Doğrudur, kışın metabolizma yavaşlar, güneş enerjisi azalır insanların enerjisi de azalır. Kışın zinde kalmak için bazı tüyolar vereyim:
- Karbonhidrat gereğinden fazla yemeyin, yani 1 dilim ekmekle doyacaksanız oturup bir tabak makarnayı yemeyn

Marketten paket paket ekmek almayın, ihtiyacınız kadarını alın. Mümkünse tam tahıllı ekmeklere yönelin.
- Kışın insanlar psikolojik olarak ihtiyaçlarından fazla yemeye yönelirler, özellikle öğle yemeğinde dikkat edin. Öğlende delice yiyip öğleden sonrayı ayılmaya çalışarak geçirmeyin
- Şeker, çikolata kek pasta vb yiyecekleri fazla tüketmek de insanı mayıştırır yiyecekseniz ufak bir paket çikolata yiyin mesela koca bir paketi açıp yemeyin. Yiyecekseniz de akşam saatlerinde yani çalışmayı bitirdiğinizde zaten metabolizma yavaşlarken yiyin, çalışma saatlerini ziyan etmeyin.
- Kaliteli protein ve karbonhidratlara yönelin misal kaliteli kırmızı et ve balık. Karbonhidarat olarak her zaman bir öğün bakliyat tavsiye ederim. Dün öğlende ton balıklı salata ve humus yedim mesela.
- Sporu karanlık basmadan, güneş ışığı varken yapın mümkünse faydasını daha çok görürsünüz. Havanın çok çok soğuk olmadığı günlerde kalın giyinip açık havada koşu yapıyorum ben, salona mecbursam gidiyorum. Bu aylarda salon şart maalesef:)
- Akşam iyi uyuyun, 23.00 gibi yatın, uykunuzu iyi alın ertesi güne zımba gibi kalkın. Kışın insanın canı kahve, sıcak kakao çeker onlar da uyku kalitenizi düşürebilir abartmadan için.
Çoğunlukla beslenme yazdım sanırım, anladınız siz delice yiyip kendinizden geçmeyin özet bu