olsun. Çok zor gerçekten.
Doktorlarda sasirmis durumda.. sizofreni degil ama sinirda diyor kimisi, kimisi baska birsey soyluyor..
bizde sasirdik.. inanin artik hastanelikte bir durum soz konusu degil kabul etmiyorlar..

Sanırım ablanın ciddi tedaviye girmesi gerekiyor.Anlattıklarınıza bakilirsa bunları hasta olduğu için yapıyor izlenimi verdi.Çok geçmiş olsun

Anormal bı ailede yetişmediyse ben bunların birer tercih olduğunu düşünüyorum. Belki parayı çok seviyodur. Belki kötü alışkanlıkları için çok paraya ihtiyacı vardır belki elinden parasını alan bı sevgili edinmiştir. Olasılıklar cok

Merhaba arkadaslar,

Fazla detaylara girmeden ablamla ilgili dertlerimizi paylasmak istiyorum.

Ablam yillar once evlendi ve bu evlililikten bir tane kizi oldu. Dogumdan sonra depresyona girmis, kocasi sahip cikmamis.. ve bosandilar ... kizi babasiyla yasiyor yillardir.. tabi arada ablam gidip goruyor...

Her neyse zaman gectikce ablam dahada kotu olmaya basladi.. hastanede yatti bi kac kez ama cozum bulamadik.. hastanedende cikmis bir kac kez arkadasinda kalmis.. hastane annemleri ariyordu kiziniz nerede diye..

Ve sorunlarin ardi arkasi kesilmedi.. ablam hirsizlik yapiyormus megerse ( annemin imzasini taklit ederek para cekmeler, babamin, benim annemin banka kartlarinin numaralarini alip kontor yuklemeler, dahada bir suru ardi arkasi kesilmeyen hirsizliklar) ve asiri derecede yalan soylemeye basladi.. soylediklerinin %99 yalan.. sacma sapan insanlarla arkadas etmeye basladi.. tamamen kendini birakti ve sorumluluk almamaya basladi durumu dahada kotulesti.. bu halleri yillardir devam ediyor.. Telefon, sigara, para, yemek olmazsa olmazlarindan.. hatta babamin telefonunu bile babamdan habersiz goturmus satmis..

Inanin detaylara girsem roman olur..

En son enistemden, nisanlimdan ve benden para yuruttu.. parasi oldugu halde..

Simdi size sormak istiyorum bu yaptiklarinin hastalikla ilgisi varmi sizce ?

Enistem ablama bi daha onu eve alma demis, gelirsede ortada bisey birakma demis. Nisanlim ise ondan sogudum, kapimizi calarsa iceriye almicam dedi..

Yorumlariniz bizim icin cok onemli..
Ablanızın cocuklugundan bu güne neler yasadigini bilmek gerek. Hasta olmasına neden olacak ağır seyler yasadiysa elbette neden hastalıkla ilgisi olmasin.

Ablaniz hastaligi esnasinda muhtemelen sosyal bir cevre gezme tozma cafeye gtme alisveris yapma gibi seylerden mahrum kalmistie sonucta hastanede. Acaba siz ona para vermediniz mi nasilsa gerek yok diyipte yani ihtiyaci oldugu icin yapmis olabilir bunu cunku evde kimse para vermiyorsa

Anormal bı ailede yetişmediyse ben bunların birer tercih olduğunu düşünüyorum. Belki parayı çok seviyodur. Belki kötü alışkanlıkları için çok paraya ihtiyacı vardır belki elinden parasını alan bı sevgili edinmiştir. Olasılıklar cok
Annem babam yillarca bu durumun pencesinde.. inanin cok guzel bir ailede yetistik.. annem babam bizler ablama defalarca anlattik destek olmaya calistik ama anlamiyor.. tedaviside devam ediyor yillardir gereken ilaclarini kullaniyor ama hep ayni.. degisen birsey yok.. bende sizin gibi dusunuyorum..

Hicbir insan evladi durduk yere bu durumlara dusmez. Kimbilir neler yasadi da kendinden boyle vazgecti.

Ablanizi karsiniza alin onu sevdiginizi soyleyin. Ve psikologa gitmesine destek cikin. Gitmiyorsa siz biraz olumlu konusun. İcine sevgi tohumlari ekin, hatirlatin.
Hemen degismese bile birgun aklina gelir ve filizlenir soyledikleriniz.

Normal olmadığı aşikar. Ben hasta olduğunu düşündüm anlattiklarinizdan yada madde filan kullanıyor gibi .

Dışlamak yerine her halükarda hasta olduğunu varsayıp çare aramalisiniz. Eve sokmamak çözüm değil sonuçta ablaniz.

Ablaniz hastaligi esnasinda muhtemelen sosyal bir cevre gezme tozma cafeye gtme alisveris yapma gibi seylerden mahrum kalmistie sonucta hastanede. Acaba siz ona para vermediniz mi nasilsa gerek yok diyipte yani ihtiyaci oldugu icin yapmis olabilir bunu cunku evde kimse para vermiyorsa
Devlet gereken destegi sagliyor.. hem manevi hem maddi.. ona ragmen bu hareketlerine devam ediyor.. bununlada kalmiyor bu kez sagdan soldan para istiyor.. annem kac kere borcunu odedi.. birde mesela pazara gidiyor aldiklarini yazdirip geliyor.. ve arkasinda yazdirmadim diye yalan soyluyor..

