Bence sizin ihtiyacınız olan zaten hırs değil.Bişeyi gerçekten istemek.Gerçekten Mali Müşavir olmak istiyor musunuz? Gerçekten sabah erkenden kalkıp işe gidip akşama kadar çalışıp akşam evde koştur koştur yemek yapmak istiyor musunuz? Eğer gerçekten zengin bir eşim olsaydı,altımda arabamla sabah spora öğleden sonra kahveye akşam bilmemkime takılıp arada açmış olduğum kuaföre,butiğe,pastaneye filan uğrayıp ordaki işlerle ilgilenip hayatıma devam etmeyi tercih ederdim.Bana göre çalışmak ihtiyaçtan doğar.Ben ''İyi yaşamak'' istediğim için Mali Müşavirlik sınavlarına hazırlanıyorum.Rahat yaşamak için.Güzel yaşamak için.Beni tetikleyen bu.Ama sadece arkadaş grubunuzdaki herkes çalışıyor diye bir işle ilgileniyor olmanız sizi o işte çalışmak için çabalamaya itmez.Bu yüzden siz hırslı olmamaktan ziyade,birşeyi kendiniz için gönülden istememekten muzdaripsiniz.Eğer eşinizin durumu iyiyse (ki zenginlik kavramı kişiye göre değişir,ben kendi anladığım zenginlik boyutuna göre yorum yapıyorum) size bir butik pastahane bişey açmasını isteyip orada çalışıp takılabilirsiniz.Ama böyle bir ihtimal yoksa ve ayda 3.000-5000 TL kazandiğinızdan dolayı ''durumumuz iyi'' diyorsanız, aylık gelirinizin 10.000-15.000 TL olduğu bir dönemi zamanı düşünüp kendinizi tetikleyebilirsiniz.Hatta belki daha fazlasını düşünerek.Evde oturanlar için çalışma hayatı güzel görünebilir.Ama aslında alarmla sabah erkenden kalkılır.Sabahtan akşama kadar çalışılır.Anca tatil günlerinde temizlik yapılır.Eve haftalık yardımcı geldiğinde bile mutlaka yapılacak işler kalır.Muhtemelen tatil gün veya günlerinizin yarısını hatta belki hepsini bunları yaparak geçirmek durumunda kalırsınız.Ek olarak iş hayatı demek daha fazla sorumluluk demektir.Yani iş hayatı mecburiyetle/Maddi gelir beklentisi dengesinde biryerlerdedir.O yüzden ne istediğinizi bilir ve bunu gönülden isterseniz,hangi hırslı insan size zincir vuracakmış şaşarım.