Annem babam yillarca bu durumun pencesinde.. inanin cok guzel bir ailede yetistik.. annem babam bizler ablama defalarca anlattik destek olmaya calistik ama anlamiyor.. tedaviside devam ediyor yillardir gereken ilaclarini kullaniyor ama hep ayni.. degisen birsey yok.. bende sizin gibi dusunuyorum..
İlaç icmekle hırsızlık yok olmaz. Her garip davranana ilaç dayamaktan bikmadilar. Terapi gibi yöntemler denediniz mi

Devlet gereken destegi sagliyor.. hem manevi hem maddi.. ona ragmen bu hareketlerine devam ediyor.. bununlada kalmiyor bu kez sagdan soldan para istiyor.. annem kac kere borcunu odedi.. birde mesela pazara gidiyor aldiklarini yazdirip geliyor.. ve arkasinda yazdirmadim diye yalan soyluyor..
Madde kullaniyor olma ihtimali yüksek sanki. Yani sürekli bir para ihtiyaci varsa o parayi verdigi bir yer de vardir.

Hicbir insan evladi durduk yere bu durumlara dusmez. Kimbilir neler yasadi da kendinden boyle vazgecti.

Ablanizi karsiniza alin onu sevdiginizi soyleyin. Ve psikologa gitmesine destek cikin. Gitmiyorsa siz biraz olumlu konusun. İcine sevgi tohumlari ekin, hatirlatin.
Hemen degismese bile birgun aklina gelir ve filizlenir soyledikleriniz.
Cnm zaten yillardir psikolojik destek aliyorki.. ama duzelme olacagina gerileme var.. destek oluyoruz bu kezde arkamizdan isler ceviriyor.. cikari oldugu zaman anneme annecim diyor kibarlasiyor..

İlaç icmekle hırsızlık yok olmaz. Her garip davranana ilaç dayamaktan bikmadilar. Terapi gibi yöntemler denediniz mi
Terapiyede gitmis kendisi ama duzelme yok.. hastanelik bir durumda yok.. doktor kac kere hastaneye yatmasini red etti.. bana ben sizin dusmaninizim dedi , ben sizden kurnazim, siz kendinizi kurnazmi zannediyorsunuz dedi..

Ablanız kleptomani hastası. Tedavilerle iyileşmesi mümkün. Fakat sizin ki gerilemiş gibi.

Halamın kızı da yıllardır öyle. Gittiği her evde hırsızlık yapar. Gırdıgı dükkanlarda da oyle. Bazen buzdolabı magnetlerı bazen değersız takı bazen yüzük(altın) bazen telefon. Yanı değerlı degersız fark etmıyor. Kac kez hallettık duzeldı dedıler ama nafıle. Bır ara calıstıgı yerden bır seyler calmıs içeri girmiş. İçeri girdiğinden sonradan haberimiz oldu. Ama öyle bunalımlı halleri yoktu gayet rahat sankı o degılde baskası yapmıs gıbı kaybolan eşyayı sizinle birlikte arayabiliyor. Sülalede hırsızlık yapamadığı tek ev bızım evdi. Biraz benden korktugundan bıraz da gozu kalmasın dıye aldığımız ya da verdıgımız esyalar yuzunden sanırım. Bu arada çok zenginlerde bile hırsızlık hastalıgı olabılıyor sanırım hayatlarına heyecan katmak istediklerinden. Bir diğer kuzenim şizofren onda öyle hırsızlık falan yok. Hastalığı anlaşılmadan önce hırcın ve de saldırgandı. Teşhisi konulup İlaç kullanmaya basladıktan sonra bunlardan eser kalmadı.

Cnm zaten yillardir psikolojik destek aliyorki.. ama duzelme olacagina gerileme var.. destek oluyoruz bu kezde arkamizdan isler ceviriyor.. cikari oldugu zaman anneme annecim diyor kibarlasiyor..

Konusma terapisi aliyormu? Sirf ilaclarla olmaz cunki.
Konusma terapisi aliyor ve hala duzelme yoksa psikologunu degistirin.
Cikarlari icin annecegim demesinde anormallik yok. Yani insanoglu oyledir canim. Ablana hasta damgasi vurmayin.
İsi daha da zorlastirir. Hem onun hem sizin icin.

Ablan niye yavrusundan ayri? Babada kaliyormus ya hani. Kendi rizasi varmiydi ablanin ilk zamanlar bu duruma?

Ablanız kleptomani hastası. Tedavilerle iyileşmesi mümkün. Fakat sizin ki gerilemiş gibi.
Kleptomani gerek duymadan calinan esyalar hastaligi.. ama ablam gereksiz seyleri calmiyorki.. hatta benim zarfimda olan parayi kendi zarfina aktarmis..

Back
X